Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: beste zonnebrandcrème voor bruine huidskleur

Beste zonnebrandcrème voor bruine huidskleur

Misschien denk je dat je geen zonnebrandcrème hoeft te gebruiken als je een bruine huidskleur hebt. Maar dat is niet waar! Om dit fabeltje de wereld uit te krijgen hebben we het vandaag daarom over de beste zonnebrandcrème voor bruine huidskleur.

Donkere huidskleur? Gebruik zonnebrandcrème!

Helaas bestaat het misverstand dat mensen met een donkerdere huidskleur geen zonnebrandcrème hoeven te gebruiken. Vaak wordt gedacht dat je, als je een bruine huidskleur hebt, toch niet kan verbranden en je huid daar dus niet tegen hoeft te beschermen. Maar dat is een misverstand!


Mensen met een bruine huidskleur van zichzelf hebben meer melanine (pigment) in hun huid. De schadelijke zonnestralen krijgen minder kans om in de huid door te dringen naarmate er meer melanine in je huid zit. Een bruine huid verbrandt dus minder snel dankzij deze natuurlijke beschermlaag van pigment – maar deze kan nog steeds wel verbranden! Ook al heb je een bruine of donkere huid, er kunnen nog steeds UV-stralen door de huid dringen en het pigment kan nog steeds aangetast worden door de zon. Het is daarom goed om jezelf altijd te beschermen met een zonnebrandcrème.

De beste zonnebrandcrème voor bruine huidskleur

Welke zonnebrandcrème je het beste kunt gebruiken ligt aan je huidskleur en hoe sterk de zon is. Hieronder kan je zien welke bescherming tegen de zon voor jouw donkere huid de beste is.


• Licht getinte huid, donkerblond tot bruin haar, (vrij) donkere ogen

Huid verbrandt niet snel, wordt gemakkelijk bruin

Kies: SPF (Sun Protection Factor) 10 – 15

• Van nature getinte huid, donker haar, donkere ogen

Huid verbrandt vrijwel nooit, bruint zeer goed

Kies: SPF 5 – 10


Ga je op zonvakantie of een dagje naar het strand? Smeer je dan (regelmatig) in en gebruik een hogere factor. Zo voorkom je dat je verbrandt!

Zonnebrandcrème voor bruine huidskleur bestellen bij DeOnlineDrogist.nl

DeOnlineDrogist.nl heeft een groot assortiment aan merken zonnebrandcrème met verschillende SPF. We maken in onze webwinkel onderscheid tussen zonnebrandcrème met een lage SPF (t/m SPF 15), middel (t/m SPF 30) en hoge SPF (t/m SPF 50). Wil je de beste zonnebrandcrème voor de bruine huidskleur? Kies dan uit een van de tientallen crèmes met een lage SPF.


Wil je persoonlijk advies over welke zonnebrandcrème het beste bij je huid past? Dan kan je uiteraard contact opnemen met de klantenservice van DeOnlineDrogist.nl! Zij staan je graag ter woord.