9477.897 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00

Norit Carbomix Granulaat 50GR

Wordt gebruikt in het geval van een acute orale vergiftiging of een overdosis geneesmiddelen

19,53 *
  • Op voorraad:  3  stuks beschikbaar
  • Vandaag voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
  • * Let op! Van dit product verkopen we maximaal 5 stuks per persoon, het is niet mogelijk dit artikel in grotere hoeveelheden te bestellen!

Productbeschrijving
Algemeen
Norit Carbomix Granulaat wordt gebruikt in het geval van een acute orale vergiftiging of een overdosis geneesmiddelen.

Dosering
- Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: In het geval van acute vergiftiging en overdosis moet de inhoud van 1 tot 2 flacons Norit Carbomix zo snel mogelijk worden toegediend (= 50-100 g geactiveerde kool). In het geval van een ernstige vergiftiging moet, na de eerste toediening, een aantal dagen achtereen een dosis van 20 g Norit Carbomix elke 4 tot 6 uur worden ingenomen of worden toegediend (20 g geactiveerde kool komt overeen met circa 160 ml van de suspensie). In het geval van herhaalde toediening moet de flacon voor gebruik weer krachtig worden geschud. De suspensie moet oraal (via de mond) worden ingenomen of toegediend.
- Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar: In het geval van acute vergiftiging en overdosis bij kinderen onder de 12 jaar moet een ½ flacon oraal worden toegediend.
- Voor kinderen jonger dan 4 jaar: Bij kinderen jonger dan 4 jaar moet eerst een dosis van een ¼ flacon worden gegeven die in overleg met een arts een aantal keren herhaald dient te worden. Niet oraal gebruiken als de patiënt niet in staat is (onvoldoende bij kennis is) om het middel veilig te drinken. Bij bewusteloze patiënten moet een arts of een verpleegkundige onder medisch toezicht de suspensie via een maagsonde toedienen.

Om zoveel mogelijk te voorkomen dat giftige stoffen door het lichaam worden opgenomen en om de giftige stoffen die al zijn opgenomen te verwijderen, moet Norit Carbomix snel worden toegediend. Maar ook als het middel na enige tijd wordt toegediend kan het een positieve werking hebben. In het geval van een ernstige vergiftiging wordt herhaalde toediening van geactiveerde kool aanbevolen. Norit Carbomix kan ook worden toegediend na braken of na een maagspoeling.

Waarschuwingen
In geval van een acute orale vergiftiging of een overdosis medicijnen, neem direct contact op met een arts of een anti-gifcentrum. De Norit Carbomix suspensie moet onmiddellijk worden toegediend in overeenstemming met de ontvangen instructies. Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Op kamertemperatuur bewaren.

Lees voor gebruik de bijsluiter.Bijsluiter
Download de:  bijsluiter [bijsluiter-norit-carbomix.pdf]
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Norit Carbomix Granulaat 50GR?

Meer uit ons assortiment