DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

6x Bonusan supplemententips voor vegetariërs en veganisten

Heeft u als goed voornemen om minder vlees te gaan eten? Of eet u zelfs al volledig vegetarisch of veganistisch? Dan is het mogelijk dat u onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Het is dan aan te raden om voldoende te variëren met eten en goede alternatieve voedingsbronnen te kiezen voor dierlijke producten. Zeevoedsel is namelijk de beste bron voor verschillende mineralen. Vooral schelpdieren zijn rijk aan jodium, zink en selenium. Als u vegetarisch of veganistisch eet, kunt u groenten uit de zee zoals zeewier, lamsoren en zeekraal eten, dit zijn goede alternatieve mineraalbronnen. Daarnaast zijn noten een goede toevoeging aan uw eetpatroon vanwege zink en selenium. Lukt het niet altijd om gevarieerd te eten? Dan kunnen er tekorten ontstaan, deze kunt u opvangen met de juiste supplementen. De Online Drogist helpt u graag verder met het vinden van de juiste supplementen. In onderstaande blog vertellen we u meer over de supplementen van Bonusan die onmisbaar zijn als u vegetariër of veganist bent.

vegetarisch-eten-op-tafel

Een goede multivitamine

Een goede multivitamine is een perfecte basis. Dit kan een gezond voedingspatroon ondersteunen en aanvullen. Zoekt u een effectieve manier om alle mineralen in één keer te suppleren? Dan is de Bonusan Multi Mineral Forte de perfecte oplossing. Het bevat onder andere de grondstof Aquamin. Aquamin is afkomstig van Atlantisch zeewier en bevat ruim 70 in de van natuur aanwezige spoorelementen.

Extra vitamine B12

Vitamine B12 is een essentiële vitamine die voornamelijk in vlees voorkomt. Mensen met een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon hebben daarom een verhoogd risico op een vitamine B12-tekort. Voor vegetariërs is het verstandig regelmatig ei te consumeren, dit bevat per ei 0,8 mcg vitamine B12. Daarnaast kan suppletie uitkomst bieden. Voor het behoud van een gezond vitamine B12-niveau kunt u het beste kiezen voor een supplement met actief vitamine B12. Een voordelige en effectieve basisoplossing voor het aanvullen van de vitamine B12-reserves is Bonusan Vitamine B12 methyl 1000 mcg.

Choline, vooral belangrijk als u veganistisch eet

De relatief onbekende voedingsstof choline werd vroeger ook wel vitamine B4 genoemd. Zelf maakt het lichaam choline aan in de lever, maar de lichaamseigen choline is onvoldoende om aan de behoefte te voldoen. U vindt choline in (orgaan)vlees, eieren, peulvruchten en noten. Omdat dierlijke producten in verhouding de grootste cholineleveranciers zijn voor het lichaam, kan een vegetarisch voedingspatroon leiden tot een tekort aan choline. Dit is nog sterker het geval bij een veganistische leefstijl. Een cholinesupplement kan dan uitkomst bieden.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid choline in Nederland is 400 milligram per dag. Bonusan Choline 400 mg plus vult direct deze behoefte aan en is dus het ultieme supplement om de vegetarische en veganistische voeding aan te vullen.

Supplementen

van Bonusan

Bekijk supplementen
  • Bonusan Multi Mineral Forte Tabletten 90TB

    6% korting

    Bonusan

    Multi Mineral Forte Tabletten 90TB

  • Bonusan Omega-3 Algenolie Softgels 60SG

    6% korting

    Bonusan

    Omega-3 Algenolie Softgels 60SG

  • Bonusan Vitamine D3 25mcg/1000 IE Capsules 90CP

    6% korting

    Bonusan

    Vitamine D3 25mcg/1000 IE Capsules 90CP

  • Bonusan Haematonyl Capsules 60VCP

    6% korting

    Bonusan

    Haematonyl Capsules 60VCP

Omega-3 vetzuren uit algenolie

Omega-3-vetzuren, ook wel visvetzuren genoemd, zijn essentiële vetzuren die niet door het lichaam kunnen worden aangemaakt. Omega-3-vetzuren zijn dus net als vitaminen een belangrijk onderdeel van de voeding, maar dan moet zeevoedsel wel regelmatig op het menu staan. Voor mensen die liever geen vis of zeevoedsel eten en die liever geen visolie gebruiken, is algenolie het perfectie plantaardige alternatief. Algenolie is rijk aan het omega-3-vetzuur DHA. DHA draagt bij aan het behoud van een normale hersenfunctie. Algen zijn de meest zuivere bron van omega-3-vetzuren, omdat ze aan de basis staan van de voedselketen in zee. Bonusan Omega-3 Algenolie is dan ook een perfecte veganistische aanvulling op de dagelijkse voeding.

Voorkom een vitamine D3 tekort

Onze huid maakt onder invloed van zonlicht vitamine D3 aan. Om vitamine D3 aan te maken is het wel belangrijk om voldoende buiten te zijn en uw huid bloot te stellen aan de zon. Vooral in de wintermaanden kan dit een uitdaging zijn. Door paddenstoelen te eten krijgt u vitamine D2 binnen, een minder actieve variant van vitamine D. In dierlijke producten zoals vis, levertraan en eieren vindt u de lichaamseigen vorm van vitamine D3. Daarnaast wordt suppletie sterk aangeraden. Dit omdat het bijna onmogelijk is om voldoende vitamine D uit voeding te halen. Uit schapenwolvet wordt vitamine D3 gehaald dat geschikt is voor vegetariërs. De Bonusan vitamine D3 25mcg is een goed supplement om uw dagelijkse vitamine D3 aan te vullen. Voor mensen die liever geen producten van dierlijke oorsprong gebruiken, is vitamine D3 uit korstmos een geschikt alternatief. De Bonusan D3 druppels is volledig vegan en gemakkelijk te doseren.

Gebruik ijzer voor een normaal zuurstoftransport in het lichaam

De twee ijzervormen in onze voeding zijn heemijzer en non-heem-ijzer die voorkomen in respectievelijk dierlijke en plantaardige producten. Non-heem-ijzer, of plantaardig ijzer, wordt minder makkelijk opgenomen dan heemijzer. Bovendien bevatten plantaardige producten in de regel minder ijzer dan dierlijke producten. Een ijzertekort is daarom een reëel risico voor vegetariërs en veganisten. Een supplement met daarin ijzer met een goede biologische beschikbaarheid kan uitkomst bieden. Idealiter bevat het supplement tevens verschillende cofactoren en synergisten voor een goede opname van het mineraal, voor een goede mineraalbalans en voor de optimale toepassing in het lichaam. Zo helpt vitamine B12 bijvoorbeeld, net als ijzer, bij de aanmaak van rode bloedcellen.

Bonusan heeft Haematonyl in het assortiment, een uniek ijzersupplement met organisch ijzerfumaraat, dat goed door het lichaam wordt opgenomen, en verschillende vitaminen en mineralen ter ondersteuning van het complex.

Deel dit artikel

Meer lezen?

Ontdek de voordelen van omega 3-vetzuren

Lees meer

Optimaliseer de gezondheid met Pharma Nord

Lees meer

‘Weet wat je slikt’

Lees meer

Wat is groenlipmossel?

Lees meer

De weerstandsvoordelen van zink

Lees meer

Ondersteun uw weerstand met Bonusan

Lees meer

Persoonlijke verzorging van Naïf

Lees meer
Pharma Nord afbeelding small

Pharma Nord: hoogwaardige supplementen uit Denemarken

Lees meer
man die kickbokst in de vorm van zaktraining

5 tips voor spieren opbouwen

Lees meer
soepele spieren dankzij magnesium

Welke vorm van magnesium is de beste?

Lees meer
Hoeveel vitamine D per dag?

Dit is waarom vitamine D zo belangrijk is

Lees meer

Plantaardige en planeetaardige supplementen van Daily

Lees meer
Voordelen van magnesium en vitamine C

Ondersteun uw lichaam met vitamine C en magnesium van Bonusan

Lees meer
man speelt basketbal

Dit zijn dé supplementen voor sporters

Lees meer
vrouw onder deken gaapt

Welke vitamine B12 vorm is het beste bij vermoeidheid?

Lees meer
vrouw drinkt smoothie

Start het voorjaar energiek met een detox

Lees meer
 
1  2  3  4  5  ...  8