9491.112 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
shopping awards 2021 persoonlijke verzorging

Botten en gewrichten

Bekijk alle supplementen voor sterke botten en soepele gewrichten bij de grootste 24-uurs drogist van Nederland.Lees meer

Alles voor gezonde spieren, gewrichten en botten

Bewegen, we doen het elke dag en zetten daarvoor onze spieren, gewrichten en botten hard aan het werk. Spieren zorgen er samen met de gewrichten voor dat we kunnen bewegen. Belangrijk dus om ze gezond te houden. Dat kan door middel van bewegen en gezonde voeding die voldoende vitamines en mineralen bevatten. Maar bij frequent en langdurig sporten kan ons lichaam vaak ook wat extra ondersteuning gebruiken. Daarnaast kan het soms zijn dat onze spieren en gewrichten even niet heel soepel lopen of dat we pijnklachten ervaren, wat kunt u dan het beste doen? 

man en vrouw aan het hardlopen in het bos

Ondersteuning voor spieren en botten

Sporten houdt ons lichaam gezond. Maar wanneer we geregeld en langdurig sporten heeft het lichaam vaak behoefte aan extra magnesium. Magnesium ondersteunt de werking van onze spieren en het zenuwstelsel. Daarnaast levert het een bijdrage aan de elektrolytbalans. Elektrolyten zijn belangrijk voor het functioneren van onze zenuwen en spieren, magnesium is daar één van. Bovendien is magnesium belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden. Voor dagelijkse inname van magnesium kunt u het Magnesium Citraat van NOW gebruiken.

vrouw met een strohoed op in een zonnebloemveld

Vitamine D voor sterke botten en spieren

Naast magnesium, calcium en kalium is vitamine D belangrijk voor het behoud van sterke botten en soepele spieren. Als onze huid in contact komt met de zon, wordt er vitamine D aangemaakt. Vitamine D draagt bij aan de groei en het behoud van onze botten en tanden. Daarnaast ondersteunt het de weerstand en helpt het bij een goede werking van onze spieren. Komt u weinig buiten? Dan is het verstandig om een Vitamine D complex bij te slikken. Ook voor jonge kinderen, ouderen en mensen met een getinte huidskleur is het verstandig om extra vitamine D te nemen. Probeer bovendien iedere dag tenminste 15 tot 30 min buiten te zijn.

Man met een kniebandage om grijpend naar zijn knie

Geneesmiddel bij gewrichtspijn

Als bewegen pijnlijk is, helpt Voltaren. Bij milde tot matige gewrichtspijn van uw knie of vingers, kunt u de Voltaren Emulgel* aanbrengen om de pijn te verlichten en ontsteking en zwelling tegen te gaan. Voltaren Emugel bevat de actieve stof diclofenac, dat de pijn verlicht en de ontsteking remt tot in de kern van de pijn. De Emulgel zorgt ervoor dat de actieve stof snel in de huid dringt en de onderliggende, pijnlijke gewrichten bereikt. Voor doeltreffende verlichting van klachten als reumatische pijn, spierpijn, rugpijn en menstruatiepijn kunt u Voltaren K* gebruiken.  

* Geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter

een veld vol bloeiende gele bloemen

Natuurlijke pijnstiller bij gewrichtspijn

Bij milde gewrichtspijn kunt u kiezen voor een natuurlijk pijnstiller. Zoals het kruidengeneesmiddel van A.Vogel in vorm van tabletten, Atrosan. De tabletten bevatten een hoge concentratie van de geneeskrachtige duivelsklauw, wat een bewezen effectief ingrediënt is bij reumatische pijn. De Atrosan tablet is een geschikte pijnstiller bij artrose en artritis en is langdurig én in combinatie met andere medicijnen te gebruiken. Bij spierpijn kunt u de Atrosan spier- en gewrichtsgel gebruiken. De spier- en gewrichtsgel stimuleer de lokale doorbloeding, waardoor spierweefsel sneller herstelt.