DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Orthomoleculair

Wat is ‘Orthomoleculaire geneeskunde’? Dit is een alternatieve geneeskunde die meent dat hoge doseringen voedingsstoffen goed voor u zijn. De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat een lichaam het gezondst is als er optimale voedingsstoffen in het lichaam aanwezig zijn.Lees meer
1van

Wat zijn orthomoleculaire supplementen?

Orthomoleculaire supplementen zijn onderdeel van orthomoleculaire geneeskunde. Dit is een alternatieve geneeskunde, gebaseerd op het idee dat hoge doseringen voedingsstoffen goed voor u zijn.

Orthomoleculaire geneeskunde wordt ook wel nutritionele geneeskunde genoemd. De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat een lichaam het gezondst is als er optimale voedingsstoffen in het lichaam aanwezig zijn. Er worden alleen stoffen gebruikt die al bekend zijn voor het lichaam. Bij orthomoleculaire geneeskunde geeft een orthomoleculair arts of therapeut verschillende leefstijladviezen, maar voeding is het belangrijkste aandachtspunt. Er wordt op cel- en molecuulniveau gekeken welke voedingsstoffen een goede invloed kunnen hebben op de gezondheid. Orthomoleculaire voedingssupplementen zijn hier onderdeel van.

Wanneer orthomoleculaire supplementen gebruiken?

In de orthomoleculaire geneeskunde is het te bedoeling om via voeding zo veel mogelijk gezonde en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen, en zo min mogelijk schadelijke stoffen. Om de nuttige voedingsstoffen binnen uw dieet nog wat meer aan te vullen kunt u orthomoleculaire supplementen gebruiken. Op DeOnlineDrogist.nl vindt u een uitgebreid aanbod van allerlei voedingssupplementen.

Orthomoleculaire geneeskunde kan preventief ingezet worden. Dit betekent dat het op deze manier zou kunnen bijdragen aan een normale gezondheid. Orthomoleculaire mineralen- of vitaminepillen kunnen in dit geval bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij:

Wat is het verschil tussen orthomoleculaire en reguliere geneeskunde?

De reguliere geneeskunde gaat ervan uit dat één medicijn voor iedereen werkt. Orthomoleculaire geneeskunde gaat meer uit van welke combinatie van interventies het beste is voor een individueel persoon. Orthomoleculaire geneeskunde is meestal een toevoeging op een reguliere behandeling. Stop nooit zomaar een reguliere behandeling zonder overleg met uw arts.

Welke verschillende orthomoleculaire supplementen zijn er?

Naast een normale voeding, kunt u extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen innemen. Dit kan een aanvulling zijn op het gezonde voedingspatroon en de gezonde leefstijl, geen vervanging ervan. Voedingssupplementen zijn meestal tabletten of capsules met een hoog gehalte aan bepaalde voedingsstoffen. Orthomoleculaire supplementen kunnen verschillende stoffen bevatten, waaronder:

Enkele voorbeelden van orthomoleculaire supplementen zijn:

 • Omega 3:
  Omega 3-vetzuren dragen onder andere bij aan een gezond hart. Tijdens de zwangerschap dragen ze bij aan de ontwikkeling van het ongeboren kindje. Veel mensen krijgen niet voldoende van deze vetzuren binnen via de voeding. U kunt meer omega 3-vetzuren tot zich nemen via voeding of door het gebruik van een omega 3-supplement.
 • Vitamine D:
  Vitamine D is goed voor sterke botten en tanden, een goed werkend immuunsysteem en voor de groei en ontwikkeling van lichaamscellen. Vitamine D is voor iedereen belangrijk, maar er zijn specifieke groepen die het juist extra nodig hebben. Jonge kinderen, ouderen, mensen met een getinte huidskleur, tijdens zwangerschap en mensen die weinig buiten komen, kunnen baat hebben bij het innemen van extra vitamine D, via een supplement.
 • Magnesium:
  Magnesium draagt bij aan de opbouw van de botten en spieren en het mineraal is ook belangrijk voor het zenuwstelsel. Het werkt kalmerend en het helpt uw spieren en bloedvaten ontspannen. Daarnaast is magnesium goed voor het normale psychologisch functioneren en draagt het bij aan leerprestaties en concentratievermogen.
 • Foliumzuur:
  Foliumzuur draagt bij aan de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Ook is het goed voor het immuunsysteem, het geheugen en het zenuwstelsel. Foliumzuur draagt daarnaast bij aan een gezonde ontwikkeling van het ongeboren kind in de eerste weken van de zwangerschap. Het verlaagt de kans op een open ruggetje bij de zich ontwikkelende baby. Elke vrouw die zwanger wil worden of net zwanger is, krijgt het advies extra foliumzuur te slikken. Het is namelijk niet makkelijk om dagelijks de gewenste hoeveelheid erbij te eten.
 • Orthomoleculaire multivitamine:
  Een multivitamine bevat alle vitaminen en mineralen die u nodig heeft ter ondersteuning van een goede gezondheid. Er zijn verschillende multivitaminen verkrijgbaar, afgestemd verschillende groepen: op mannen, vrouwen of kinderen bijvoorbeeld of geschikt voor iedereen. Ook in leeftijdsgroepen wordt onderscheid gemaakt.

Orthomoleculaire supplementen bijwerkingen en waarschuwingen

Supplementen kunnen normaal gesproken zonder problemen gebruikt worden, omdat de stoffen bekend zijn voor het lichaam. Het is wel belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden, want iedere stof kan schadelijk zijn als u er te veel van inneemt. Soms kunnen orthomoleculaire supplementen en gewone geneesmiddelen elkaars werking beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat uw arts of apotheker op de hoogte is van wat u gebruikt.

Let op: supplementen zijn geen vervanging van een gezond eetpatroon, maar alleen een aanvulling daarop.

Waar kan ik orthomoleculaire supplementen bestellen?

Orthomoleculaire producten online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u meer weten over dit product, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen graag en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestelt u uw orthomoleculaire producten online voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen van 20 euro of meer worden gratis thuisbezorgd.

Wat kosten orthomoleculaire supplementen?

Bovenaan deze pagina ziet u de huidige prijs van de orthomoleculaire producten. Ook ziet u het hier wanneer orthomoleculaire producten in de aanbieding zijn.