9492.373 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
shopping awards 2021 persoonlijke verzorging

Actinica Lotion

Actinica Lotion is een zonbeschermingsmiddel en bewezen preventief tegen zonneallergie en voorstadium van huidkanker (actinische keratose). Actinica Lotion wordt geadviseerd door dermatologen en apothekers voor de preventie van huidkanker.

Lees meer

Best verkopende producten

 • Nr.  1Actinica Lotion SPF50+ 80GR
  Actinica
  Lotion SPF50+ | 80GR
  -20%
  19,28
  Adviesprijs 24,10
 • Nr.  2 Gratis verzending Actinica Lotion SPF50+ Trio-verpakking 3x80GR
  Actinica
  Lotion SPF50+ Trio-verpakking | 3x80GR
  -20%
  57,84
  Adviesprijs 72,30
 • Nr.  3 Gratis verzending Actinica Lotion SPF50+ Voordeelverpakking 2x80GR
  Actinica
  Lotion SPF50+ Voordeelverpa... | 2x80GR
  -20%
  38,56
  Adviesprijs 48,20

Zonbescherming

Het kan prettig zijn om in de zon te vertoeven maar blootstelling aan de zon heeft duidelijke risico’ s. De UV-straling van de zon is een belangrijke veroorzaker van huidkanker, veroudering van de huid en pigmentvlekken. Het is daarom belangrijk uzelf, maar ook uw (klein)kind(eren) goed te beschermen.
Als gevolg van overmatige blootstelling aan de zon kunnen op den duur huidafwijkingen ontstaan, met name op latere leeftijd. Een deel van deze huidafwijkingen manifesteert zich als actinische keratosen (AK), het voorstadium van huidkanker. AK komt veel voor bij mensen vanaf 45 jaar, 49% bij mannen en 29% bij vrouwen. Mannen hebben meer risico vanwege de kalende hoofdhuid. Maar liefst 20 procent van de Nederlanders ontwikkelt op den duur huidkanker in zijn of haar leven.

Actinica

Actinica is een medisch hulpmiddel dat klinisch bewezen doeltreffend werkt bij de preventie van niet-melanome huidkanker (actinische keratose) en wordt aanbevolen door dermatologen. De lotion biedt een zeer effectieve bescherming tegen zowel UVA- als UVB straling met SPF 50+. Daarnaast is het geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. De mate van UV-bescherming van Actinica is getest aan de hand van de Europese cosmetische eisen voor zonnebrandproducten. Het UVB en UVA-beschermingsniveau van Actinica valt in de hoogste categorie, "zeer hoge UV bescherming".

De ervaring van Irma Knol met Actinica

Ik heb actinische keratose
Irma heeft zelf ervaring met huidkanker (actinische keratose) en is hiervoor behandeld door haar dermatoloog.
Op aanraden van haar dermatoloog gebruikt ze nu Actinica om zichzelf goed te beschermen tegen de zon.
‘"Actinica beschermt mijn huid optimaal tegen de zon door de zeer hoge beschermingsfactor (SPF50+). Omdat het wetenschappelijk is getest en een preventief werkt tegen het voorstadium van huidkanker, geeft het mij een veilig gevoel als ik buiten ben. Actinica is makkelijk smeerbaar. Na 2 minuten is het goed ingetrokken en zie en merk je er niets meer van. Je kan daarna eventueel ook nog gewoon make up aanbrengen, dat maakt het product ideaal!’
Bekijk product

Sarah den Hengst- Dermatoloog*

“Door overmatige zonblootstelling veroudert de huid sneller. Kenmerken van zonneschade zijn bruine vlekjes, rimpels, ruwe plekjes en huidkanker. 1 op de 5 mensen krijgt huidkanker en eenmaal gehad, heeft u meer kans om weer een kwaadaardig plekje te krijgen.
Bij veel zonbelasting is het belangrijk om uw huid goed in te smeren met een zonnebrand met een hoge factor. Actinica is een zonnebrand die een hoge beschermingsfactor biedt voor zowel UVB als UVA en de filters zijn heel stabiel. Desondanks wordt altijd geadviseerd om regelmatig bij te smeren om de hoge bescherming te behouden. Actinica smeert goed uit, is niet vettig en laat de huid niet trekkerig aanvoelen. Zelfs door mensen met een gevoelige huid of allergie wordt het bijna altijd goed verdragen. Eén van de belangrijkste argumenten om Actinica te adviseren, vind ik de hoge mate van tevredenheid van mijn patiënten.”
*aandachtsgebied huidkanker en Mohs-chirurgie
Bekijk product

Hoe kunt u actinische keratose herkennen?

Actinische keratose is te herkennen aan kleine, veelal ruw (als schuurpapier) aanvoelende plekjes van de huid. De kleur varieert van rood tot geel-bruin. Actinische keratose ontstaat op plaatsen die veel in de zon zijn geweest zoals het gezicht, de kale hoofdhuid en de handen. Vooral mensen met een lichte huid die snel verbranden krijgen te maken met deze aandoening.

Hoe gebruikt u Actinica?

De best mogelijke bescherming wordt verkregen door Actinica iedere ochtend het hele jaar door royaal aan te brengen op elk deel van de huid die overdag aan de zon wordt blootgesteld. De Actinica® flacon heeft een handige dispenser, die een constante hoeveelheid lotion afgeeft. Hierdoor bent u verzekerd van de goede hoeveelheid per lichaamsdeel. De juiste dosering is essentieel voor goede bescherming.