Hoofdpagina>Vitamines>Vitamine c>Vitamine c tabletten

Vitals Vitamine C 1000mg Tabletten 100TB

Ondersteunt het immuumsysteem

Korting 25%
17,95 13,46
  • Merk:  Vitals
  • Inhoud: 100TB
  • EAN: 8716717000067
  • Op voorraad: meer dan  50  stuks beschikbaar
  • voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
De mens kan zelf geen vitamine C synthetiseren en is voor de vitamine-C-voorziening volledig afhankelijk van de voeding. Vitamine C is wateroplosbaar en komt in het hele lichaam verspreid voor met de hoogste concentratie in de bijnieren en hypofyse. De grootste hoeveelheid vitamine C bevindt zich echter in lever en skeletspieren, vanwege de grote omvang in relatie tot het hele lichaam.

Voor de aanmaak van collageen en andere bindweefselmoleculen is vitamine C essentieel. Mede daarom helpt vitamine C de bloedvaten gezond en elastisch te houden. Alle weefsels die ons lichaam structuur en stevigheid geven zoals de gewrichten, pezen, huid, spieren (waaronder de hartspier), botten en bindweefsel zijn afhankelijk van de opbouwende activiteit van vitamine C, met name in herstelperiodes. Daarnaast speelt vitamine C een belangrijke rol bij de synthese van neurotransmitters, steroïdhormonen, carnitine, de omzetting van cholesterol in galzuren, de afbraak van tyrosine en de mineralenstofwisseling.

Vitamine C is co-enzym van vele enzymen die bij uiteenlopende biologische processen betrokken zijn. De antioxidantfunctie van vitamine C is onder meer van belang voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. Vitamine C heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten. Vitamine C helpt bij de eliminatie van zware metalen zoals kwik, lood, cadmium en nikkel. In het maagdarmkanaal voorkomt vitamine C de omzetting van nitraat en nitriet in nitrosaminen. Ook speelt vitamine C een rol bij de prostaglandinensynthese en het ondersteunt het immuunsysteem. Op basis van de talloze functies van vitamine C zijn de toepassingen eveneens talrijk. Vitals heeft vijf verschillende vitamine-C-supplementen in haar assortiment; in tabletvorm of als poeder, in de vorm van ascorbinezuur, ascorbaat of Bio-Ester C en met of zonder synergisten.

Dosering
1-2 tabletten per dag bij een maaltijd of zoals geadviseerd.

Waarschuwing
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Ingredienten

Samenstelling per tablet:
1000 mg vitamine C (ascorbinezuur)
100 mg citrusbioflavonoïden complex
(waarvan 60 mg hesperidine complex)
50 mg rozenbottelpoeder

Ingredienten:
Ascorbinezuur, vulstof:microkristallijnecellulose(cellulosegel), citrusbioflavonoïdencomplex,
rozenbottelpoeder (Fructuscynosbati), antiklontermiddelen: siliciumdioxide,
magnesiumstearaat, glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose.


Etiket
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Vitals Vitamine C 1000mg Tabletten 100TB?

Meer uit ons assortiment