DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Medicijnen winderigheid

Wat is winderigheid? En welk middel kan tegen winderigheid helpen? Wat kunt u zelf doen als u last van winderigheid heeft? Hier geven we u tips en vertellen we u alles over medicijnen bij winderigheid.Lees meer
 • Tempocol Pepermuntolie Capsules 60CP

  Tempocol Pepermuntolie Capsules | 60CP

  Voorraad: > 50
  19,95
 • Tempocol Pepermuntolie Capsules 2x60CP
  Gratis verzending

  Tempocol Pepermuntolie Capsules | 2x60CP

  Voorraad: > 50
  35,99
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  A.Vogel Boldocynara Tabletten 80TB

  A.Vogel Boldocynara Tabletten | 80TB

  (30)
  Voorraad: > 50
  11,99
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Weleda Hepatodoron Tabletten 200TB
  Gratis verzending

  Weleda Hepatodoron Tabletten | 200TB

  (1)
  Voorraad: 21
  23,99
 • Rennie Deflatine kauwtabletten bij opgeblazen gevoel of winderigheid 36TB

  Rennie Deflatine kauwtabletten bij opgebla... | 36TB

  (28)
  Voorraad: 2
  9,99

Wat is winderigheid?

Iedereen laat wel eens een wind. Gemiddeld doen mensen dat zo’n tien tot twintig keer per dag. Er is altijd een hoeveelheid gas in het maagdarmkanaal aanwezig. Als dit gas zich ophoopt, dan kunnen er klachten ontstaan zoals buikpijn. Winden laten zorgt ervoor dat dit gas afgevoerd wordt.

‘Normale lucht’ in de darmen

De aanwezigheid van gas in de darmen komt onder andere door het inslikken van lucht. Iedere keer als u slikt, komt er ook een beetje lucht mee. Ook de darmflora heeft invloed op gasvorming. De darmflora bestaat uit alle bacteriën die voorkomen in de darmen. Deze bacteriën bewerken onverteerde voeding die in de dikke darm terechtkomt. Hierbij komen veel gassen vrij.

Een klein deel van het gas in het maagdarmkanaal is afkomstig van de bloedsomloop. Gas wordt vanuit het bloed afgegeven aan de darm en ook weer door de darm afgegeven aan het bloed.

Last van winderigheid

Er is sprake van winderigheid of flatulentie als u veel meer winden laat dan gemiddeld of er geen controle over hebt. In dat geval kan medicatie tegen winderigheid soms uitkomst bieden.

Hoe ontstaat winderigheid?

Het is niet altijd duidelijk wat de oorzaak is van winderigheid. Toch kunnen er een aantal oorzaken zijn, zoals:

 • Het inslikken van te veel lucht: Het is normaal dat u wat lucht inslikt tijdens het eten, maar wanneer u te veel lucht inslikt bij het eten of bij praten, kan dat leiden tot winderigheid. Dit komt bijvoorbeeld voor bij het kauwen van kauwgom, roken, drinken door een rietje, spanning en stress. Ook als u niet goed kauwt of snel drinkt, dan slikt u extra lucht in;
 • Bepaaldevoedingsmiddelen: Het eten en drinken van bepaalde voedingsmiddelen die kunnen bijdragen aan gasvorming in de darmen zoals peulvruchten, ui, koolsoorten, koolzuurhoudende frisdrank, bier en lightproducten;
 • Intolerantie voor voeding: Niet goed tegen bepaalde voeding kunnen, zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij een lactose-intolerantie;
 • Medicijnen of aandoeningen: bepaalde medicijnen met een laxerende werking of bepaalde aandoeningen aan de darmen, kunnen ook winderigheid geven;

Wat helpt tegen winderigheid?

Omdat de oorzaak van winderigheid niet altijd bekend is, kan het lastig zijn om er iets aan te doen. Toch zijn er verschillende tips om winderigheid tegen te gaan:

 • Vermijd voedingsmiddelen die extra gasvorming kunnen veroorzaken. Deze voedingsmiddelen verschillen per persoon en het kan ook afhangen van de hoeveelheid. Bekende voedingsmiddelen die winderigheid kunnen veroorzaken zijn peulvruchten, uien, koolzuurhoudende frisdrank, bier en lightproducten;
 • Eet regelmatig en sla geen maaltijd over;
 • Eet rustig, kauw uw eten goed en praat niet te veel tijdens het eten;
 • Probeer verstopping te voorkomen door vezelrijke voeding te eten en voldoende te drinken. Breid het aantal vezels dat u eet geleidelijk uit, omdat dit anders juist tot extra gasvorming kan leiden;
 • Stop met roken;
 • Gebruik geen kauwgom.

Mochten deze tips geen uitkomst bieden, dan kunt u eventueel een (traditioneel) geneesmiddel gebruiken om winderigheid te verhelpen. Bij langdurige klachten kunt u contact opnemen met de huisarts.

Welke middelen helpen bij winderigheid?

 • Vogel Boldocynara Tabletten is een traditioneel kruidengeneesmiddel op basis van cynara scolymus, taraxacum officinalis, peumus boldus en silybum marianum ter ondersteuning van uw spijsvertering en bij darmklachten. Het helpt bij de meest voorkomende spijsverteringsklachten zoals misselijkheid, een opgeblazen gevoel, een opgeblazen buik en winderigheid. Daarnaast helpt het bij langdurig gebruik bij brandend maagzuur.

 • Tempocol Pepermuntolie Capsules is een traditioneel kruidengeneesmiddel met pepermuntolie (Menthae piperitae aetheroleum) en kan worden gebruikt om lichte krampen in het maagdarmkanaal, winderigheid en buikpijn te verlichten. De kleine, zachte capsule is makkelijk in te nemen en komt pas vrij in de darmen en niet in de maag en werkt zo precies op de plek waar het nodig is.

 • Rennie Deflatine Tabletten verlichten snel en effectief bij een opgeblazen gevoel en gasvorming in het maagdarmkanaal. En daarnaast gaat het ook brandend maagzuur en zure oprispingen tegen. Dit geneesmiddel op basis van de stof simethicon. Daarnaast beschikt Rennie Deflatine over dezelfde eigenschappen als een gewone Rennie, waarbij overtollig maagzuur wordt omgezet in water en andere lichaamseigen stoffen.

Wanneer naar de huisarts met winderigheid?

Heeft u naast winderigheid ook nog andere klachten aan de darmen of de stoelgang? Waaronder bloed of slijm bij de ontlasting of langdurig buikpijn? Neem dan contact op met de huisarts.

Waar kan ik middelen die helpen bij winderigheid kopen?

Medicijnen bij winderigheid of gasvorming in de darmen online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kosten medicijnen bij winderigheid?

Bovenaan deze pagina ziet u ons uitgebreide assortiment medicijnen bij winderigheid, met de huidige prijs.