9371.514 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Vitamines>Multi mineralen

Bonusan Multi Mineral Forte 90TB

Bevat belangrijke essentiele mineralen

25,50 23,97
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 90TB
  • EAN: 8711827008507
  • Op voorraad:  21  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland!
Productbeschrijving

Algemeen
Wanneer de mineralen als groep worden beschouwd, zijn grofweg de volgende functies te onderscheiden.
In stand houden van het zuur-base evenwicht: zuurvormers zijn chloride, zwavel en organisch gebonden fosfor (o.a. in de vorm van fosforproteïnen in vlees). Deze zuurvormers zijn in relatief grote hoeveelheden aanwezig in granen en graanproducten, vlees, eieren, kip en vis. Vruchten en groenten die calcium, magnesium, natrium, kalium en ijzer bevatten, veroorzaken een meer alkalische reactie.
In stand houden van de waterbalans. Voor een adequate voeding van de cellen in het lichaam, moet het lichaamswater voedingsstoffen transporteren van het bloed door de interstitiële ruimte, tussen de cellen en door de celmembraan heen, de cel in. Onder normale omstandigheden bevat voeding een zodanig evenwichtige samenstelling van mineralen, dat hierdoor de waterverplaatsing door de membranen goed geregeld is.
Structuur geven aan het lichaam. Verschillende mineralen vormen een structureel bestanddeel van diverse weefsels. In bot- en tandweefsel hebben calciumfosfaat, magnesium en fluoride een grote betekenis. Andere mineralen, zoals kalium, zijn een belangrijk bestanddeel voor de weefsels van weke delen.
Bestanddeel van enzymen en hormonen. Mineralen zijn belangrijke onderdelen van een aantal hormonen, enzymsystemen en vitamines. Zo is jodium structureel gebonden aan het schildklierhormoon thyroxine. Vitamine B1 (thiamine) bevat ook zwavel en kobalt.
Katalytische functie. Bbij een groot aantal lichaamsfuncties fungeren mineralen als katalysator, hetzij als onderdeel van een enzym, hetzij als individueel ion. Ook de absorptie van sommige voedingsstoffen wordt bevorderd door mineralen.
Daarnaast hebben de individuele ionen van mineralen een vitale betekenis voor onder andere de voortgeleiding van zenuwprikkels van en naar hersenen. Ook bij spanning en ontspanning van spierfibrillen zijn mineralen betrokken, namelijk calcium voor samentrekken en voor ontspannen kalium, magnesium en natrium. Om spierbewegingen te reguleren is een evenwicht tussen deze mineralen noodzakelijk.

Hoe werkt het?
Werking
Multi Mineral Forte bevat belangrijke essentiële mineralen en spoorelementen in een goed opneembare vorm en is daarmee een waardevolle aanvulling op de hedendaagse voeding. In de laatste eeuw is door moderne landbouwmethoden de hoeveelheid en verscheidenheid aan mineralen in voedingsmiddelen drastisch gewijzigd. Een groeiende plant haalt zijn mineralen uit de bodem. Deze mineralen worden normaal gesproken door rotting van plantmateriaal op de bodem weer aangevuld. Maar onder de huidige teeltomstandigheden gebeurt dat vrijwel niet en moeten de mineralen door kunstmest worden aangevuld. Kunstmest bevat slechts een beperkt spectrum aan mineralen (soms alleen stikstof, kalium en fosfor), waardoor verstoring van de delicate mineralenbalans in de bodem en op den duur uitputting van landbouwgrond optreedt. Een belangrijk deel van de Nederlandse groenten wordt gekweekt door middel van substraatteelt. Ook het substraat bevat vaak maar een beperkt aantal mineralen. Daarnaast kunnen de mineralen in voeding door bereiding (verlies via kookvocht) of raffinageproces verloren gaan.
Het lichaam absorbeert de mineralen voornamelijk in het duodenum en jejunum, de eerste twee segmenten van de dunne darm. In het lichaam kunnen mineralen voorkomen als ionen van anorganische verbindingen, opgelost in lichaamsvloeistoffen. In dit verband is de term 'mineralen' minder juist, omdat het eigenlijk om electrolyten gaat. Sommige mineralen zijn negatief geladen ionen (anionen) van voedingszouten, zoals fluoriden, chloriden, sulfaten en fosfaten. De andere mineralen zijn positief geladen ionen (kationen), zoals natrium, kalium, ijzer, magnesium en calcium.

Gebruiksadvies
Dagelijks 3 tabletten tijdens of vlak na de maaltijd innemen.

Waarschuwing
Sterk chelerende stoffen kunnen sommige mineralen binden en de absorptie ervan verhinderen, bijvoorbeeld tanninen in thee, fytinezuur in graanproducten en oxaalzuur in spinazie en rabarber. Beperk de inname van deze stoffen. Invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Naast dit product wordt een goede basisvoeding aanbevolen, evenals een basissuppletie van Multi Vital Forte, Vitamine C-1000 ascorbatencomplex en Omega-3 drinkolie (of Omega-3 capsules).

Zie het bijgevoegde etiket voor de voorzorgsmaatregelen en/of gevarenaanduidingen bij dit product.
Ingredienten

Samenstelling per 3 tabletten:
Calcium (carbonaat - Aquamin)  500 mg
Magnesium (als -AAC)   175  mg
Kalium (chloride)  99 mg
Zink (als -AAC) 15     mg
IJzer (als -AAC) 6 mg
Mangaan (als -AAC) 5  mg
Borium (als natriumboraat) 2 mg
Koper (als -AAC)  1000 mcg
Jodium (uit kelp)  75 mcg
Chroom-GTF (als -polynicotinaat) 75 mcg
Molybdeen (als ammoniummolybdaat) 60 mcg
Selenium (als seleno-L-methionine) 50 mcg
Methylsulfonylmethaan (MSM) 100 mg
Bamboe-extract (Tabashir, 75% silica) 80 mg
L-Glutaminezuur  50 mg

Ingredienten:
microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat, propyleenglycol, cellulose (HPMC).

Bevat geen:
GMO, soja, gist, gluten, toegevoegde sacharose, gelatine, dierlijke substanties, conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.
Toelichting op de samenstelling: Multi Mineral Forte bevat Aquamin, een natuurlijk zeewierproduct uit het zuivere water van de Atlantische Oceaan bij de zuidwestkust van Ierland. Dit wier is rijk aan calcium en bevat daarnaast ook een grote variëteit aan andere mineralen en spoorelementen, die van nature in zeewier voorkomen.

Etiket Informatie folder
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Multi Mineral Forte 90TB?

Meer uit ons assortiment