DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Actinica Lotion

Actinica Lotion is een zonbeschermingsmiddel en bewezen preventief tegen zonneallergie en voorstadium van huidkanker (actinische keratose). Actinica Lotion wordt geadviseerd door dermatologen en apothekers voor de preventie van huidkanker.

Lees meer

Actinica: Zonbescherming tegen schadelijke uv-stralen

In de zon te zitten is dan misschien wel prettig, maar blootstelling aan de zon heeft duidelijke risico’ s. De UV-straling van de zon is een belangrijke veroorzaker van huidkanker, veroudering van de huid en pigmentvlekken. Het is daarom belangrijk uzelf, maar ook uw (klein)kind(eren) goed te beschermen.

Als gevolg van overmatige blootstelling aan de zon kunnen op den duur huidafwijkingen ontstaan, met name op latere leeftijd. Een deel van deze huidafwijkingen manifesteert zich als actinische keratosen (AK), het voorstadium van huidkanker.

AK komt veel voor bij mensen vanaf 45 jaar, 49% bij mannen en 29% bij vrouwen. Mannen hebben meer risico vanwege de kalende hoofdhuid. Maar liefst 20 procent van de Nederlanders ontwikkelt op den duur huidkanker in zijn of haar leven.

Actinica zonbescherming

Actinica is een medisch hulpmiddel dat klinisch bewezen doeltreffend werkt bij de preventie van niet-melanome huidkanker (actinische keratose) en wordt aanbevolen door dermatologen. De lotion biedt een zeer effectieve bescherming tegen zowel UVA- als UVB straling met SPF 50+. Daarnaast is het geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid.

De mate van UV-bescherming van Actinica is getest aan de hand van de Europese cosmetische eisen voor zonnebrandproducten. Het UVB en UVA-beschermingsniveau van Actinica valt in de hoogste categorie, "zeer hoge UV bescherming".

Actinica lotion: preventie niet-melanome huidkanker

Veelvuldige blootstelling aan zonlicht geeft schade aan de huid en tast het DNA in de huidcellen aan. Als gevolg van overmatige blootstelling aan de zon ontstaan op den duur huidafwijkingen, vooral op latere leeftijd. Het komt vooral voor op delen van de huid die veel aan het zonlicht zijn blootgesteld.

Een deel van deze huidafwijkingen uit zich als actinische keratosen. Actinische keratose komt veel voor bij mensen vanaf 45 jaar, bij 49% van de mannen en 29% van de vrouwen. Mannen hebben meer risico vanwege de kalende hoofdhuid.

Huidkanker als gevolg van aktinische keratose?

Als u vermoedt dat u aktinische keratose plekjes op uw huid heeft, ga dan naar de huisarts. Mogelijk is behandeling nodig. Aktinische keratose kan overgaan in plaveiselcelcarcinoom: een vorm van huidkanker. Maar liefst 20 procent van de Nederlanders ontwikkelt op den duur huidkanker in zijn of haar leven.

De ervaring van Irma Knol met Actinica

Ik heb actinische keratoseIrma heeft zelf ervaring met huidkanker (actinische keratose) en is hiervoor behandeld door haar dermatoloog.Op aanraden van haar dermatoloog gebruikt ze nu Actinica om zichzelf goed te beschermen tegen de zon.‘"Actinica beschermt mijn huid optimaal tegen de zon door de zeer hoge beschermingsfactor (SPF50+). Omdat het wetenschappelijk is getest en een preventief werkt tegen het voorstadium van huidkanker, geeft het mij een veilig gevoel als ik buiten ben. Actinica is makkelijk smeerbaar. Na 2 minuten is het goed ingetrokken en zie en merk je er niets meer van. Je kan daarna eventueel ook nog gewoon make up aanbrengen, dat maakt het product ideaal!’ Bekijk product

Sarah den Hengst- Dermatoloog*

“Door overmatige zonblootstelling veroudert de huid sneller. Kenmerken van zonneschade zijn bruine vlekjes, rimpels, ruwe plekjes en huidkanker. 1 op de 5 mensen krijgt huidkanker en eenmaal gehad, heeft u meer kans om weer een kwaadaardig plekje te krijgen.Bij veel zonbelasting is het belangrijk om uw huid goed in te smeren met een zonnebrand met een hoge factor. Actinica is een zonnebrand die een hoge beschermingsfactor biedt voor zowel UVB als UVA en de filters zijn heel stabiel. Desondanks wordt altijd geadviseerd om regelmatig bij te smeren om de hoge bescherming te behouden. Actinica smeert goed uit, is niet vettig en laat de huid niet trekkerig aanvoelen. Zelfs door mensen met een gevoelige huid of allergie wordt het bijna altijd goed verdragen. Eén van de belangrijkste argumenten om Actinica te adviseren, vind ik de hoge mate van tevredenheid van mijn patiënten.”*aandachtsgebied huidkanker en Mohs-chirurgie Bekijk product

Actinische keratose herkennen

Actinische keratose is te herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Kleine, ruw (als schuurpapier) aanvoelende plekjes van de huid;
  • De kleur varieert van rood tot geelbruin;
  • Ook hebben de plekjes de neiging om gemakkelijk te bloeden.

Actinische keratose ontstaat op plaatsen die veel in de zon zijn geweest zoals het gezicht, de kale hoofdhuid en de handen. Na verloop van jaren kan er in deze plekjes niet-melanome huidkanker ontstaan. Vooral mensen met een lichte huid die snel verbranden, krijgen te maken met actinische keratose.

Hoe gebruik ik Actinica Lotion?

Actinica Lotion kunt u het gehele jaar door gebruiken op lichaamsdelen die aan zonlicht worden blootgesteld. De lotion biedt een zeer hoge bescherming voor de huid die eerder beschadigd is door UV-straling.

Gebruikt u make-up? Breng Actinica Lotion dan onder uw make-up aan en laat het ongeveer tien minuten intrekken voordat u de make-up aanbrengt. Breng voldoende Actinica Lotion aan:

  • Op uw gezicht: minimaal 2 pompjes;
  • Op een kale hoofdhuid: minimaal 2 pompjes;
  • Op uw hals of nek: minimaal 1 pompje;
  • Op uw decolleté: minimaal 1 pompje;
  • Op uw onderarm: minimaal 2 pompjes;

Op de bovenkant van uw hand: minimaal 1 pompje.

Waarom is Actinica Lotion zonbescherming zo belangrijk?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Actinica Lotion effectief is in het voorkomen van actinische keratose. Actinica Lotion is een zonbeschermingsmiddel en wordt geadviseerd door dermatologen en apothekers bij het voorstadium van huidkanker.

Actinica Lotion is het eerste en enige medische hulpmiddel waarvan in een klinische studie bewezen is dat het preventief werkt: Na 2 jaar dagelijks gebruik van Actinica Lotion is er 53% vermindering van actinische keratosen plekjes.

Actinia lotion: UV-bescherming tegen huidveroudering

De lotion biedt een zeer effectieve bescherming tegen zowel UVA- als UVB straling met SPF 50+. De mate van UV-bescherming van Actinica Lotion is getest aan de hand van de Europese cosmetische eisen voor zonnebrandproducten. Het UVB en UVA-beschermingsniveau van Actinica Lotion valt in de hoogste categorie, "zeer hoge UV bescherming".

Actinica Lotion is parfumvrij. De lotion heeft verzorgende eigenschappen en is geschikt is voor alle huidtypen. Dankzij de handige doseerpomp is Actinica Lotion eenvoudig te gebruiken.

Actinica kopen bij DeOnlineDrogist.nl

De Actinica Lotion bestelt u gemakkelijk en snel bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u de Lotion voordelig bestellen? Bij DeOnlineDrogist.nl vindt u ook een voordeelverpakking. Heeft u vragen over het product of heeft u advies nodig? Neem gerust contact op met één van onze gediplomeerde drogisten. Ze staan 7 dagen per week voor u klaar.

Wat kost Actinica?

Bovenaan deze pagina vindt u het complete assortiment Actinica met de daarbij behorende prijs. Ook ziet u het hier wanneer Actinica in de aanbieding is.