DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
Primatour Reistabletten 10TB
Primatour Reistabletten 10TB
Primatour Reistabletten 10TBverpakking
Primatour Reistabletten 10TBachterzijde verpakking
Primatour Reistabletten 10TBzijkant verpakking

Primatour Reistabletten 10TB

5,99

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden wanneer dit product weer op voorraad is? Geef dan uw e-mail adres op:

 • Merk: Primatour
 • Inhoud: 10TB
 • EAN: 8712207070404
 • Bijsluiter:

  lees voor gebruik de bijsluiter

×

of

Productbeschrijving

Voorkomt en bestrijdt reisziekte bij korte en lange reizen

Algemeen
Primatour Reistabletten bevat een combinatie van twee actieve stoffen, een kort- en langwerkend antihistaminicum. Beide stoffen zijn werkzaam tegen bewegingsziekte (reisziekte). De werking van Primatour begint na ongeveer 1 uur. U kunt Primatour gebruiken ter voorkoming en behandeling van wagen-, zee- en luchtziekte.

Dosering
Neem Primatour in ongeveer een half uur voor het begin van de reis:

 • volwassenen: één tablet;
 • kinderen ouder dan 6 jaar: een halve tablet;
 • kinderen van 2 tot 6 jaar: een kwart tablet.
Bij langdurige reizen:
 • volwassenen: één tablet, 3 maal per dag;
 • kinderen ouder dan 6 jaar: een halve tablet, 3 maal per dag.
 • Ouderen: er is geen aanpassing van de dosis nodig voor oudere patiënten.
Hoe te gebruiken?

 1. De tabletten kunnen het beste met een ruime hoeveelheid (1 glas) water of een andere vloeistof (bijvoorbeeld limonade) worden ingenomen.
 2. Neem de tabletten in hun geheel (of in enkele stukken gebroken) in, met de vloeistof.
 3. Drink daarna het hele glas leeg.
Let op: U mag de tabletten niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen.

Waarschuwingen
Raadpleeg arts bij zwangerschap en borstvoeding. Kan de rijvaardigheid beïnvloeden. Gelijktijdig gebruik met slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen en/of alcohol vermijden.

Lees voor het gebruik de bijsluiter.

Actieve stofChloorcyclizine-hydrochloride
Sterkte25/12,5 mg
Vormtablet
LeeftijdVanaf 2
Indicatiereisziekte,misselijkheid,braken
Contra Indicatieparkinson

Ingrediënten

De werkzame stoffen in dit middel zijn: cinnarizine en chloorcyclizinehydrochloride. De hulpstoffen in dit middel zijn: lactose, magnesiumstearaat, maïszetmeel, menthol, polyvinylpyrrolidon 25, saccharoïde natrium 0-water, colloïdaal silicium, talk, chinolinegeel (E 104).

Bijsluiter Waarschuwingen

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Bewaren beneden 25°C. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de verpakking na “EXP”. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Wees voorzichtig als u een verhoogde oogboldruk of groene staar (glaucoom) heeft. U een aandoening van de uitgang van de maag naar de darm (pylorusstenose) heeft. Uw nieren of lever minder goed werken. U prostaatklachten (prostaathypertrofie) heeft . U last heeft van aanvallen van benauwdheid, die vaak gepaard gaan met hoesten en het opgeven van slijm (astma bronchiale). Als u lijdt aan vallende ziekte (epilepsie), een verhoogde bloeddruk (hypertensie), een verhoogde werking van de schildklier (hyperthyreoïdie). Als uw hart minder goed werkt (hartfalen). Bij ouderen en vrouwen, omdat deze groepen gevoeliger zijn voor cinnarizine, waardoor bepaalde bijwerkingen vaker optreden. Dit is vooral gezien bij doseringen van meer dan 150 mg cinnarizine per dag. De dosering dient dan verlaagd te worden. Bij aanhouding van de bijwerking moet het gebruik van Primatour worden gestopt.

Vragen & Antwoorden
Hoe lang duurt reisziekte?

Zodra je uit de auto of bus stapt, verdwijnt de reisziekte. Bij lange bootreizen raakt het lichaam over het algemeen gewend aan de schommelende bewegingen, de zeeziekte verdwijnt of vermindert dan sterk. Je krijgt zogenaamde ‘zeebenen’.

Waarom worden mensen misselijk als ze een boek lezen in de auto?

Door concentratie op 1 punt (het boek) registreren je ogen stilstand, terwijl je misschien wel met 45 km per uur door haarspeldbochten rijdt. Je evenwichtsorgaan en je spieren ‘voelen’ de beweging (de bochten). Je hersenen raken dan in de war met als gevolg dat er door het evenwichtsorgaan een prikkel aan het braakcentrum wordt gegeven.

Waarom hebben bestuurders van auto's minder last van wagenziekte dan bijrijders?

Bestuurders hebben minder last van reisziekte dan de passagiers. Hoe dat precies komt is niet geheel duidelijk. Wat we wel weten is dat de bestuurder de gebeurtenissen (bochten, golven) beter kan voorspellen en dat hij of zij zelf de controle heeft. De chauffeur heeft hierdoor minder tegenstrijdige prikkels te verwerken dan een passieve passagier.

Moet Primatour voor of tijdens de reis ingenomen worden?

We adviseren een half uur voor vertrek Primatour in te nemen. Ben je dit in alle hectiek vergeten? Geen probleem: Primatour werkt ook als je al misselijk bent!

Kan Primatour de rijvaardigheid beinvloeden?

Primatour kan slaperigheid veroorzaken. Door de licht versuffende werking wordt het gebruik voor en/óf tijdens het besturen van een auto afgeraden. Ook bij andere activiteiten die veel concentratie vereisen moet hiermee rekening gehouden worden.

Kan er iets gedaan worden aan de smaak van Primatour?

De bittere smaak van Primatour die vooral naar voren komt als het tablet gebroken wordt, is afkomstig van de antihistaminica die in Primatour zitten. Dit zijn precies de stoffen die ervoor zorgen dat de misselijkheid die met reisziekte gepaard gaat, afneemt dan wel verdwijnt. Een tip om de bittere smaak te maskeren is wel op zijn plaats: pak het ¼ of ½ tabletje Primatour in een stukje (bakkers)ouwel (eetbaar papier). De kans is groot dat zo de bittere smaak achterwege blijft.

Wat is de allergie informatie van dit product?

Per tablet bevat Primatour 125 mg lactose. Primatour bevat geen gluten. Er is geen suiker aan Primatour toegevoegd maar wel zoetstof (natriumzacharoïde).

Meer uit ons assortiment:

 • Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten 50TB

  Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten | 50TB

  1,49
 • Sea Band Polsband Bij Misselijkheid Voor Volwassenen - Zwart 2ST

  Sea Band Polsband Bij Misselijkheid ... | 2ST

  15,74
 • Sea Band Polsband Bij Misselijkheid Voor Kinderen - Blauw 2ST

  Sea Band Polsband Bij Misselijkheid ... | 2ST

  15,74
 • Care Plus Anti-Insect Deet Spray 50% 60ML

  Care Plus Anti-Insect Deet Spray 50% | 60ML

  12,15
 • Leidapharm Reistabletten Cinnarizine 25 mg Tabletten 10ST

  Leidapharm Reistabletten Cinnarizine 2... | 10ST

  1,99

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist