DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

De weerstandsvoordelen van zink

Zink is een onmisbaar mineraal voor tal van lichaamsfuncties. Het zorgt mede voor een goede weerstand en kent nog veel meer gezondheidsvoordelen. Wilt u weten wat zink is, in welke voeding het zit en wat dit mineraal kan doen voor uw lichaam? In deze blog vertellen we u er meer over. Ook lichten we een aantal opties van AOV uit. Leest u mee?


Het belang van zink

Zink is een spoorelement. Dit spoorelement is onderdeel van meerdere enzymen in het lichaam die onder andere helpen bij de opbouw van eiwitten. Een mineraal (of spoorelement) is een stof die uw lichaam niet zelf kunt aanmaken, maar die u wel nodig heeft. Dit betekent dat u dit stofje uit voeding moet halen. Van een spoorelement heeft u niet veel nodig, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Zo is het spoorelement zink namelijk een multifunctionele voedingsstof die een rol speelt bij diverse lichaamsfuncties.


Zink in voeding

Een tekort aan zink komt zelden voor omdat het in voldoende hoeveelheden in voeding zit. Als u een gezond en gevarieerd voedingspatroon aanhoudt, krijgt u waarschijnlijk genoeg zink binnen. Zo zit zink in dierlijke producten zoals zuivel, vlees, schaal- en schelpdieren. In oesters zit bijvoorbeeld veel zink: bijna 60 mg zink per 100 gram. Als u op zoek bent naar plantaardige voeding met zink, kunt u denken aan graanproducten zoals volkorenbrood, havermout, noten zoals pecannoten, pompoenpitten en linzen


Voldoende zink binnenkrijgen

Wanneer het even niet lukt om gevarieerd te eten óf wanneer u een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon aanhoudt, kan het zijn dat u een aanvulling op uw dagelijkse voeding kunt gebruiken. Een zinksupplement kan dan helpen. De referentie-inname van zink is voor volwassen mannen 9 mg per dag en voor vrouwen vastgesteld op 7 mg per dag.


Wat doet zink?

Bent u benieuwd naar wat zink voor uw lichaam kan doen? We zetten het overzichtelijk op een rij.


Positieve invloed op het immuunsysteem

Gezonde voeding en een actieve leefstijl zijn belangrijk voor het immuunsysteem. Zink draagt bij aan een normale werking van uw immuunsysteem en de afweer van uw lichaam. Daarnaast heeft zink een anti-oxidatieve werking en helpt het als anti-oxidant de lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. 


Goed voor het geheugen

Ons geheugen, hét vermogen om dingen te onthouden, heeft drie belangrijke taken. Dit zijn:

  1. Informatie opslaan
  2. Informatie vasthouden en
  3. Informatie terugzoeken

Zink is een mineraal dat hierbij kan helpen, omdat het bijdraagt aan een normaal geheugen, leervermogen, concentratie en intelligentie. Het spoorelement houdt de geest helder en helpt bij geestelijke druk en inspanning. Zink helpt u evenwichtig te blijven in stress-situaties.  


Scherp zien

Zink is ook goed voor het gezichtsvermogen. Dit mineraal speelt een belangrijke rol in het functioneren van het netvlies en helpt scherp te kunnen zien, ook in het donker. 


Instandhouding van sterke botten

Ook voor het skelet is zink goed. Het is van belang voor de samenstelling van botten en het behoud van sterke botten. 


Goed voor uw nagels

Een goede, evenwichtige levensstijl is belangrijk voor het behoud van sterke nagels. Aan de basis van de nagel zit een laag waarin nieuwe cellen worden gemaakt. Dit is waarom uw nagels groeien. Zink speelt ook een rol bij celdeling en draagt bij aan de instandhouding van normale nagels.


Gezonde huid en normale haargroei

Zink is ook van belang voor het behoud van een gezonde huid. Zink helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit en ondersteunt het herstellend vermogen. Ook uw haargroei kan gebaat zijn bij zink: het helpt uw haren sterk en glanzend te houden.


Vruchtbaarheid

Wist u dat zink ook bijdraagt aan de productie van zaadcellen? Het mineraal is goed voor de vruchtbaarheid van de man. Ook draagt het bij aan een normale vruchtbaarheid van de vrouw.


Zink van AOV

Wilt u uw lichaam extra ondersteunen met zink? In het assortiment van AOV vindt u verschillende zinkproducten. Probeer bijvoorbeeld eens de AOV 533 Zink Mix Vegacaps. Deze vegetarische capsules bevatten een combinatie van zink picolinaat en zink citraat. Wanneer u moeite heeft met het slikken van capsules, kunt u kiezen voor de AOV 534 Zink Extra Zuigtabletten. Deze zuigtabletten bevatten naast zink ook vitamine C en vruchtenextracten als zwarte es. Bekijk hieronder ook nog andere zinkproducten van AOV.

Zink

van AOV

Bekijk het aanbod
  • AOV 534 Zink Extra Zuigtabletten 90ZTB

    25% korting

    AOV

    534 Zink Extra Zuigtabletten 90ZTB

  • AOV 533 Zink Mix Vegacaps 60VCP

    25% korting

    AOV

    533 Zink Mix Vegacaps 60VCP

  • AOV 531 Zink Citraat 15mg Vegacaps 60VCP

    25% korting

    AOV

    531 Zink Citraat 15mg Vegacaps 60VCP

  • AOV 536 Zink Bisglycinaat 15mg Capsules 120VCP

    25% korting

    AOV

    536 Zink Bisglycinaat 15mg Capsules 120VCP

Deel dit artikel