DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Opgeblazen gevoel

Wat is een opgeblazen gevoel of een opgeblazen buik? En welk middel kan hierbij verlichting bieden? Wat kunt u zelf doen bij een opgeblazen buik? Hier geven we u tips en vertellen we u alles over geneesmiddelen bij een opgeblazen buik.Lees meer

Wat is een opgeblazen gevoel?

Een opgeblazen gevoel, wat houdt dat precies in? Als we het hebben over een opgeblazen gevoel, dan hebben we het over een gevoel in onze buik. De buik voelt opgeblazen, een beetje uitgerekt of opgezwollen misschien. Veel mensen hebben er weleens last van, dus het is niet gek als u dit ook ervaart. Het voelt alleen behoorlijk ongemakkelijk in uw buik, het is geen prettig gevoel. Vaak ontstaat zo’n opgeblazen gevoel kort na het eten.

Er zijn verschillende geneesmiddelen beschikbaar die u kunnen helpen wanneer u last heeft van een opgeblazen gevoel. In dit artikel leest u meer over de symptomen en de oorzaak van een opgeblazen gevoel en we laten u zien welke geneesmiddelen er bij DeOnlineDrogist.nl verkrijgbaar zijn.

Symptomen die vaak passen bij een opgeblazen gevoel

Een vol gevoel in de buik, alsof de buik opgeblazen is, kan samengaan met de volgende klachten:

 • Het gevoel van een steen op de maag;
 • Het gevoel dat u de knoop van uw broek graag los wilt maken, voor wat meer ruimte;
 • Eventueel ook winderigheid en borrelende geluiden van overtollig lucht in de darmen;
 • Buikpijn of een gevoel van ongemak in de buik. Pijn die u moeilijk kunt aanwijzen.

Waar krijgt u een opgeblazen gevoel van?

U vraagt zich wellicht af waar uw opgeblazen gevoel vandaan komt. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor een opgeblazen gevoel in de buik.

 • Het kan zijn dat de spieren in de maag te langzaam werken om het voedsel in een normaal tempo te verwerken en door te sturen naar de darmen;
 • Vaak ontstaat een opgeblazen gevoel na het eten. Bijvoorbeeld als u te veel lucht inslikt bij het eten. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u te snel eet;
 • De bacteriën in de darmen kunnen overmatig gas produceren, bijvoorbeeld door bepaalde voedingsproducten (denk aan peulvruchten, kool, prei en ui);
 • Hormonen kunnen ook van invloed zijn op het ontstaan van een opgeblazen gevoel. Dat kunnen vrouwen bijvoorbeeld merken wanneer zij een opgeblazen gevoel hebben tijdens de overgang of menstruatie. Ook bij zwangerschap kunt u last hebben van een opgeblazen gevoel.

In een zeldzaam geval is er sprake van een maag- darmaandoening. Gaan uw klachten van een opgeblazen gevoel niet over, houden ze langdurig aan? En heeft u daarnaast bijkomende klachten zoals hevige buikpijn, koorts, diarree en/of overgeven? Neem dan contact op met uw huisarts. Ook wanneer u plotseling gewicht verliest of bloed ziet bij de ontlasting.

Wat kunt u doen om een opgeblazen gevoel te voorkomen?

 • Eet gezond en vezelrijk;
 • Eet rustig, niet te snel en kauw goed;
 • Drink 1,5 tot 2 liter water op een dag;
 • Beweeg dagelijks voldoende, een half uur op een dag;
 • Beperk de inname van vet en suikers;
 • Drink niet te veel cafeïne-houdende dranken, zoals koffie en cola.

Hoe kunt u van uw opgeblazen gevoel afkomen?

Hoe gaat een opgeblazen gevoel weer weg? U kunt medicijnen gebruiken bij een opgeblazen gevoel. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Welke medicatie bij een opgeblazen gevoel?

Er zijn zowel traditionele kruidengeneesmiddelen als medicijnen bij een opgeblazen gevoel. Hieronder vindt u een overzicht:

Traditionele kruidengeneesmiddelen bij een opgeblazen gevoel

 • Vogel Boldocynara Tabletten: Deze tabletten kunt u gebruiken bij misselijkheid, winderigheid, een opgeblazen gevoel en brandend maagzuur. Dit kruidengeneesmiddel bevat Cynara scolymus, Taraxacum officinalis, Peumus boldus en Silybum marianum ter ondersteuning van uw spijsvertering en bij darmklachten. Het bevat plantaardige, ecologisch geteelde ingrediënten.
 • Tempocol Pepermuntolie Capsules: Een Kruidengeneesmiddel voor het verlichten van buikpijn, lichte maag/darmklachten en winderigheid. Dit product is gemaakt op basis van pepermuntolie.

Medicijnen

 • Iberogast: Iberogast is een natuurlijk geneesmiddel dat bewezen effectief maagklachten en darmklachten verlicht. Denk hierbij aan een opgeblazen of vol gevoel, misselijkheid, maagkramp of maagpijn, darmkramp of maagzuur en prikkelbare maag en darmen. Het werkt op basis van negen geneeskrachtige kruiden, namelijk: Bittere Scheefbloem, Engelwortel, Kamillebloem, Karwijvrucht, Citroenmelisseblad, Pepermuntblad, Stinkende Gouwekruid en Zoethoutwortel.
 • Rennie Deflatine Tabletten: Rennie Deflatine is een medicijn dat verlichting geeft bij een opgeblazen gevoel of winderigheid. Ze hebben snel effect bij gasvorming in het maag- darmkanaal, brandend maagzuur en zure oprispingen. Rennie Deflatine bevat de stof simethicon. Dit middel laat kleine de gasbelletjes in de buik die het opgeblazen gevoel en de borrelende geluiden van opgesloten gas veroorzaken, uiteen vallen. Daarnaast werkt Rennie Deflatine ook als een gewone Rennie, het zet overtollig maagzuur om in water en andere lichaamseigen stoffen.
 • Losecosan Omeprazol: Dit medicijn met de werkzame stof omeprazol, is een maagzuurremmer. Dit medicijn kan u helpen wanneer u last heeft van maagzuur, reflux of wel zure oprispingen.

Waar zijn medicijnen bij een opgeblazen gevoel te koop?

Traditionele geneesmiddelen of medicijnen bij een opgeblazen gevoel direct online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u meer weten over de producten, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen graag en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis thuisbezorgd.