Goed voorbereid op reis

Of u nu een weekje op de camping gaat staan in Nederland, op autovakantie gaat in Frankrijk of een all-inclusive reis maakt naar Turkije, een goede voorbereiding van uw reis is onmisbaar. Daarbij hoort natuurlijk niet alleen de voorpret van het inlezen over de bestemming of het uitstippelen van de reis, maar ook een goede reisapotheek. U kunt last krijgen van ongemakken die u thuis niet snel zult tegenkomen en een ongelukje zit in een klein hoekje. DeOnlineDrogist.nl helpt u met het samenstellen van uw reisapotheek en geeft u tips voor diverse bestemmingen.

Hieronder leest u diverse tips en kunt u per soort vakantie zien wat u nodig heeft op reis. Voor een trektocht in de Himalaya met vrienden zijn bijvoorbeeld andere producten aan te raden dan voor een vakantie in een luxe hotel met uw gezin in een warm vakantieoord. Gebruik daarom deze informatie om een voor u zo volledig mogelijke reisapotheek samen te stellen. Zo gaat u goed voorbereid en onbezorgd op vakantie!

Tips bij reizen over de weg

Gaat u met de auto op vakantie? Een verbanddoos in de auto is verplicht in de volgende Europese landen: België, Duitsland, Hongarije, Griekenland, Kroatië, Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Turkije. Zorg dus dat u deze in de auto heeft liggen. Let ook op andere verplichte (hulp)middelen die u in sommige landen moet meenemen, zoals een alcoholtest. Check de website van de ANWB voor aanvullende informatie.

Een veelvoorkomend probleem bij autovakanties is reisziekte: u wordt misselijk van de beweging van de auto. U kunt dit helpen voorkomen door wat te eten, niet te eten tijdens de rit en te zorgen voor frisse lucht. Ook kunt u een middel tegen reisziekte innemen, waardoor u de klachten voorkomt.

Als u een lange autorit voor de boeg heeft, is het fijn om wat opfrissingsdoekjes in de auto te hebben. Zorg bovendien voor voldoende drinkwater en wat te eten en heeft u kinderen die meegaan? Geef ze dan genoeg afleiding in de vorm van een boekje, spelletje of ander vermaak.

Tips bij reizen door de lucht

U gaat op vliegvakantie? Dat kan best spannend zijn! Door een goede voorbereiding haalt u de meeste spanning weg en zullen de vlieguren zo voorbij vliegen. Sommige mensen krijgen last oorpijn bij het opstijgen en dalen van een vliegtuig. Het helpt om te slikken en te geeuwen: zuig op een snoepje of neem een kauwgompje en de klachten zullen minder worden.

Als u een lange vlucht voor de boeg heeft, is het prettig om uw kleding hierop aan te passen. Zorg voor comfortabele kleding die losjes om uw lichaam zit. U kunt bovendien speciale sokken aantrekken die de bloedsomloop in de benen, enkels en voeten ondersteunen.

'Vliegtuiglucht' kan best muf zijn. Neem daarom opfrissingsdoekjes mee om je huid een oppepper te geven.
    Bekijk alle producten

    Tips bij reizen over het water

    Als u met een boot of schip reist, kunt u last krijgen van reisziekte door het deinende water. Zorg voor een gevulde maag voordat u aan boord stapt. Verblijf in het midden van het schip, daar is de beweging het minste. Ook kunt u een middel tegen reisziekte innemen.

    Heeft het schip een buitendek? Zorg dan voor zonnebrandcrème met een goede beschermingsfactor. Op het water verbrand u ongemerkt sneller doordat de UV-straling weerkaatst op het water en u de zon minder voelt door het verfrissende windje.