Onze drogisten zijn: nu bereikbaar
9372.394 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Geneesmiddelen>Medicijnen voor de maag>Brandend maagzuur

Gaviscon Suspensie Anijs 200ML

Werkzaam bij brandend maagzuur en zure oprispingen

8,19

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden als dit product weer op voorraad is? Geef dan uw emailadres op:

  Productbeschrijving

  Algemeen
  Gaviscon Suspensie Anijs verlicht brandend maagzuur en zure oprispingen. Een beschermend schuimlaagje op de maaginhoud voorkomt het terugstromen van maagzuur naar de slokdarm. Na inname werkt Gaviscon snel en tot vier uur lang. Gaviscon heeft een natuurlijke samenstelling, bevat geen Ranitidine. Het is verkrijgbaar als kauwtablet met pepermuntsmaak en als vloeibare suspensie met pepermunt- of anijssmaak. Lees voor gebruik de bijsluiter.

  Dosering
  Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar indien nodig 4x daags 10 tot 20 ml suspensie
  Kinderen jonger dan 10 jaar indien nodig 4x daags 10 ml suspensie
  De suspensie innemen na elke maaltijd en voor het slapengaan. De suspensie voor gebruik goed schudden en onverdund innemen. Met de bijgeleverde maatbeker kan de juiste hoeveelheid worden afgemeten. Desgewenst kan de suspensie verdund worden met niet meer dan een even grote hoeveelheid water. Goed roeren.

  Waarschuwingen
  Gaviscon mag ook gebruikt worden door kinderen. Kijk voor de juiste dosering op de bijsluiter. Gaviscon kan in overeenstemming met het advies door zwangere vrouwen gebruikt worden tijdens de periode waarin borstvoeding wordt gegeven. Vraag altijd eerst advies aan arts of apotheker voordat een geneesmiddel gebruikt wordt.

  Lees voor het gebruik de bijsluiter.

  Actieve stofNatrium bicarbonaat
  Sterkte500/267
  Vorm10 ml
  Indicatiemaagzuur, oprispingen
  Bijsluiter
  Download de:  bijsluiter [bijsluiter-gaviscon-suspensie-anijs.pdf]
  Vragen & Antwoorden
  Wat is brandend maagzuur?

  Brandend maagzuur is een pijnlijk, branderig gevoel achter het borstbeen, meestal vlak boven de maag. Sommige mensen voelen het als een drukkende of knijpende pijn. Maagzuur moet aanwezig zijn in onze maag om te zorgen voor een goede spijsvertering. Bij brandend maagzuur komt een heel klein beetje maagzuur per ongeluk in de slokdarm terecht. Onze slokdarm is echter, in tegenstelling tot de maag, niet bestand tegen dit maagzuur. Het kleine beetje maagzuur dat in de slokdarm terecht komt zorgt dan ook voor het branderige en pijnlijke gevoel dat hoort bij brandend maagzuur.
  Aangezien de pijn achter het borstbeen wordt gevoeld, worden de klachten van brandend maagzuur nogal eens verward met hartklachten. Raadpleeg bij twijfel altijd uw arts.

  Hoe werkt Gavison?

  Gaviscon zorgt voor een effectieve verlichting van de klachten van brandend maagzuur en zure oprispingen. Het legt het een beschermend schuimlaagje bovenop de maaginhoud. Dit laagje voorkomt het terugvloeien van maagzuur naar de slokdarm. Het maagzuur blijft in de maag en kan daar gewoon blijven zorgen voor een goede spijsvertering.

  Heeft u een vraag over Gaviscon Suspensie Anijs 200ML?

  Meer uit ons assortiment