9491.055 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
shopping awards 2021 persoonlijke verzorging

Vitamine C

Vitamine C is onmisbaar voor het menselijk lichaam. Bekijk alle voedingssupplementen en kom meer te weten over de voordelen van vitamine C!Lees meer

Vitamine C

Vitamine C wordt ook wel arscorbinezuur genoemd en werkt als een antioxidant in het lichaam. Het lichaam gebruikt deze vitamine voor de opname van ijzer en voor een goede werking van het immuunsysteem, de weerstand.

Aanmaak en inname van vitamine C

Het lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken, we krijgen het via de voeding binnen. Vitamine C bevindt zich in fruit zoals kiwi’s, aardbeien en sinaasappelen en in groenten zoals broccoli en paprika. Doordat vitamine C oplosbaar is in water, kunnen we groentes het beste in weinig water koken en niet te lang om de voedingstoffen zoveel mogelijk te behouden.

Vitamine C supplement als aanvulling

Als we langdurig te weinig vitamine C via onze voeding binnenkrijgen, kan er een tekort ontstaan. Dit heeft een negatieve invloed op de weerstand. Voldoende groente en fruit eten is dus belangrijk! U kunt uw vitamine C aanvullen met vitamine C bruistabletten, capsules, tabletten of een poeder. Bekijk ook eens de Rabenhorst sappen, vol met vitamine C.