DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Minoxidil tegen haaruitval

Ontdek de kracht van Minoxidil! In deze blog duiken we dieper in op wat Minoxidil is, hoe het werkt en welke voordelen het kan bieden bij het stimuleren van haargroei. Leer meer over deze veelbesproken behandeling en ontdek hoe het u kan helpen.

Wat is Minoxidil?

Minoxidil is een medicijn dat speciaal bedoeld is voor het stimuleren van de haargroei. Het is een middel dat u uitwendig gebruikt. Minoxidil kan worden toegepast bij zowel mannen als vrouwen, wanneer u last heeft van haaruitval.

Er is bij toeval ontdekt dat Minoxidil werkt als haargroeimiddel. Oorspronkelijk was het namelijk een medicijn tegen hoge bloeddruk. Haargroeistimulatie was een van de bijwerkingen. Sindsdien wordt het medicijn als haargroeimiddel toegepast.

Minoxidil

tegen haaruitval

Bestel nu!
  • Linn Minoxidil Linn 50 mg/ml oplossing 100ML

    37,50

    Linn

    Minoxidil Linn 50 mg/ml oplossing 100ML

  • Linn Minoxidil Linn 20 mg/ml oplossing 100ML

    24,95

    Linn

    Minoxidil Linn 20 mg/ml oplossing 100ML

  • Xiromed Minoxidil 50mg/ml Oplossing voor Cutaan Gebruik 60ML

    29,95

    Xiromed

    Minoxidil 50mg/ml Oplossing voor Cutaan Gebruik 60ML

  • Linn Minoxidil Linn 50 mg/ml 3-Pack 300ML

    99,00

    Linn

    Minoxidil Linn 50 mg/ml 3-Pack 300ML

Haaruitval

Veel mensen krijgen er vroeg of laat mee te maken: haaruitval en kaalheid. Het is een natuurlijk proces en vrijwel iedere man krijgt er last van. Maar ook vrouwen kunnen last krijgen van overmatig haaruitval. En hoewel haarverlies heel normaal is, heeft het mogelijk toch gevolgen voor u. U voelt zich minder zeker over uzelf of u schaamt zich ervoor bijvoorbeeld.

Oorzaken van haaruitval of kaalheid

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel hebben we het over de meest voorkomende vorm van haaruitval: Alopecia androgenetica, oftewel mannelijke kaalheid. U krijgt bijvoorbeeld inhammen op het voorhoofd of een kale plek op het achterhoofd, rondom uw kruin. De kale plekken worden langzaamaan groter. De term mannelijke kaalheid is overigens wel behoorlijk verwarrend, aangezien het ook bij vrouwen voorkomt.

De haargroei cyclus

Een haar groeit vanuit een haarzakje en gaat door een cyclus van drie fases heen:

  1. De groeifase;
  2. De fase waarin de haargroei stopt;
  3. En een fase waarin de haar uitvalt;

Daarna begint de cyclus van voor af aan. Tijdens uw leven groeien er uit één haarzakje zo’n twintig haren. De cyclus herhaalt zich dus zo’n twintig keer.

DHT

Deze vorm van kaalheid (mannelijke kaalheid, die ook bij vrouwen voorkomt) wordt veroorzaakt door het mannelijke hormoon dihydroxy-testosteron (DHT). De haren op de plekken waar de haaruitval het eerste begint, zijn het meest gevoelig voor dit hormoon. De groeifase van het haar wordt korter, waardoor haren eerder in de rustfase belanden en haren uitvallen. Haarzakjes verdwijnen en er ontstaat kaalheid.

Wat kunt u doen tegen haaruitval?

Heeft u last van haaruitval en bent u bang langzamerhand kaler te worden én wilt u dit proces graag afremmen? Er zijn medicijnen die haaruitval tegen kunnen gaan en de haargroei ondersteunen: namelijk Minoxidil.

Hoe werkt Minoxidil?

Geneesmiddelen voor het haar met Minoxidil worden gemaakt in de vorm van een lotion. Minoxidil is de werkzame stof in deze lotion. Deze stof stimuleert haargroei en gaat haaruitval tegen. Het kan zorgen voor zichtbare haargroei na 4 maanden lang effectief gebruik van het medicijn.

Linn Minoxidil behandeling van haaruitval

Minoxidil van Linn is een medicijn voor stimulatie van de haargroei en tegen haaruitval, met de werkzame stof Minoxidil. Het wordt geleverd met een handige applicator, waarmee u de lotion op de hoofdhuid aanbrengt. U gebruikt het middel twee maal per dag, om de 12 uur. Gebruik Minoxidil alleen op de hoofdhuid.

Er is Linn Minoxidil 5% en Linn Minoxidil 2% verkrijgbaar. Het product met 5% Minoxidil erin, is enkel geschikt voor mannen. De versie met 2% Minoxidil erin is ook geschikt voor vrouwen.

Linn Minoxidil is een geneesmiddel. Lees de bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in de bijsluiter.

Is Minoxidil veilig?

Er zijn verschillende concentraties Minoxidil verkrijgbaar. Een tijd geleden was Minoxidil niet meer vrij verkrijgbaar, maar enkel nog op recept. Dat kwam doordat er te hoge concentraties verkocht werden. Tegenwoordig zijn er maximale en veilige doseringen vastgesteld en is het medicijn weer bij de drogist verkrijgbaar, zonder recept. Minoxidil lotion voor vrouwen bevat niet meer dan 2% Minoxidil. Dat is een veilige dosering voor vrouwen. Mannen mogen tot 5% Minoxidil gebruiken.

Werkt Minoxidil voor iedereen?

Minoxidil werkt bij ongeveer een derde van de mensen. Helaas dus niet voor iedereen. Toch kan het zeker het proberen waard zijn. Let er ook op dat het middel minstens vier maanden moet worden gebruikt. Pas na vier maanden kunt u beoordelen of er haargroei te zien is op plekken die voor het gebruik van Minoxidil kaal waren.

Heeft u na een jaar nog geen resultaat geboekt? Dan kunt u stoppen met het gebruik van Minoxidil. Het werkt dan blijkbaar niet voor u.

Bijwerkingen van Minoxidil

Soms komt hoofdpijn voor bij gebruik van Minoxidil. Andere bijwerkingen die genoemd worden zijn overmatige haargroei op andere plekken dan waar het medicijn op de huid is aangebracht. Dit gaat over als u stopt met het gebruik van Minoxidil. Verder is huidirritatie mogelijk een bijwerking.

Wanneer is Minoxidil niet geschikt?

Minoxidil is niet geschikt voor:

  • Kinderen tot 18 jaar;
  • Ouderen vanaf 65 jaar;
  • Bepaalde andere vormen van haaruitval;
  • Gevallen waarbij haaruitval het gevolg is van bepaalde behandelingen of bij bepaalde ziekten. Ook wanneer ernstige ondervoeding de oorzaak is van haaruitval;
  • Mensen die andere zalven of medicijnen gebruiken voor de behandeling van aandoeningen van de hoofdhuid.
  • Heeft u een hart- of vaatziekte. Overleg dan altijd vooraf of u dit medicijn mag gebruiken.

Mag ik Minoxidil gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Minoxidil kunt u beter niet gebruiken wanneer u zwanger bent. Er is te weinig bekend over het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap. U kunt Minoxidil lotion wel veilig gebruiken wanneer u borstvoeding geeft.

Waar kan ik Minoxidil kopen?

Minoxidil online bestellen? Dat kan gemakkelijk en snel online bij De Online Drogist. Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Meer weten?

Voor vragen kunt u direct contact opnemen met onze gediplomeerde drogisten


Deel dit artikel