Door grote drukte in verband met de feestdagen dient u rekening te houden met een vertraging van maximaal 2 werkdagen. Lees meer

Bestel nu
0
€ 0,00
shopping awards 2021 persoonlijke verzorging
Excedrin Filmomhulde Tabletten, bij migraine en hoofdpijn 20ST
Excedrin Filmomhulde Tabletten, bij migraine en hoofdpijn 20ST
Excedrin Filmomhulde Tabletten, bij migraine en hoofdpijn 20ST1
Excedrin Filmomhulde Tabletten, bij migraine en hoofdpijn 20ST2
Excedrin Filmomhulde Tabletten, bij migraine en hoofdpijn 20ST3
Excedrin Filmomhulde Tabletten, bij migraine en hoofdpijn 20ST4
Excedrin Filmomhulde Tabletten, bij migraine en hoofdpijn 20ST5

Excedrin Filmomhulde Tabletten, bij migraine en hoofdpijn 20ST

8,73
  • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
  • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
  • U kunt maximaal 5 stuks per persoon bestellen

×

of

Productbeschrijving

Voor de acute behandeling van migraineaanvallen en hoofdpijn - begint te werken na 30 minuten

Algemeen
Excedrin Migraine Tabletten is speciaal voor de acute behandeling van migrainenaanvallen (symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid, overgevoeligheid voor licht en geluid en functionele beperking) met of zonder aura en hoofdpijn. De film omhulde tabletten bevat een unieke samenstelling, die het effect van twee pijnstillers (acetylsalicylzuur en paracetamol) en cafeïne combineert. De pijnstillers verlichten de belangrijkste symptomen van migraine, als hoofdpijn, misselijkheid en gevoeligheid voor licht en geluid. Cafeïne is toegevoegd om het effect van de andere actieve stoffen te vergroten.


Voor migraine met of zonder aura:
Ongeveer één derde van de migrainepatiënten heeft migraine met een aura. Aura is een medische term voor waarschuwings-symptomen voorafgaand aan een migraineaanval. Bijvoorbeeld troebel zicht, lichtflitsen, zwarte vlekken, rode kleuren en soms gedeeltelijk verlies van het gezichtsvermogen. Dit naast de standaard migraineklachten als misselijkheid, overgeven en kloppende hoofdpijn. Bij iedereen kan het aura anders zijn en het is ook niet zo dat elke migrainepatiënt het zo ervaart.

De pijnstillende bestanddelen: acetylsalicylzuur en paracetamol remmen de productie van prostaglandinen. Daardoor worden pijn, koorts en ontstekingen onderdrukt. Cafeïne zorgt ervoor dat het centrale zenuwstelsel wordt gestimuleerd en heeft daardoor een opwekkend effect.

De pijnstillende en koortsverlagende werking begint na ca. 20-30 min en duurt ca. 4-6 uur. De koortswerende werking begint na 1-4 dagen.

Dosering

Volwassenen (18 jaar of ouder):

Voor de behandeling van hoofdpijn: Neem 1 tablet met een vol glas water in als de hoofdpijn opkomt. Indien nodig kunt u 4 tot 6 uur later nog 1 tablet innemen. Neem bij ernstigere pijn 2 tabletten met een vol glas water in wanneer de hoofdpijn opkomt. Indien nodig kunt u 4 tot 6 uur later nog 1-2 tabletten innemen. Gebruik dit middel niet langer dan 4 dagen voor hoofdpijn zonder uw arts te raadplegen.

Voor de behandeling van migraine: Neem 2 tabletten in met een vol glas water als de migrainesymptomen of migraine-aura opkomen. Zo nodig kunt u nog 2 tabletten innemen met 4 tot 6 uur tussen de innames. Als uw migraine niet verbetert binnen 2 uur na de eerste dosis van 2 tabletten EXCEDRIN, moet u een arts raadplegen. Gebruik dit middel niet langer dan 3 dagen voor migraine zonder uw arts te raadplegen. Gebruik niet meer dan 6 tabletten in 24 uur voor de behandeling van hoofdpijn of migraine. Dat komt overeen met 1500 mg acetylsalicylzuur, 1500 mg paracetamol en 390 mg cafeïne. Langdurig gebruik, tenzij onder medisch toezicht, kan schadelijk zijn. Neem niet meer in dan de aangegeven dosis. Gebruik de laagste werkzame dosis en gebruik dit medicijn niet langer dan nodig is om uw klachten minder te maken..

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Waarschuwingen

Gebruik dit middel niet langer dan 4 dagen voor hoofdpijn of 3 dagen voor migraine zonder uw arts te raadplegen. Als uw migraine niet verbetert binnen 2 uur na de eerste dosis van 2 tabletten Excedrin, moet u een arts raadplegen. Excedrin mag niet worden toegediend aan kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Gebruik niet meer dan 6 tabletten in 24 uur voor de behandeling van hoofdpijn of migraine. Dat komt overeen met 1500 mg acetylsalicylzuur, 1500 mg paracetamol en 390 mg cafeïne. Langdurig gebruik, tenzij onder medisch toezicht, kan schadelijk zijn.


Ingrediënten

Samenstelling per tablet

Acetylsalicylzuur 250 mg
Paracetamol 250 mg
Cafeïne 65 mg
Ingrediënten
De actieve stoffen in dit middel zijn: acetylsalicylzuur, paracetamol, cafeïne. Elke filmomhulde tablet bevat 250 mg acetylsalicylzuur, 250 mg paracetamol en 65 mg cafeïne.

De andere stoffen in dit middel zijn: Kern van de tablet: laag gesubstitueerd hydroxypropylcellulose, microkristallijne cellulose (E460), stearinezuur. Filmomhulling: hypromellose (E464), titaandioxide (E171), propyleenglycol, benzoëzuur (E210), carnaubawas (E903).

Bijsluiter
Download bijsluiter
Waarschuwingen

Excedrin is een geneesmiddel. Niet gebruiken bij: maagdarmklachten; hemofilie; ernstige hart-, lever-, of nieraandoeningen; > 15 mg methotrexaat/week inneemt; het laatste trimester van de zwangerschap. Lees voor gebruik de bijsluiter. Handelsmerken zijn eigendom vanof in licentie gegeven aan de GSK groep. © 2021 de GSK groep of de licentiegever.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u allergisch (overgevoelig) bent voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. • ooit een allergische reactie hebt vertoond op andere geneesmiddelen die worden gebruikt om pijn, ontsteking of koorts te behandelen, zoals acetylsalicylzuur en salicylaten, of elk ander medicijn dat koorts en pijn vermindert (NSAID’s zoals diclofenac en ibuprofen). De reacties kunnen zijn: astma, piepen bij het ademen of kortademig zijn, huiduitslag of netelroos (uitslag op de huid met roze bulten en erge jeuk), zwelling van het gezicht of de tong, loopneus. Als u niet zeker bent, vraag het dan aan uw arts of apotheker.• een maag- of darmzweer hebt of als u een voorgeschiedenis van peptische zweer hebt.• bloed in uw stoelgang of zwarte stoelgang hebt opgemerkt (symptomen van maagdarmbloeding of -perforatie).• hemofilie of andere bloedstoornissen vertoont.• ernstige hart-, lever- of nierproblemen hebt.• meer dan 15 mg methotrexaat per week inneemt (zie Neemt u nog andere geneesmiddelen in?).• in de laatste 3 maanden van de zwangerschap bent (zie Zwangerschap, borstvoeding en vruchtbaarheid).

Meer uit ons assortiment:

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist