DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Last van vaginale droogheid?
Deze tips helpen

Tijdens de overgang neemt de aanmaak van bepaalde hormonen af, dit kan op een vervelende manier merkbaar zijn. Een veel voorkomend ongemak is het uitdrogen van de slijmvliezen van de ogen, neus, mond en vagina. Veel vrouwen hebben hier last van waarbij vaginale droogheid voor veel ongemakken kan zorgen. Zo kan het gedurende de dag jeuken of branderig aanvoelen, maar het kan ook een grote invloed hebben op uw seksleven.

Oestrogeen is het hormoon dat er normaliter voor zorgt dat er een goede bloedtoevoer naar onze vagina is. Dit zorgt voor elasticiteit en gezonde slijmvliezen. Doordat de aanmaak van oestrogeen tijdens de overgang afneemt, worden de slijmvliezen van de vagina dunner en droger en kunt u last krijgen van jeuk, een branderig gevoel, een verhoogde kans op infecties, een verhoogde kans op wondjes bij uw vagina en pijn tijdens het vrijen. Gelukkig kunt u iets doen aan vaginale droogheid, u leest hier enkele tips.

Ondersteuning

Bij vaginale droogheid

Bestel direct
  • Cydonia Phytopharmaceuticals Cydonia Vijf Plantenextracten Vaginaalzetpillen 10TB

    15% korting

    Cydonia Phytopharmaceuticals

    Cydonia Vijf Plantenextracten Vaginaalzetpillen 10TB

  • Cydonia Phytopharmaceuticals Vaginor Plus Vaginaal Zetpillen 12TB

    15% korting

    Cydonia Phytopharmaceuticals

    Vaginor Plus Vaginaal Zetpillen 12TB

  • Vagisan Vochtcrème 50GR

    14,99

    Vagisan

    Vochtcrème 50GR

  • Multi-Gyn LiquiGel 30ML

    11,49

    Multi-Gyn

    LiquiGel 30ML

Intieme verzorging bij vaginale droogheid

Kanten ondergoed en glimmende synthetische stofjes zien er heel mooi en kunnen een boost geven aan uw zelfvertrouwen. Toch wordt er geadviseerd om dit niet iedere dag te dragen. Het beste kunt u dit afwisselen met katoenen ondergoed zodat alles kan ademen. Vermijd ook knellende kleding en was uw vagina alleen met lauwwarm water en als het echt nodig een zeep speciaal voor de intieme zone. Douchegel en geparfumeerde zepen kunnen uw vaginale flora verstoren en uw vaginale slijmvliezen nog meer uitdrogen.

Vrijen bij vaginale droogheid

Ook al kan vrijen een pijnlijke ervaring zijn, het is wel verstandig om dit te blijven doen. De opwinding die met seks gepaard gaat zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer naar de vagina. Dit heeft een positief effect op de elasticiteit van uw slijmvliezen en schaamlippen. Om het vrijen comfortabeler te maken kunt u gebruik maken van een glijmiddel op waterbasis.

Extra verzorging voor uw intieme zone bij vaginale droogheid

Tijdens de overgang kunt u uw lichaam ondersteunen door producten te gebruiken die net wat meer verzorging bieden. Zo kunnen de 100% natuurlijke Vijf Plantenextracten Vaginaalzetpillen van Cydonia een uitkomst bieden bij vaginale droogheid. De vaginaalzetpillen zijn bedoeld ter ondersteuning van de verzorging van de vagina en helpt bij vaginale droogheid veroorzaakt door de overgang. Heeft u ook last van een verstoorde vaginale flora? Probeer dan een van de andere plantaardige formules van Cydonia om uw vagina extra te ondersteunen.

Lees verder...

overgang en winter

Tips om de koudere dagen door te komen bij

Lees meer

Last van opvliegers in de zomer? 4 handige tips!

Lees meer
vrouw van middelbare leeftijd leunt wanhopig op haar hand met haar hoofd

Geen grip op uw emoties tijdens de overgang? Hierdoor komt het en dit kunt u eraan doen

Lees meer

Hulp bij overgangsverschijnselen

Lees meer

Huidverzorging tijdens de overgang

Lees meer

Het verschil tussen een bacteriële vaginose en een vaginale schimmelinfectie

Lees meer
 
1  2  3