DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Supplementen voor sporters

man die buiten basketball speelt met een blauwe lucht

Bent u nieuwsgierig welke supplementen voor sporters geschikt zijn? DeOnlineDrogist.nl geeft 3 tips. Voordat u over supplementen nadenkt, is het van belang dat de basis goed is. Zorg voor een gezond en gevarieerd eetpatroon, slaap voldoende, vermijd stressbronnen waar mogelijk en, ook niet onbelangrijk, neem voldoende rust. Supplementen vervangen nooit een gebrekkig eet- en slaappatroon.

Creatine voor sporters

Creatine is één van de bekendste stoffen binnen de sportwereld, en niet zonder reden. Wat is creatine precies? Creatine is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Deze stof wordt gevormd uit drie aminozuren: arginine, glycine en methionine. Creatine is te vinden in vlees en in mindere mate in zuivel. De creatine-voorraad kunt u ook aanvullen met een voedingssupplement.

Het lichaam verbrandt calorieën wanneer u beweegt of sport. Spieren halen hun energie voor het grootste deel uit koolhydraten en vetten. Echter duurt het 6 tot 8 seconden voordat de spieren koolhydraten en vetten gaan verbranden. Tijdens die eerste seconden gebruikt het lichaam creatinefosfaat om aan energie te komen. Door (extra) creatine in te nemen, heeft het lichaam een grotere voorraad creatinefosfaat en daarmee dus meer energie. Hierdoor kunt u sneller aan een volgende inspanning beginnen. Creatine supplementen zijn vooral nuttig bij korte, explosieve bewegingen. Dit is het geval bij krachttraining.

U kunt op twee manieren de creatinefosfaat-voorraad opbouwen. De eerste manier is een snelle methode en daar neemt u gedurende 5 dagen 20 tot 25 gram creatine per dag. Bij de andere manier bouwt u het langzamer op. Hierbij gebruikt u gedurende 28 dagen dagelijks 3 gram. Na de eerste periode (bij beide methodes) kunt u, als onderhoud, 2 tot 3 gram creatine per dag innemen. Het is aan te raden om creatine gelijktijdig met koolhydraten in te nemen. Schrik niet als u in gewicht aankomt. Creatine houdt namelijk vocht vast.

  • Bonusan Creatine Monohydraat Poeder 350GR

    6% korting

    Bonusan

    Creatine Monohydraat Poeder 350GR

  • Metagenics CreaDyn Poeder 293GR

    15% korting

    Metagenics

    CreaDyn Poeder 293GR

  • Fittergy Creatine Monohydraat poeder 400GR

    25% korting

    Fittergy

    Creatine Monohydraat poeder 400GR

  • Virtuoos Creatine Gold 300GR

    29,95

    Virtuoos

    Creatine Gold 300GR

*Lees voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking.

Magnesium voor sporters

Magnesium is een mineraal dat erg belangrijk is voor onze gezondheid. Dit mineraal is betrokken bij meer dan 300 verschillende processen in het lichaam. Zo ondersteunt magnesium de botten, is het goed voor de spieren, heeft het een gunstige invloed op het verminderen van vermoeidheid en helpt het de tanden sterk te houden. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden.

Magnesium werkt goed samen met een ander mineraal: calcium. Beide mineralen zijn belangrijk voor een normale werking van de spieren. Calcium zorgt dat spieren goed kunnen samentrekken en magnesium zorgt ervoor dat spieren kunnen ontspannen. Bij een magnesiumtekort kunnen de spieren minder goed ontspannen. Hierdoor kunt u last krijgen van kramp en kunnen de spieren stijf aanvoelen.

Ons lichaam kan geen magnesium maken, daarom moeten we magnesium uit voeding halen. Magnesium zit bijvoorbeeld in zeewier, zonnebloempitten, groene bladgroenten, noten en cacao. Een andere optie is om, ter aanvulling, magnesiumsupplementen te gebruiken. Dit kunnen capsules zijn, maar ook druppels, poeder, tabletten en olie. Als u kiest voor een supplement, is het belangrijk om te kiezen voor een organisch gebonden magnesium. Organisch gebonden magnesium is namelijk beter op te nemen in het lichaam. Kies bijvoorbeeld voor magnesiumcitraat, magnesiumtauraat, en magnesiumbisglycinaat. Supplementen met magnesiumsulfaat en magnesiumoxide kunt u beter laten staan.

Magnesium*

in allerlei varianten

Bekijk het aanbod
  • Vitakruid Magnesium Malaat Poeder 120GR

    20% korting

    Vitakruid

    Magnesium Malaat Poeder 120GR

  • NOW Magnesium Trio Softgels 90SG

    20% korting

    NOW

    Magnesium Trio Softgels 90SG

  • Vitals Magnesium 100mg Capsules 100CP

    20% korting

    Vitals

    Magnesium 100mg Capsules 100CP

  • Metagenics MetaRelax Tabletten 180TB

    35% korting

    Metagenics

    MetaRelax Tabletten 180TB

*Lees voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking.

Cafeïne voor sporters

Een ander veelgebruikt supplement binnen de sportwereld is cafeïne. We kennen cafeïne natuurlijk van bijvoorbeeld koffie, zwarte thee en chocolade. Met een kop koffie krijgt u 80 milligram cafeïne binnen, met zwarte thee 30 milligram, groene thee 20 milligram en één pure chocoladereep (van 100 gram) ongeveer 50 milligram. Het wordt aangeraden om als volwassenen (van circa 70 kilogram) niet meer dan 200 milligram cafeïne per keer in te nemen. Als we dan kijken naar de bovenstaande cijfers, zou dit neerkomen op iets meer dan 3 koppen koffie per keer.

Sommige mensen nemen in plaats van cafeïne uit voeding, een supplement met cafeïne. Duursporters gebruiken dit voor het verbeteren van hun sportprestatie. Cafeïne verbetert namelijk uw uithoudingsvermogen, alertheid en focus. Daarnaast kunt u zich minder moe voelen en heeft u meer energie. Naast deze positieve punten, kan (een teveel aan) cafeïne ook vervelende bijwerkingen hebben. U kunt last krijgen van hoofdpijn, een (te) hoge bloeddruk, maag- en darmklachten, problemen met de slaap, een rusteloos gevoel en een verhoogde hartslag. Al met al kan cafeïne u helpen bij het verbeteren van uw sportprestaties. Zorgvuldigheid is wel belangrijk. Als u gebruik wilt maken van cafeïne-supplementen, is het van belang dat u niet teveel cafeïne uit voeding binnenkrijgt. Probeer over de gehele dag niet meer dan 400 milligram cafeïne binnen te krijgen.

Cafeïne*

en meer energiesupplementen

Bekijk het aanbod
  • Lucovitaal Pure Cafeïne 400 mg Tabletten 30TB

    50% korting

    Lucovitaal

    Pure Cafeïne 400 mg Tabletten 30TB

  • Qwin Cafeine Tabletten 90TB

    15,68

    Qwin

    Cafeine Tabletten 90TB

  • Mattisson HealthStyle Keto Latte - Vegan MCT & Coffee 200GR

    14,95

    Mattisson HealthStyle

    Keto Latte - Vegan MCT & Coffee 200GR

  • Soria Natural Fostprint Sport & Caffeine 20ST

    34,75

    Soria Natural

    Fostprint Sport & Caffeine 20ST

*Lees voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking.

Nu weet u welke supplementen voor sporters geschikt zijn. Nieuwsgierig naar meer? Bekijk ons gehele sport-assortiment.