Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: last van vaginale droogheid? dit kunt u eraan doen

Last van vaginale droogheid?
Dit kunt u eraan doen

Tijdens de overgang neemt de aanmaak van bepaalde hormonen af, dit kan op een vervelende manier merkbaar zijn. Een veel voorkomend ongemak is het uitdrogen van de slijmvliezen van de ogen, neus, mond en vagina. Veel vrouwen hebben hier last van waarbij vaginale droogheid voor veel ongemakken kan zorgen. Zo kan het gedurende de dag jeuken of branderig aanvoelen, maar het kan ook een grote invloed hebben op uw seksleven.


Oestrogeen is het hormoon dat er normaliter voor zorgt dat er een goede bloedtoevoer naar onze vagina is. Dit zorgt voor elasticiteit en gezonde slijmvliezen. Doordat de aanmaak van oestrogeen tijdens de overgang afneemt, worden de slijmvliezen van de vagina dunner en droger en kunt u last krijgen van jeuk, een branderig gevoel, een verhoogde kans op infecties, een verhoogde kans op wondjes bij uw vagina en pijn tijdens het vrijen.

Wat u kunt doen bij vaginale droogheid door de overgang

Vaginale droogheid is ontzettend vervelend en kan voor vele ongemakken zorgen, gelukkig kunt u er iets aan doen.


Intieme verzorging

Kanten ondergoed en glimmende synthetische stofjes zien er heel mooi en kunnen een boost geven aan uw zelfvertrouwen. Toch wordt er geadviseerd om dit niet iedere dag te dragen. Het beste kunt u dit afwisselen met katoenen ondergoed zodat alles kan ademen. Vermijd ook knellende kleding en was uw vagina alleen met lauwwarm water en als het echt nodig een zeep speciaal voor de intieme zone. Douchegel en geparfumeerde zepen kunnen uw vaginale flora verstoren en uw vaginale slijmvliezen nog meer uitdrogen.


Vrijen

Ook al kan vrijen een pijnlijke ervaring zijn, het is wel verstandig om dit te blijven doen. De opwinding die met seks gepaard gaat zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer naar de vagina. Dit heeft een positief effect op de elasticiteit van uw slijmvliezen en schaamlippen. Om het vrijen comfortabeler te maken kunt u gebruik maken van een glijmiddel op waterbasis.


Extra verzorging voor uw intieme zone

Tijdens de overgang kunt u uw lichaam ondersteunen door producten te gebruiken die net wat meer verzorging bieden. Zo kunnen de 100% natuurlijke Vijf Plantenextracten Vaginaalzetpillen van Cydonia een uitkomst bieden bij vaginale droogheid. De vaginaalzetpillen zijn bedoeld ter ondersteuning van de verzorging van de vagina en helpt bij vaginale droogheid veroorzaakt door de overgang. Heeft u ook last van een verstoorde vaginale flora? Probeer dan een van de andere plantaardige formules van Cydonia om uw vagina extra te ondersteunen.


Cydonia

ondersteuning bij intieme verzorging

Bestel direct
 • Cydonia Phytopharmaceuticals Cydonia Vijf Plantenextracten Vaginaalzetpillen 10TB

  14,99

 •  
 • Cydonia Phytopharmaceuticals Ravensara Vaginaaltabletten 10TB

  14,99

 •  
 • Cydonia Phytopharmaceuticals Cydonia Vaginor Plus Vaginaal Zetpillen 12TB

  14,99

 •  

Lees verder...

Wat u misschien nog niet wist over een genitale schimmelinfectie

vrouw staat voor spiegel

Veel mensen hebben wel eens last van een genitale schimmelinfectie, weten hoe u dit herkent? U lees het hier.

Lees meer

Tips voor de basisverzorging van uw intieme zone

vrouw ligt op bed

Er wordt niet vaak over gesproken, maar de manier waarop u uw vagina verzorgt is erg belangrijk. Lees hier het advies van DeOnlineDrogist.nl

Lees meer

Last van gewrichtspijn? Zo verlicht u de pijn

man en vrouw aan het hardlopen

Iedereen ervaart weleens pijn. Ervaart u langdurig gewrichtspijn? Voltaren kan helpen.

Lees meer

Hulp bij overgangsverschijnselen

Last van overgangsverschijnselen? DeOnlineDrogist.nl geeft advies

Lees meer

Huidverzorging tijdens de overgang

Tijdens de overgang verandert het er veel in het lichaam en dit heeft effect op uw huid. Weten hoe u uw huid het beste verzorgt tijdens de overgang? Lees deze blog

Lees meer

Vegan voedingssupplementen

vrouw zit aan aanrecht met groente

U eet veganistisch, maar u wilt voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Welke supplementen zijn er voor veganisten? Lees hier alles over vegan supplementen.

Lees meer

Zijn uw tanden écht schoon?

Vrouw met een stralend gebit lacht, man fluistert iets in haar oor

Tandenpoetsen voldoende voor schoon gebit? Zonder ragen tussen de tanden slaat u 40% van het tandoppervlak over! Reinigt u al tussen uw tanden? Lees meer.

Lees meer

Tips voor het verzorgen van kleine wondjes

kind heeft wond, bepanthen nieuwe wondgel

Weleens last van kleine wondjes? In deze blog geven tips die het herstel van wondjes bevorderen

Lees meer

Advies bij rugpijn

vrouw op bureaustoel heeft last van rug

Last van rugpijn? Lees hier hoe rugpijn ontstaat en hoe u het kunt verlichten

Lees meer

Langdurig last van diverse buikklachten?

iemand met darmklachten

Heeft u vaak last van klachten zoals een opgeblazen gevoel, buikkrampen, buikpijn of winderigheid in combinatie met diarree of juist verstopping? Al aan PDS gedacht?

Lees meer

Alles wat u nodig heeft voor de kraamtijd

vrouw met kraampakket

De zwanger zijn kan heel spannend zijn, zeker als de bevalling nadert. Bent u goed voorbereid en heeft u alles in huis? Met het HeltiQ Kraampakket weet u zeker dat u niks mist.

Lees meer

Het verschil tussen een bacteriële vaginose en een vaginale schimmelinfectie

Last van klachten in de intieme zone?

Lees meer

Onze ervaring met BackJoy

vrouw zit achter haar bureau te werken en zit op een BackJoy rugsteun

Wilt u uw zithouding verbeteren tijdens het lang stilzitten? De BackJoy rugsteunen helpen u hierbij. Wij probeerden ze voor u uit!

Lees meer

Tips voor een gezonde en rustige spijsvertering tijdens de feestdagen

Zorgt de stress en de verandering in uw voedingspatroon tijdens de feestdagen bij u voor maag- of darmklachten? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hoe met een rustige darmflora de feestdagen doorbrengt.

Lees meer

Advies bij griep

Vrouw zit onder een dekentje met thee

Gevat door een griepje? DeOnlineDrogist.nl geeft advies over wat u kunt doen om de symptomen te verlichten.

Lees meer

Advies bij verkoudheid

vrouw houdt een kopje met thee vast onder een deken

Iedereen heeft weleens last van een verkoudheid. Vervelend maar meestal onschuldig. Heeft u erg last van de symptomen? in deze blog geven we u advies.

Lees meer

Advies bij het stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken maar vindt u dit lastig? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hulpmiddelen en hoe u stoppen met roken het beste kunt aanpakken.

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Tanden poetsen doen we elke dag om een schoon en gezond gebit te behouden, daarvoor moeten we regelmatig onze tandenborstel vervangen. Maakt u hier al een bewuste keuze in?

Lees meer

Quebra Pedra, hulp bij nierstenen?

We hebben al vaker geblogd over planten die een geneeskrachtige werking zouden hebben, zoals Calendula, Engelwortel en Aloë Vera. Misschien heb je ook weleens gehoord van Quebra Pedra en twijfel je over het bestellen hiervan. Vandaag gaan wij dieper op deze bijzondere plant in.

Lees meer

Hoofdpijn: voorkomen en genezen

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht en ieder mens heeft er ooit wel eens last van gehad. Het is erg vervelend en kan uw activiteiten belemmeren. Maar hoofdpijn is ook een signaal van uw lijf om u te waarschuwen dat er iets niet helemaal in orde is.

Lees meer
 
1  2  3  4  5  ...  10