DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Getest door de Consumentenbond

Het aanbod in zonbescherming is erg divers. Zo bestaan er verschillende factoren en soorten. Om de beste keuze te kunnen maken, test de Consumentenbond ieder jaar verschillende zonnebrandmiddelen. Ook dit jaar heeft de Consumentenbond meerdere zonnebrandcrèmes met SPF 30 en SPF 50 (+) getest. Tijdens deze test kijkt de Consumentenbond naar de uv-filters, gebruiksgemak, of de producten de juiste bescherming bieden en hoe verantwoord de ingrediënten zijn. Ook wordt er gekeken of de vereiste informatie op de verpakking staat. Nieuwsgierig welke zonproducten als beste uit de test zijn gekomen en welke de beste koop is? We vertellen het u in deze blog! 


Beoordeling zonnebrand met SPF 30

Beste uit de test: Riemann P20 Zonnebrand Spray SPF 30
Riemann P20 Zonnebrand Spray SPF 30 komt als beste uit de test met een eindoordeel van een 7,7. Deze duurzamere zonnebrand is tot tien uur lang effectief en waterresistent. Benieuwd naar alle voordelen? Dit product bevat geen allergenen, heeft een goede UV-A-bescherming en is vrij van mogelijke microplastics (oranje lijst). Dankzij het doseergemak van deze fles verspilt u nauwelijks zonnebrand. Fijn!


Beste koop: Garnier Ambre Solaire Beschermende Zonnemelk SPF 30

Dit jaar is de Garnier Ambre Solaire Beschermende Zonnemelk SPF 30 verkozen tot Beste Koop! De Consumentenbond roept een product uit tot Beste Koop als het een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Deze Eco-designed zonnebrand heeft een nieuwe verpakking en naam en scoort een 7,4 als eindcijfer. De hydraterende en verzorgende werking beschermt tegen de zon én voorkomt uitdroging van de huid. De andere voordelen? Deze zonnebrand bevat geen allergenen en geeft geen witte waas op de huid. 

Beoordeling zonnebrand met SPF 50 


Beste uit de test: Biodermal Hydraplus Zonnespray SPF 50+ en Biodermal Kids Zonnespray SPF 50+

De Consumentenbond heeft ook verschillende zonproducten met SPF 50 (+) getest. Hieruit zijn maar liefst twee winnaars gekomen: de Biodermal Hydraplus Zonnespray SPF 50+ én Biodermal Kids Zonnespray SPF 50+. De Biodermal Hydraplus Zonnespray SPF 50 (+) is een duurzamere zonnebrand en bevat geen allergenen. Deze zonnebrand heeft een eindbeoordeling van een 7,6 en scoort hoog op de bescherming tegen UV-A-straling. Ook fijn: het product is niet zichtbaar op de huid, is niet zo plakkerig en heeft een goede geur. Bovendien is de verpakking duurzaam en bevat de formule weinig milieubelastende ingrediënten. 

Voor kinderen is de Biodermal Kids Zonnespray SPF 50+ een goede keuze. Ook deze zonnebrand wordt beoordeeld met een 7,6. Dit duurzamere zonproduct bevat geen allergenen en is makkelijk aan te brengen. De handige spray zorgt ervoor dat er weinig zonnebrand verspilt wordt. Benieuwd waar deze zonnebrand het hoogste op scoort? Dat zijn de ingrediënten. Dit betekent dat de ingrediënten een lage impact hebben op het milieu. 


Beste koop: Nivea Sun Sensitive Protect Kids & Babies Spray SPF 50+
De Nivea Sun Sensitive Protect Kids & Babies Spray SPF 50+ heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding van de sprays met SPF 50 (+). Deze duurzamere zonnebrand bevat geen allergenen en komt uit de test met een 7,4. Goed voor de planeet en het lichaam: de zonnebrand bevat geen microplastics (rode lijst) en is vrij van mogelijke microplastics (oranje lijst). Deze Nivea zonnebrand is gemakkelijk aan te brengen en is na het smeren nog maar nauwelijks zichtbaar.

Hoe test de Consumentenbond zonnebrand?

De Consumentenbond test zonnebrandcrèmes en sprays voor volwassenen en kinderen. Deze testen ze volgens de nieuwste inzichten in een gecertificeerd laboratorium. Hieronder vertellen we u hoe de Consumentenbond de verschillende zonproducten test. 

  • Bepalen van de SPF: geen enkel product kan volledige bescherming bieden. In de test kunnen producten waarvan de aangegeven SPF overeenkomt met wat de Consumentenbond meet maximaal een 8 scoren. Voor het bepalen van de bescherming tegen uv-stralen gebruikt de Consumentenbond internationale standaarden. Sinds dit jaar wordt er een nieuwe methode gebruikt voor het testen van de UV-B-straling. 
  • Informatie op de verpakking: de Consumentenbond controleert ook of de informatie over het product voldoet aan de wet. Hiervoor kijken ze naar de cosmeticaverordening en specifieke aanbevelingen voor zonnebrand. Ook kijken ze of er duidelijke en volledige instructies op de verpakking staan en of het allemaal goed te lezen is. 

  • Puntaftrek voor bepaalde ingrediënten: er zijn een aantal ingrediënten die de Consumentenbond onwenselijk vindt. Dit omdat ze gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen. Bij aanwezigheid van deze ingrediënten worden er punten van het testoordeel afgetrokken. 

  • Duurzaamheidsscore: ook wanneer producten een onvoldoende scoren op duurzaamheid, worden er punten van het eindoordeel afgetrokken. Voor de duurzaamheidsscore wordt er gekeken naar de ingrediënten en duurzaamheid van de verpakking. 

  • Gebruiksgemak: de gebruikseigenschappen van zonnebrandmiddelen worden beoordeeld aan de hand van een vragenlijst. Alle testpersonen krijgen de producten onder gecontroleerde omstandigheden aangeboden. De producten worden in een originele, onherkenbare verpakking geleverd. Er wordt onder andere gekeken naar absorptie, vettigheid, textuur en plakkerigheid.

Voor het bepalen van de Beste Koop kijkt de Consumentenbond naar de gangbare prijzen over een langere periode. Benieuwd naar alle informatie over de zonnebrand test van de Consumentenbond? Neem dan een kijkje op hun website.


Een gezonde huid met Biodermal

Lees meer

Zorgeloos van de zon genieten met Tenue Soleil®

Lees meer

De weerstandsvoordelen van zink

Lees meer
Zonnebrand voor wintersport

Deze zonnebrandcrèmes en verzorgingsproducten zijn onmisbaar tijdens wintersport

Lees meer
Hoeveel vitamine D per dag?

Dit is waarom vitamine D zo belangrijk is

Lees meer
Sunday Brush

Wat is een mineraal zonnepoeder? - De Online Drogist

Lees meer
5 tips hoe u op een verantwoorde manier van de zon geniet

5 tips hoe u op een verantwoorde manier van de zon geniet - De Online Drogist

Lees meer
zonnetje in strandzand getekend

Veilig in de zon als u zwanger bent

Lees meer
vrouw op strand die zich insmeert met zonnebrand

5 fabels over zonbescherming

Lees meer

Bescherm uw huid tegen actinische keratose

Lees meer

Geen smoesjes meer, smeren die zonnebrandcrème

Lees meer
zonnebrand smeren op hand

Zo kiest u de beste zonnebrandcrème

Lees meer
Kiest u voor zonbescherming die oceaanvriendelijk is?

Oceaanvriendelijke zonbescherming

Lees meer
 
1  2  3  4  5  6  7
 

Deel dit artikel