DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
mensen zitten met elkaar in een restaurant aan tafel

Winderigheid en een opgeblazen buik

Winderigheid en scheetjes laten, schaamt u zich hiervoor? U bent niet alleen. Wist u dat één op de drie mensen geen scheet durft te laten in het bijzijn van hun lief? Terwijl het laten van een windje toch heel normaal is. 86% van de mensen durft ook bij vrienden geen scheet te laten en bijna 1 op de 5 mensen durft dit bij niemand. Heeft u last van overmatige winderigheid of last vaak last van een opgeblazen gevoel? In deze blog leest u wat u hieraan kunt doen.

Scheten laten, we doen het allemaal

Gemiddeld laten we tussen de 14 en 25 windjes per dag. Dus dat u er wel eens een laat vliegen is de normaalste zaak van de wereld! Bij 25+ scheten per dag spreken we van winderigheid en hier heeft bijna 1 op de 3 Nederlanders wel eens last van; mannen net wat vaker dan vrouwen. Meestal doen we er niets aan en wachten we tot het vanzelf over gaat.

Een scheet is eigenlijk een combinatie van lucht die u inademt en gas dat ontstaat bij het verteren van uw voedsel. Winderigheid kan ontstaan doordat u te snel eet, waardoor u meer lucht binnenkrijgt bij iedere hap. Of kan het komen door wat u eet en wat dit eten met uw lichaam doet, bijvoorbeeld:

• Te veel vezelrijk voedsel: zoals bonen, broccoli en uien.

• Vet in je voeding, zoals friet, snacks en vette worst.

• Koolzuurhoudende dranken, zoals frisdrank of bier.

Hulp bij winderigheid

Bent u die winderigheid zat? Probeer dan eens Rennie Deflatine¹! Dit gaat overmatige gasvorming in uw maag en darmen tegen en verlicht uw winderigheid snel en effectief. Rennie Deflatine¹ bevat de stof simethicon, een ingrediënt dat de kleine gasbelletjes in uw maag en darmen (die via een windje naar buiten komen) uiteen laat vallen en daardoor neemt uw winderigheid af.

Mijn buik is zo opgezet, mijn broek zit te strak

Een opgezette buik komt niet alleen vaak voor, het komt ook vaak voor in combinatie met winderigheid. Niet gek want beide ontstaan door ‘te veel’ lucht in uw buik. Bijna 1 op de 3 van de 18-tot-49-jarigen heeft wel eens last van een opgezette buik.

Een opgezet gevoel in uw buik ontstaat door de opbouw van druk door lucht in uw maag of buik. Uw kunt dit vaak niet alleen voelen, u kunt het ook zien. Uw buik kan letterlijk bol staan van de grote hoeveelheid lucht die erin zit. Oorzaken van een opgezette buik en opgeblazen gevoel zijn:

• Het gas dat in uw dikke darm wordt geproduceerd bij de vertering.

• Te veel lucht tijdens het slikken als u te snel eet of praat tijdens het eten.

• Strakke kleding rondom uw maag.

Rennie Deflatine¹ kan u helpen bij een opgezette buik! Doordat Rennie Deflatine¹ de overmatige gasvorming in uw maag en darmen tegen gaat verlicht het u effectief van uw opgeblazen gevoel en opgezette buik.

Tips bij een opgezette buik

Drie handige tips bij een opgezette buik zijn:

1. Eet regelmatig

Door ’s ochtend, ’s middags en ’s avonds rond hetzelfde tijdstip te eten komt uw spijsvertering in een soort routine. Dit vergemakkelijkt uw spijsvertering.

2. Vermijd ‘gas opwekkend’ eten

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die extra gas aanmaken in uw buik en darmen. Deze producten bestaan onder andere uit gebakken bonen, koolsoorten als bloemkool en spruiten, eieren en koolzuurhoudende dranken zoals bier, cola, etc.

3. Eet rustig

Snel uw eten naar binnen werken kan ervoor zorgen dat u te veel lucht in uw buik en darmen krijgt. Neem daarom de tijd als u aan het eten of drinken bent om dit te voorkomen.

  • Rennie

¹Rennie Deflatine is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

KOAG-nr: 80-0821-9954

rugpijn-blijf-bewegen

Terug naar het “normale” leven met Aleve Select en Iberogast

Lees meer
vrouw houdt appel vast

Spice-up Challenge

Lees meer

Vakantie? Oplossingen voor last van maag of darmen

Lees meer
iemand met darmklachten

Langdurig last van diverse buikklachten?

Lees meer

Tips voor een gezonde en rustige spijsvertering tijdens de feestdagen

Lees meer
 
1  2  3