Hoofdpagina>Vitamines>Jodium>Jodium capsules

Vitals Jodium Biologisch Capsules 100CP

Afkomstig van biologisch knotswier dat van nature een rijke bron is van jodium

Korting 15%
14,95 12,71
  • Merk:  Vitals
  • Inhoud: 100CP
  • EAN: 8716717003532
  • Op voorraad:  29  stuks beschikbaar
  • voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Vitals Jodium Biologisch Capsules is afkomstig van biologisch knotswier dat van nature een rijke bron is van jodium. Het product is gestandaardiseerd om per capsule 150 mcg jodium te bevatten. Jodium is een essentieel spoorelement dat een belangrijke rol speelt in onze schildklierfunctie en nodig is voor de productie van schildklierhormonen. Via deze hormonen (thyroxine/T4 en trijodothyronine/T3) draagt jodium bij aan een normale energiestofwisseling, mede door het ondersteunen van de activiteit van bepaalde enzymen die betrokken zijn bij het vrijmaken van energie uit vetten, koolhydraten en eiwitten. Eveneens draagt jodium, door het ondersteunen van de werking van de schildklier, bij aan een normale cognitieve functie (zoals geheugen, concentratie en leervermogen). Tot slot is jodium van belang voor het zenuwstelsel en de huid.

Jodium komt in de natuur met name voor in onze wereldzeeën. Op het land is de hoeveelheid jodium in de bodem erg ongelijk verdeeld. De beste natuurlijke voedingsbronnen van jodium zijn daarom alle producten die uit de zee komen, zoals vis, schaal- en schelpdieren en zeewier. Zeewier is van dit rijtje verreweg de meest duurzame bron vanwege het wijdverbreid voorkomen ervan en de hoge groeisnelheid.

Dosering
1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Waarschuwingen
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte. Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket. Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Ingredienten

Samenstelling per capsule (dagdosering): % ADH

Jodium (uit biologisch knotswier)

150 mcg100

Met DNA Authenticated Seaweed™ geproduceerd door Seaweed & Co volgens een gepatenteerd productieproces.

Ingrediënten
Knotswierpoeder* (Ascophyllum nodosum, bevat van nature jodium), antiklontermiddel: rijstconcentraat*, hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule).
* van biologische oorsprong

Allergenen Informatie
Bevat geen gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten, en is vrij van gentechniek.

Etiket
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Vitals Jodium Biologisch Capsules 100CP?

Meer uit ons assortiment