9477.889 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00

Otrivin Neusspray XylometazolineHCl 1mg/ml 10ML

Met verzachtend effect voor bij neusverkoudheid

5,29
  • Op voorraad: meer dan  50  stuks beschikbaar
  • Op zondag voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Otrivin Neusspray XylometazolineHCl 1mg/ml kan gebruikt worden door iedereen vanaf 12 jaar die last heeft van een verstopte neus als gevolg van een verkoudheid. De verzachtende formule van de spray bevat de actieve stof xylometazoline hydrochloride. Deze stof opent de neus door verwijde bloedvaten te laten terugkeren naar hun normale grootte. Daarnaast zorgen de vochtinbrengende stoffen ervoor dat u beschermt bent tegen een droge en geïrriteerde neusholte.

Otrivin Verzachtende Neusspray is een geneesmiddel, lees voor het gebruik de bijsluiter.

Dosering
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1 verstuiving in elk neusgat, 3 maal per dag. Tussen 2 toedieningen dient er een tussentijd van 8 tot 10 uur te zitten. Niet meer dan 3 toedieningen per neusgat per dag.

Hoe te gebruiken?
Stap 1: Snuit uw neus
Stap 2: Buig het hoofd licht naar voren en plaats de spraykop in het neusgat
Stap 3: Druk op het pompje en inhaleer tegelijkertijd

Stap 4: Herhaal dit voor het andere neusgat

Het puntje van de spraykop niet afknippen. Om verspreiding van infecties te voorkomen, mag de spray slechts door 1 persoon gebruikt worden.

Waarschuwingen

Om een mogelijke verspreiding van de infectie te voorkomen, mag het flesje slechts bij 1 persoon gebruikt worden. Zoals met alle middelen die zwelling van het neusslijmvlies doen verminderen, mag Otrivin Neusspray met verzachtend effect niet langer dan 7 opeenvolgende dagen gebruikt worden. Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg dan eerst uw arts alvorens u de spray gaat gebruiken. Raadpleeg tevens uw arts indien u last heeft van een hoge bloeddruk, bij hart- en vaatziekten, bij een overactieve schildklier of als u lijdt aan diabetes. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar, bij overgevoeligheid voor 1 van de bestanddelen of na een recente neusoperatie.

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Bewaren bij een temperatuur onder de 30°C. Niet gebruiken na de houdbaarheidsdatum, zoals vermeld op de verpakking. Na opening mag de spray nog maximaal 30 dagen gebruikt worden. Noteer daarom de datum van eerste opening op het etiket.

Actieve stofXylometazoline
Indicatieneusverkoudheid, middenoor+ bijholte ontsteking
Ingredienten

Ingrediënten
Otrivin Neusspray met verzachtend effect bevat het werkzame bestanddeel xylometazoline hydrochloride (1 mg/ml). Andere ingrediënten zijn dinatriumedetaat, benzalkoniumchloride, dinatriumfosfaat dodecahydraat, natriumwaterstoffosfaat monohydraat, natriumchloride, sorbitol 70%, methylhydroxypropylcellulose 4000 mPa.s en gezuiverd water.

Bijsluiter
Download de:  bijsluiter [Bijsluiter_otrivin-neusspray-met-verzachtend-effect.pdf]
Vragen & Antwoorden
Hoe lang mag je dit product gebruiken?

U mag deze spray maximaal een week gebruiken. Wat over het algemeen tijdens een verkoudheid ook afdoende is.

Is dit product geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap?

Het is aan te bevelen uit voorzorg Otrivin niet te gebruiken gedurende de zwangerschap.

Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Otrivin Neusspray XylometazolineHCl 1mg/ml 10ML?

Meer uit ons assortiment