DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
Maag darm lever stichting spice up challenge logo iberogast logo

Spice up Challenge

Een gezonde spijsvertering is belangrijk voor de algehele gezondheid van uw lichaam. Wilt u uw spijsvertering een boost geven? Doe dan mee met de Spice up Challenge, in dit online programma gaat u bewust aan de slag met uw voeding, beweging en uw slaappatroon. Medewerkers op het hoofdkantoor van DeOnlineDrogist.nl gingen u voor en delen hun ervaring.

Verbeteringen in het voedingspatroon

Tijdens de challenge zult u onder andere uitgedaagd worden om bewuster naar uw voedingspatroon te kijken, eet u al veel voeding die een positief effect heeft op uw spijsvertering? De medewerkers delen hun obstakels die ze tijdens de challenge en geven u tips die kunnen helpen tijdens de challenge.

Week 1: de volkoren switch

Veel medewerkers bij DeOnlineDrogist.nl maakten al een bewuste keuze in het eten van volkoren producten, dit was dus geen grote verandering. Toch liet een enkeling nog wel een steekje vallen bij het eten van volkoren producten. Hele grote veranderingen in de spijsvertering werden nog niet opgemerkt bij het eten van volkoren producten.

“Ik at al veel volkoren. Ik heb alle maaltijden m.u.v. het diner volkoren gegeten. Dus wel extra opgelet."

"Ik vond de switch niet moeilijk. Ik vind volkoren producten prima smaken (soms zelfs lekkerder). Op

zaterdag at ik bij mijn schoonouders en op zondag bij een vriendin. Zij hadden geen volkoren optie,

dus toen heb ik witte bollen en witte rijst gegeten."

Week 2: meer groente

In de tweede week wordt u onder andere uitgedaagd om meer groente te eten, dit heeft een positief effect op de spijsvertering. Veel medewerkers aten al groente maar hebben bewust de groente inname verhoogd door groente toe te voegen in meer maaltijden dan alleen bij het avondeten.

"Normaal zou ik alleen groenten kopen die ook daadwerkelijk in een gerecht gebruikt wordt. Nu heb ik extra cherrytomaatjes en een komkommer besteld. Daarmee heb ik bijv. mijn boterham met kaas belegd of als snack in de avond. Mijn tip is dan ook, zorg dat het in huis is, dan eet je het sneller."

"Wat voor mij erg hielp was om bij iedere maaltijd ook een schaaltje groente erbij te zetten met bijvoorbeeld komkommer, worteltjes, paprika. Zonder dat je het doorhebt snoep je daar nog best veel van."

"Ik start mijn dag met een groene smoothie van spinazie, blauwe bessen, frambozen met daarin schepje haverzemelen en lijnzaad, dat is een aanrader. Daarnaast nam ik wat meer snoeptomaatjes, komkommer en wortel om daar wat meer van te eten tijdens de lunch of tussendoor."

Meer beweging

Wist u dat Nederlands gemiddeld zo’n 9,1 uur per dag zitten? Bewust extra beweging inplannen is dus geen overbodige luxe voor de meeste Nederlanders. Bovendien heeft de hoeveelheid beweging die u op een dag krijgt invloed op de gezondheid van uw spijsvertering. Beweging stimuleert de beweging en de doorbloeding van de darm. Dit zorgt weer voor een betere toevoer van voedingstoffen en zorgt ervoor dat de darm beter functioneert.

Week 1: een halfuurtje per dag

Tijdens de eerste week van de Spice up Challenge werden medewerkers gevraagd om elke dag minimaal een halfuurtje aan beweging in te plannen. Veel werknemers van DeOnlineDrogist.nl sportten al een aantal keer per week, maar zitten door het kantoorwerk toch veel stil. Overdag bewust extra beweging inplannen is voor de mededewerkers daardoor een waardevolle toevoeging.

“Ik sport al 2-3 keer in de week. Verder bewoog ik erg weinig gedurende de dag voordat ik aan deze challenge begon. Om daar verandering in te brengen ben ik tijdens mijn pauze gaan bewegen, bijvoorbeeld door een rondje te lopen in de buurt, even een boodschap te doen. En vlak voor of na het avondeten ging ik een stuk fietsen of een wandeling maken.”

Week 2: meer en intensiever bewegen

De beweeggewoontes van de werknemers bij DeOnlineDrogist.nl verschillen enorm, de een sport al dagelijks intensief terwijl het voor de ander een enorme uitdaging is om aan de extra beweging te komen. Zo is er een medewerker die niet zo van sporten houdt, maar heel slim op andere manieren voor de aanbevolen hoeveelheid beweging zorgt.

"Ik heb gekozen voor de beginners challenge. Ik ben geen fanatieke sporter en bewegen blijf ik lastig vinden. Ik kwam er door de challenge wel achter dat tuinieren ook als beweging wordt gezien. Ik ben dus ook aan de slag gegaan met het onkruid wieden in de tuin. Daarnaast heb ik gezwommen, gefietst en op station de trap genomen in plaats van de roltrap."

Rust en ontspanning

Even helemaal niks doen is tegenwoordig misschien wel een van de grootste uitdagingen. Overal om ons heen zijn prikkels te vinden en als we even een momentje rust hebben grijpen we tegenwoordig al snel naar de telefoon om Social Media te checken of op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Ontspanning is heel belangrijk voor uw mentale gezondheid. Bent u mentaal fit? Dan heeft dit ook een positief effect op de processen in uw lichaam. Tijdens de challenge wordt u dan ook op verschillende manieren uitgedaagd om meer rust te nemen.

Week 1: het slaappatroon onder de loep

De meeste deelnemers gaven aan dat ze over hun nachtrust best tevreden waren voor de challenge. De meeste collega’s slapen tussen de 7 en 8 uur per nacht. Tijdens week 1 van de Spice up Challenge was ook een van de uitdagingen om twee uur voor het slapen beeldschermen uit te laten. Voor de meeste medewerkers was het beeldscherm toch nog net iets te verleidelijk.

“De tip om 2 uur voor het slapen gaan geen schermtijd meer te hebben, vind ik erg lastig. Ik ga proberen om niet meer op mijn telefoon te kijken als ik in bed lig.”

“Ik heb geprobeerd om het beeldscherm gebruik wat te verminderen, maar de voorgestelde 2 uurvoor het slapen gaan dat lukt me helaas echt niet.”

Hoe moeilijk het ook is, we adviseren toch om te experimenteren met het vermijden van beeldschermen een paar uur voordat u gaat slapen. Dit kan een positief effect hebben op de aanmaak van het stofje dat voor een slaperig gevoel zorgt waardoor u de slaap beter kunt vatten. Een goede nachtrust geeft uw darmen daarnaast de kans om voedsel goed te verwerken.

Week 2: bewust onstpannen

Ontspanning is heel belangrijk voor het herstel en het goed kunnen functioneren van het lichaam, dit geldt ook voor de spijsvertering. In week 2 van de challenge werden de medewerkers uitgedaagd om bewust oefeningen te gaan doen ter ontspanning. Dit werd bij de een als lastig ondervonden, de ander deed dit al dagelijks of had een mooie reminder om deze oefeningen weer op te pakken.

“In het begin van dit jaar was ik begonnen met de ‘Nog 9 minuten challenge’. Voordat je gaat slapen of opstaat neem je 9 minuten lang nog even écht tijd voor jezelf door middel van een begeleide meditatie. Dit heb ik weer opgepakt en ik heb gemerkt dat het wel weer fijn is en ik anders opsta en ander in slaap val.”

Blijf op de hoogte!

Nieuwsgierig naar hoe DeOnlineDrogist.nl medewerkers de rest van de Spice up Challenge ervaren? Hou dan vooral deze blog in de gaten, binnenkort geven we u een update! Wilt u net zoals de medewerkers van DeOnlineDrogist.nl de uitdaging aangaan en meedoen met de Spice up Challenge? Meld u dan snel gratis aan.

Ondersteuning

bij maag- en darmklachten¹

  • Iberogast Druppels 20ML

    9,59

    Iberogast

    Druppels 20ML

  • Iberogast Druppels 50ML

    20,49

    Iberogast

    Druppels 50ML

  • IberoLax Poeder Sachets 10ST

    9,99

    IberoLax

    Poeder Sachets 10ST

  • IberoLax Poeder Sachets 20ST

    14,99

    IberoLax

    Poeder Sachets 20ST

¹Geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter.

Meer over de spijsvertering...

Hoe krijgt u sterke botten?

Lees meer

Advies bij winderigheid en een opgeblazen buik

Lees meer
rugpijn-blijf-bewegen

Terug naar het “normale” leven met Aleve Select en Iberogast

Lees meer
zwangere vrouw met man in de keuken

Nieuwe voedingsadviezen tijdens de zwangerschap

Lees meer

Vakantie? Oplossingen voor last van maag of darmen

Lees meer
iemand met darmklachten

Langdurig last van diverse buikklachten?

Lees meer

Tips voor een gezonde en rustige spijsvertering tijdens de feestdagen

Lees meer
blog over maag- en darmklachten op vakantie

Drie tips voor maag- en darmklachten op vakantie

Lees meer
 
1  2  3  4