Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: tips voor gezond en glanzend haar

Tips voor gezond en glanzend haar

2 minuten leestijd

Gezond, vol en sterk haar dat is iets wat veel mensen wel willen. Helaas is dit niet altijd voor iedereen weggelegd. Daarnaast kunnen verschillende factoren ervoor zorgen dat het haar net iets meer voedingsstoffen nodig heeft om gezond te kunnen groeien. Welke factoren dat zijn en welke voedingsstoffen het haar nodig heeft om gezond te groeien leest u in deze blog.

Sterk en gezond haar?

Het haar dat uit ons hoofd groeit, wordt geproduceerd door haarwortels. Deze wortels liggen onder onze hoofdhuid, waar ze continu bezig zijn met het maken van nieuwe haarcellen. De productie hiervan zorgt ervoor dat het haar kan groeien. De haarcellen die zijn geproduceerd worden namelijk één voor één door de haarwortel opgestapeld en uiteindelijk naar buiten geduwd als haar. Als de haarcellen de haarwortel hebben verlaten en onderdeel vormen van ons uiterlijk worden ze niet meer gevoed door de haarwortel en sterven ze af. Wat wij haar noemen zijn dus eigenlijk afgestorven haarcellen.


Om goed te kunnen functioneren heeft een haarwortel voedingsstoffen nodig. Deze krijgen we binnen via onze voeding. Gezond haar komt dus van binnenuit. In sommige situaties kan het zijn dat het lichaam meer voedingsstoffen nodig heeft om de haarwortels van voldoende vitamines en mineralen te voorzien. Voorbeelden van dit soort situaties zijn:


• De wisseling van seizoenen

• Bij innerlijke onrust en langdurige stress

• Het volgen van een dieet

• Een ongebalanceerde voedingsstijl

• Na het gebruik van medicijnen

• Een zwangerschap

• De overgang

Priorin

Bestel nu met 30% korting

Bestel direct
 • Priorin Haar Capsules 60CP

  26,49

 •  
 • Priorin Haar Capsules 120CP

  39,58

 •  

  Belangrijke vitamines en mineralen voor het haar

  Vitamines en mineralen die bijdragen aan een gezonde hoofdhuid en gezond haar zijn:


  Vitamine A

  Vitamine C

  Zink

  Biotine

  Priorin houdt uw haar sterk

  Van de voedingsstoffen die het haar nodig heeft, speelt Biotine een grote rol. Biotine (vitamine B8) stimuleert namelijk een gezonde haargroei van binnenuit en houdt het haar sterk. Deze vitamine vindt u in voeding zoals zuivel, melk, eieren, noten en pinda’s. Heeft u het idee dat uw haarwortels extra voedingsstoffen kunnen gebruiken? Dan kunnen de Priorin capsules ondersteuning bieden.


  Priorin is een voedingssupplement en is speciaal ontwikkeld om de haarwortel te voeden. Het bevat natuurlijke ingrediënten waaronder de vitamine biotine. Hierdoor ondersteunt Priorin een gezonde haargroei van binnenuit en houdt uw haar sterk. Uw haar voelt weer sterk, vol en gezond aan. Bovendien zorgt het ervoor dat uw haar stevig verankerd is in uw huid.

  Hoe gebruikt u Priorin?

  Als u uw haarwortels van extra voedingsstoffen wilt voorzien kunt u dagelijks 1 capsule Priorin met water innemen, dit kunt u veilig het hele jaar door doen. Omdat haar langzaam groeit, adviseren we een kuur van 3 maanden. Na deze periode kunt u overgaan naar een dosering van 1 capsule per dag om de gezondheid van de haarwortels bij te houden. Heeft u het idee dat u baat heeft bij het slikken van 2 capsules per dag, dan kan dit ook.

  Aanvullende verzorgingstips voor gezond haar

  vrouw die aan het douchen is

  Niet alleen innerlijke verzorging draagt bij aan gezond haar, ook de manier waarop u met uw haar omgaat en welke haarproducten u gebruikt hebben invloed op de gezondheid van uw haar. De onderstaande tips kunnen ook helpen bij het gezond houden van uw haar:


  - Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van stijltangen, krultangen en een hete föhn. Deze kunnen het haar bij regelmatig gebruik beschadigen. Het beste is om uw haar door de lucht te laten drogen. Wilt u toch graag stylingsapparaten gebruiken voor het haar? Gebruik dan een heat protection spray.


  vrouw houdt kam vast

  - Was uw haar niet te vaak met shampoo. Het liefst hebben we allemaal mooi, schoon en glanzend haar, maar wist u dat elke dag het haar met shampoo wassen juist slecht is? Shampoo stript onze hoofdhuid van natuurlijke vetten, waardoor het haar ondervoed raakt of juist zorgt voor overproductie van deze vetten. Afhankelijk van uw hoofd- en haartype is het aanbevolen om uw haar om de 2 á 3 dagen te wassen. Is uw haar een dag voordat u het wilt wassen een beetje vettig? Dan kunt u droogshampoo gebruiken.


  - Probeer het kammen en borstelen van nat haar te vermijden. Als het haar nat is, is het dubbel zo breekbaar. Kam of borstel uw haar bij voorkeur dus pas als het opgedroogd is.


  - Wacht niet te lang met het knippen van de puntjes van uw haar. Als u de onderkant van uw haar er mooi en gezond uit wilt laten zien, kunt u uw puntjes het beste om de 6 weken laten bijknippen, zo voorkomt u dat het haar van beneden naar boven gaat 'slijten'.

  Deel dit artikel