9492.288 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
shopping awards 2021 persoonlijke verzorging

Vitamine D

De Online Drogist biedt veel vitamines aan. Een daarvan is vitamine D, die het lichaam zelf ook aan kan maken, maar waar veel Nederlanders een tekort van hebben. Om die reden zijn vitamine D-supplementen (vitamine D2 e D3) een slim alternatief. Bekijk waarom vitamine D zo belangrijk is voor uw lichaam. Lees meer

Vitamine D

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die ons lichaam zelf aanmaakt als onze huid in aanraking komt met de zon. Deze vitamine is belangrijk voor het behoud van sterke botten, de werking van de spieren en een goede werking van het immuunsysteem.

Aanmaak van vitamine D

Omdat vitamine D wordt aangemaakt als onze huid in aanraking komt met zonlicht, is het belangrijk om elke dag zo’n 10 tot 30 minuten buiten te komen. Daarnaast kunt u vitamine D uit enkele voedingsmiddelen halen zoals vette vis, levertraan, rundvlees, kaas of eieren. Deze producten bevatten echter maar weinig vitamine D.

Vitamine D aanvulling

Komt u niet vaak buiten? Dan adviseren we om de aanmaak van vitamine D te ondersteunen met een vitamine D complex in vorm van druppels, capsules of tabletten. Daarnaast wordt het bijnemen van vitamine D aanbevolen bij mensen met een getinte of donkere huid en mensen met een oudere leeftijd vanwege een lagere vitamine D aanmaak.