DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Misselijkheid

Wat is misselijkheid? En welk middel kan hierbij verlichting bieden? Wat kunt u zelf doen als u misselijk bent? Hier geven we u tips en vertellen we u alles over medicijnen tegen misselijkheid.Lees meer

Wat is misselijkheid?

Misselijkheid is een vervelend gevoel in de maag. Iedereen heeft er weleens last van. Misselijkheid gaat vaak samen met braken, maar niet altijd. Dit komt doordat misselijkheid en braken door hetzelfde hersengebied worden aangestuurd. U kunt ook misselijkheid ervaren zonder te moeten overgeven.

Wat voel ik als ik misselijk bent?

Wanneer u misselijk bent heeft u het gevoel van een steen op uw maag. U voelt zich onpasselijk en hebt het gevoel dat u wellicht moet braken. Vaak heeft u als u misselijk bent een gebrek aan eetlust. Of het gaat gepaard met een futloos gevoel en buikpijn. Misselijkheid kan ook samengaan met bijvoorbeeld diarree of brandend maagzuur.

Is misselijkheid ernstig?

Meestal is misselijk zijn niet ernstig en vaak gaat het ook vanzelf wel weer over. Als u erg veel last hebt van de misselijkheid of als u langdurig misselijk bent, dan kunt u medicijnen tegen misselijkheid innemen om uw klachten te verlichten. Neem contact op met uw arts wanneer u zich zorgen maakt, wanneer de klachten of het braken alleen maar lijken toe te nemen, of wanneer het maar niet over wil gaan.

Wat is de oorzaak van misselijkheid?

Omdat er zoveel oorzaken voor misselijkheid mogelijk zijn, weet u lang niet altijd duidelijk de oorzaak aan te wijzen. Het komt en het gaat en u heeft dan soms geen idee, waardoor het kwam. Toch kunnen er verschillende oorzaken zijn voor misselijkheid. Enkele oorzaken voor misselijkheid, zijn:

Hoe kunt u misselijkheid voorkomen?

Misselijkheid is niet altijd te voorkomen. Vaak heeft het wel te maken met het eetpatroon of gewoontes, dus door deze aan te passen is misselijkheid op de lange termijn te voorkomen. Denk bij het eetpatroon bijvoorbeeld aan:

  • Niet te veel en niet te vet eten;
  • Eet liever kleinere porties licht verteerbaar eten;
  • Eet langzaam en kauw uw eten goed;
  • Beperk uw alcoholgebruik en eet en drink geen voedsel dat over de datum is;
  • Bewaar voedselresten in de koelkast, en niet langer dan twee dagen.

Wat helpt tegen misselijkheid?

Als u misselijk bent, is het belangrijk om goed te blijven drinken. Dit voorkomt uitdroging. Drink het liefst water, thee of bouillon. Als u het gevoel hebt dat u moet overgeven, houd dit dan niet tegen. Als u iets verkeerds gegeten of gedronken heeft, dan kan overgeven juist helpen tegen de misselijkheid.

Maar wat kunt u nou doen om dat misselijke gevoel te verlichten? Zoek bijvoorbeeld afleiding zodat u niet continu denkt aan de misselijkheid. Denken aan de misselijkheid kan er namelijk voor zorgen dat u zich nog misselijker voelt. Zorg ook voor voldoende rust. Als de misselijkheid niet weggaat, dan kunt u medicatie tegen misselijkheid gebruiken.

Wanneer gebruikt u medicijnen tegen misselijkheid?

Vaak gaat misselijkheid vanzelf weer over. Maar als u langdurig misselijk bent, dan kunt u medicijnen tegen misselijkheid innemen.

Welke medicijnen tegen misselijkheid zijn er te koop?

Er zijn een aantal geneesmiddelen tegen misselijkheid vrij verkrijgbaar en te koop bij DeOnlineDrogist.nl, waaronder:

  • Iberogast: dit is een bewezen effectief natuurlijk geneesmiddel bij maag- en darmklachten. Denk aan maagkrampen, darmkrampen, opgeblazen gevoel, misselijkheid, maagpijn en maagzuur. Het geneesmiddel Iberogast bestaat uit een unieke combinatie van negen geneeskrachtige kruiden: Bittere Scheefbloem (Iberis Amara), Engelwortel, Kamillebloem, Karwijvrucht, Citroenmelisseblad, Pepermuntblad, Stinkende Gouwekruid en Zoethoutwortel;
  • Vogel Boldocynara Tabletten: dit zijn tabletten tegen misselijkheid. Het is een traditioneel kruidengeneesmiddel op basis van Cynara scolymus, Taraxacum officinalis, Peumus boldus en Silybum marianum. Het helpt ook bij een opgeblazen gevoel, een opgeblazen buik en winderigheid. Daarnaast helpt het bij langdurig gebruik bij brandend maagzuur.

Hoe kunt u medicijnen tegen misselijkheid gebruiken?

Lees voor gebruik van medicijnen tegen misselijkheid altijd goed de gebruiksaanwijzing. Iberogast is een geneesmiddel dat u druppelt en inneemt als een vloeistof. A.Vogel Boldocynara zijn tabletten.

Raadpleeg bij twijfel of bij langdurige misselijkheid uw huisarts.

Waar kan ik medicijnen tegen misselijkheid kopen?

Medicijnen tegen misselijkheid online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestelt u uw medicijnen voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis thuisbezorgd.

Wat kosten medicijnen tegen misselijkheid?

Bovenaan deze pagina ziet u ons uitgebreide assortiment medicijnen tegen misselijkheid, met de huidige prijs.