DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023
Tempocol Pepermuntolie Capsules 2x60CP
Tempocol Pepermuntolie Capsules 2x60CP
Tempocol Pepermuntolie Capsules 2x60CPvoorzijde product tempocol
Tempocol Pepermuntolie Capsules 2x60CPMenthae piperitae aetheroleum
Tempocol Pepermuntolie Capsules 2x60CPuitleg werking in lichaam

Tempocol Pepermuntolie Capsules 2x60CP

35,99
 • Merk: Tempocol
 • Inhoud: 2x60CP
 • Bijsluiter:

  lees voor gebruik de bijsluiter

 • Dit product wordt gratis bezorgd in Nederland!
 • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
 • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
 • U kunt maximaal 2 stuks per persoon bestellen

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

Geneesmiddel voor het verlichten van buikpijn, lichte maag/darmklachten en winderigheid

Algemeen
Tempocol is een geneesmiddel met pepermuntolie (Menthae piperitae aetheroleum) en kan worden gebruikt om lichte spasmen (lichte krampen) in het maag-darmkanaal, winderigheid en buikpijn te verlichten. Dit zijn klachten die passen bij het prikkelbaredarmsyndroom. De kleine maagsapresistente zachte capsule is makkelijk in te nemen en komt pas vrij in de darmen en niet in de maag en werkt zo precies op de plek waar het nodig is.

Wetenschappelijk onderzoek (2019) heeft aangetoond dat Tempocol (pepermuntolie in een unieke maagsapresistente capsule) een positief effect heeft op klachten die passen bij het prikkelbaredarmsyndroom (PDS).

Dosering
- Jongeren ouder dan 12 jaar, volwassenen en ouderen:
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat na 2 à 4 weken driemaaldaags één capsule de positieve resultaten van Tempocol merkbaar zijn. *1

De aanvangsdosis is eenmaal tot driemaal daags 1 capsule. De dosering kan indien nodig worden verhoogd tot een maximale dosis van 2 capsules driemaal daags.

- Gebruik bij kinderen tussen 8 en 12 jaar:

Maximaal driemaal daags 1 capsule.

Hoe te gebruiken?

 1. De capsule in zijn geheel doorslikken 20-30 minuten voor de maaltijd op een lege maag met voldoende (bijv. een glas) koud water.
 2. Niet breken of kauwen om te voorkomen dat de pepermuntolie voortijdig vrijkomt.

* Tempocol is het enige geregistreerde geneesmiddel met pepermuntolie in Nederland. Klinisch relevant bij buikpijn en ongemak in de buik. 1* Tempocol kent een mild bijwerkingenpatroon.

1* Weerts ZZRM, Masclee AAM, Witteman BJM et al. Efficacy and Safety of Peppermint Oil in a Randomized Double-blind Trial of Patients With Irritable Bowel Syndrome. Gastroenterology. 2019;41246-8

Tempocol is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Ingrediënten

Samenstelling
per 1 capsule

Pepermuntolie (Mentha piperita aetheroleum)

182 mg

Ingrediëntendeclaratie

pepermuntolie (182mg mentha piperita aetheroleum), gelatine, glycerol, ethylcellulose, sodiumalginaat (E401), middellangeketentriglyceride, stearinezuur, oliezuur.

Bijsluiter Waarschuwingen

Wees extra voorzichtig met dit middel als u eerder last heeft gehad van brandend maagzuur of een hiatushernia (uitpuiling van het bovenste gedeelte van de maag). Hierdoor kunnen uw symptomen soms verergeren na het gebruik van de Tempocol-capsules. In dat geval moet u stoppen met het gebruik van dit middel. Stop ook met dit middel bij onderstaande situaties:

 • Als u een aandoening aan de lever heeft. 
 • Als u een ontsteking van de galwegen heeft (cholangitis). 
 • Als u te weinig maagzuurproductie heeft (achloorhydrie). 
 • Als u last heeft van galstenen of een andere aandoening aan de galblaas en / of galwegen. 
 • Niet gebruiken bij allergie voor pepermuntolie of menthol of een van de andere stoffen die in dit geneesmiddel zitten. 
 •  Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Vragen & Antwoorden
Wat is Tempocol en waarvoor wordt dit medicijn gebruikt?

Tempocol is een kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt om de symptomen van lichte spasmen (lichte krampen) in het maagdarmkanaal, winderigheid en buikpijn te verlichten, vooral bij patiënten met het prikkelbare darmsyndroom.

Wordt uw klacht na 14 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met uw arts.

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?

U bent allergisch voor een van de stoffen in dit medicijn. De werkzame stof in dit middel is pepermuntolie. Elke maagsapresistente zachte capsule bevat 182 mg pepermuntolie (Menthae piperitae aetheroleum). De andere stoffen in dit medicijn zijn: gelatine, glycerol, ethylcellulose, natriumalginaat (E401), middellangeketentriglyceride, stearinezuur, oliezuur.

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit medicijn?

Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit medicijn inneemt:

 • als u al last heeft van brandend maagzuur of een hiatushernia (uitpuiling van het bovenste gedeelte van de maag). Hierdoor kunnen uw symptomen soms verergeren na de inname van Tempocol. In dat geval moet u stoppen met het gebruik van Tempocol
 • het gebruik van Tempocol is niet aanbevolen bij kinderen onder 8 jaar omdat er niet voldoende informatie over het gebruik bij deze groep beschikbaar is 
 • de capsules moeten in hun geheel worden doorgeslikt. U mag de capsules dus niet breken of kauwen, omdat de pepermuntolie dan voortijdig vrijkomt. Dit kan mogelijk plaatselijke irritatie van de mond en de slokdarm (oesophagus) veroorzaken 
 • als u een aandoening aan de lever heeft 
 • als u een ontsteking van de galwegen heeft (cholangitis) 
 • als u te weinig maagzuurproductie heeft (achloorhydrie) 
 • als u last heeft van galstenen of andere aandoeningen aan de galblaas en/of galwegen
Gebruikt u nog andere medicijnen?

Gebruikt u naast Tempocol nog andere medicijnen, heeft u dat kort geleden gedaan of gaat u dit misschien binnenkort doen? Vertel dat dan uw arts of apotheker. Dit geldt ook voor medicijnen die u zonder voorschrift kunt kopen. Andere geneesmiddelen die de maagzuurproductie verlagen, zoals histamine 2-blokkers, protonpompremmers of maagzuurremmers, kunnen de maagsapresistente coating (mantel) van de capsule voortidig oplossen. Het gebruik van deze geneesmiddelen moet tijdens het gebruik van Tempocol worden vermeden.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

De volgende bijwerkingen werden gemeld:

 • de urine en ontlasting ruiken naar menthol. Hoe vaak dit voorkomt is niet bekend 
 • pijn bij het plassen (dysurie) en ontsteking van de eikel van de penis. Hoe vaak dit voorkomt is niet bekend 
 • allergische reacties op menthol, met hoofdpijn, een te lage hartslagfrequentie (bradycardie), trillen (spiertremor), coordinatiestoornis van de spieren (ataxie), anafylactische shock en rode kleurveranderingen van de huid (erythemateuze huiduitslag). Hoe vaak dit voorkomt is niet bekend 
 • brandend maagzuur, een brandend gevoel rond de anus, wazig zien, misselijkheid vanuit de maag en braken. Hoe vaak dit voorkomt is niet bekend

Meer uit ons assortiment:

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist