DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Algemene multivitaminen

Alle vitaminen die u nodig heeft, handig verzameld in één tablet: dat is een multivitamine. Er zijn verschillende typen multivitaminen beschikbaar. Welke is voor u de beste? Lees hier alles over multivitaminen en bekijk welke u online kunt bestellen.Lees meer
1van

Wat zijn multivitaminen?

Een multivitamine is een supplement waaraan alle vitaminen en minerelen die u nodig heeft zijn toegevoegd. Zo kunt u gemakkelijk uw benodigde vitaminen innemen. Zonder dat u allerlei losse vitaminepillen hoeft te slikken. Alles zit handig en compleet in één tablet. Meestal hoeft u zo maar één vitaminepil per dag te gebruiken.

Ter aanvulling op gezonde voeding

Vitaminepillen zijn een voedingssupplement. Supplementen kunnen een prettige aanvulling zijn op uw gezonde en gevarieerde eetpatroon. Maar ze zijn nooit een vervanging daarvan. Blijf dus altijd ook letten op gezonde voeding.

Welke vitaminen zitten er in een multivitamine-tablet?

In een goede multivitamine zitten alle vitaminen en mineralen die u nodig heeft ter ondersteuning van uw goede gezondheid. Namelijk:

 • Vitamine A;
 • Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12;
 • Vitamine C;
 • Vitamine D;
 • Vitamine E;
 • Vitamine K.

Wat doen multivitaminen?

Vitaminen en mineralen ondersteunen de gezondheid. Ze dragen bij aan een gezond en fit gevoel. De verschillende vitaminen en mineralen hebben ieder hun eigen gezondheidsvoordelen. Zo dragen vitamine C, D en zink bijvoorbeeld bij aan een goede weerstand. Zijn vitamine A en B2 goed voor het gezichtsvermogen. En ondersteunt ijzer de aanmaak van rode bloedlichaampjes. En zo zijn er nog veel meer voordelen.

Welke multivitaminen kiest u als vrouw?

Voor vrouwen bestaan er voor verschillende levensfasen ook verschillende multivitaminen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale multivitaminen bij zwangerschap, zwangerschapswens of bij het geven van borstvoeding. Bijvoorbeeld:

Er zijn ook multivitaminen speciaal voor vrouwen in de overgang, zoals:

Maar ook wanneer u zich als vrouw niet een van bovenstaande levensfasen bevindt, zijn er voor u als vrouw geschikte multivitaminen verkrijgbaar. Bekijk hier alle multivitaminen voor vrouwen.

Welke multivitaminen voor een man?

Ook voor mannen zijn verschillende speciaal afgestemde multivitamine supplementen te koop. Bekijk hier alle multivitaminen speciaal voor mannen.

Voorbeelden zijn:

Welke multivitaminen kinderen?

Er zijn multivitaminen voor kinderen van verschillende leeftijden.

Voor jonge kinderen, vanaf 3 jaar bijvoorbeeld:

Of multivitaminen voor tieners:

Multivitaminen voor 50-plussers

Er zijn ook multivitamine-pillen speciaal voor u als u 50 jaar of ouder bent. Afgestemd op de vrouw, of de man, of geschikt voor beiden. Hier vindt u deze multivitaminen voor 50-plussers.

Welke multivitaminen zijn het beste?

Er zijn veel verschillende aanbieders van multivitaminen. Welke voor u de beste multivitamine is, is persoonlijk. Maar er zijn ook verschillen in werkzame ingrediënten die zijn toegevoegd en de kwaliteit en hoeveelheid ervan. Waar u op kunt letten bij het kiezen van een goede multivitamine, is bijvoorbeeld:

 • Bevat het supplement alle benodigde vitaminen en mineralen?;
 • Past de multivitamine bij u als persoon en uw levensfase? (Man, vrouw, zwanger, kinderen, 50-plusser enzovoorts);
 • Natuurlijke vormen van de vitamine werken bijvoorbeeld vaak beter dan synthetische vitaminen;
 • Organisch gebonden mineralen worden gemakkelijker door het lichaam opgenomen dan anorganische verbindingen. Organische verbindingen komen in de levende natuur voor, anorganische niet;
 • Zitten er onnodige toevoegingsmiddelen of hulpstoffen in het supplement?;
 • Is het vitaminesupplement vegetarisch en/of vegan of niet? Hier vindt u multivitaminen geschikt voor vegetariërs;

Wanneer multivitaminen slikken?

Veel mensen slikken multivitaminen voornamelijk in de winter. Maar eigenlijk is het goed om het hele jaar door te zorgen dat u voldoende vitaminen binnenkrijgt, via uw voeding. En eventueel ter aanvulling met een supplement.

Eigenlijk geldt alleen voor vitamine D dat u daar in de winter een grotere behoefte aan heeft. Omdat u dan minder aan de zon wordt blootgesteld dan in de zomer. Er wordt dan minder vitamine D aangemaakt in de huid. Voor alle andere vitaminen geldt dat de behoefte eraan het hele jaar door gelijk blijft.

Vitaminen slikken als u ziek bent

Begin met het op peil houden van uw vitaminen vóórdat u ziek wordt. Soms hebben mensen de neiging om vitaminen te kopen en slikken op het moment dat ze ziek zijn. Maar ook hierbij geldt eigenlijk: voorkomen is beter dan genezen. Een vitaminesupplement met bijvoorbeeld vitamine C en D kan helpen uw weerstand op peil te houden. Maar het heeft niet zoveel zin om enkel vitaminen te slikken als u ziek bent.

Hoe gebruikt u multivitaminen?

Slik een multivitamine-pil het liefste tijdens de maaltijd. Veel vitaminen worden dan beter opgenomen. En ook ijzer wordt gemakkelijker opgenomen wanneer u  gelijktijdig iets eet met vitamine C erin.

Bekijk voor de dosis de aanwijzingen op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing.

Te veel vitaminen?

Het voedingscentrum geeft aan dat u moet opletten dat u bij langdurig gebruik van een multivitamine-supplement niet te veel binnenkrijgt van bepaalde vitaminen of mineralen. Hoe meer hoe beter, gaat niet op. Want sommigen kunnen schadelijk zijn wanneer u er een overschot aan heeft.

Kies daarom voor een supplement dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijdt. En let op de maximale dosering op de verpakking en neem niet te veel in.

Is multivitamine-sap gezond?

Een mulitvitamine-drank is echt iets anders dan een vitaminepil. Aan multivitamine-sap worden vaak vitaminen toegevoegd. Maar behalve dat zit er vaak ook heel veel suiker in dergelijke drankjes. Dat is natuurlijk minder gezond. Drink mulitvitamine-drank dus niet voor uw gezondheid.

Multivitamine kopen?

Bij DeOnlineDrogist.nl koopt u gemakkelijk en snel uw vitaminesupplement online. U kunt vandaag nog uw multivitaminen online bestellen, en ze morgen al thuis verwachten. Bekijk de producten bovenaan deze pagina en bekijk daar ook de prijzen en multivitaminen in de aanbieding.