DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

3 stappen voor een beter gemoed

Wist u dat er bepaalde stofjes in de hersenen zijn die invloed hebben op uw gemoedstoestand? Wanneer u zich gespannen of neerslachtig voelt, kan dit te maken hebben met een disbalans van zogenoemde neurotransmitters. DeOnlineDrogist.nl geeft u een stappenplan waarmee u uw gemoedstoestand kunt ondersteunen, maar eerst leggen we uit wat neurotransmitters eigenlijk zijn.

Wat zijn neurotransmitters?  

Neurotransmitters zijn overdrachtsstofjes die signalen doorgeven in de hersenen tussen zenuwcellen of spiercellen. Neurotransmitters die u wellicht kent zijn adrenaline, dopamine, GABA en serotonine. Deze neurotransmitters hebben invloed op uw gemoedstoestand en kunnen ervoor zorgen dat u zich heel blij voelt, maar ook zorgen voor een neerslachtig of somber gevoel.

Bepaalde voedingsstoffen in ons lichaam worden omgezet in neurotransmitters, dit gebeurt met behulp van vitamines en mineralen. Vitamines en mineralen worden daarom ook wel cofactoren genoemd. Als het lichaam een tekort heeft aan cofactoren, kan er een verstoring in het neurotransmittersysteem ontstaan, zo’n verstoring kan invloed hebben op hoe u zich voelt.

Tijdens een verstoring in het neurotransmittersysteem kan er te veel of juist te weinig van de neurotransmitters worden aangemaakt. Zo ontstaat er bij stress een verhoogde vraag naar adrenaline in het lichaam. Een tekort aan dopamine en serotonine kunnen voor een ongelukkig gevoel zorgen. Het is daarom belangrijk om de cofactoren in uw lichaam op peil te houden en ervoor te zorgen dat uw neurotransmitters in balans zijn. Heeft u het idee dat u de balans kwijt bent? De onderstaande tips kunnen u helpen.

Vitakruid

ter ondersteuning van het gemoed

Bestel direct
  • Vitakruid GABA Plus Smelttabletten 90TB

    15% korting

    Vitakruid

    GABA Plus Smelttabletten 90TB

  • Vitakruid Saffraan & L-Theanine Vegacapsules 30VCP

    15% korting

    Vitakruid

    Saffraan & L-Theanine Vegacapsules 30VCP

  • Vitakruid Magnesium Tauraat met p-5-p Capsules 90CP

    20% korting

    Vitakruid

    Magnesium Tauraat met p-5-p Capsules 90CP

  • Vitakruid Rhodiola Extract 500mg Capsules 60VCP

    20% korting

    Vitakruid

    Rhodiola Extract 500mg Capsules 60VCP

Stap 1: Aanvulling van cofactoren: multivitaminen

Wanneer het proces van omzetting van aminozuur naar uiteindelijke neurotransmitters niet goed lijkt te verlopen kan dit te maken hebben met eventuele ontbrekende cofactoren. Met een hoogwaardige multivitamine zorgt u ervoor dat u al deze cofactoren in één klap binnenkrijgt.

Om een goed beeld te krijgen van het effect van multivitaminen, raden we aan één van de Multi Dag & Nacht varianten gedurende een periode van vier weken dagelijks in te nemen. Als u na vier weken geen merkbare verbetering ervaart dan adviseren we naast de multi ook een magnesiumsupplement bij te slikken.

Stap 2: Magnesium voor de gemoedstoestand¹

Magnesium is een mineraal dat bij vrijwel elke stap van de omzetting naar een neurotransmitter betrokken is. Ter ondersteuning van de gemoedstoestand adviseren we Magnesium Tauraat.

Bent u op zoek naar magnesium voor de nacht? Dan raden we Magnesium Bisglycinaat aan.

Magnesium tauraat is een combinatie van het aminozuur l-taurine en magnesium. Dit is een goede combinatie voor de verbetering van de gemoedstoestand, de hersenfunctie en het zenuwstelsel*. De binding aan l-taurine maakt het namelijk makkelijker voor magnesium om de bloed-hersenbarrière te passeren. Vervolgens is ook de opname in het hersenweefsel van magnesiumtauraat beter dan andere magnesiumvormen.

Stap 3: Kies een aanvullend neurotransmitter product

Merkt u dat u uw gewenste resultaat nog niet heeft bereikt? Dan kunt u ervoor kiezen om uw neurotransmitter aanmaak te bevorderen met een aanvullend product. Dit kunt u doen met een van de onderstaande voedingssupplementen: 

Vitakruid GABA plus- GABA Plus bevat GABA aangevuld met magnesiumtauraat en vitamine B1. Deze unieke formule is goed voor het concentratievermogen en de gemoedstoestand².

Vitakruid Rhodolia extract – Zijn uw neurotransmitters serotonine, dopamine en noradrenaline uit balans? Het Rhodolia reguleert hormonale reacties en verbetert de werking van neurotransmitters in de hersenen en het zenuwstelsel.

Vitakruid 5-HTP capsules – Deze formule bevat 5-HTP uit Griffonia wat goed is voor het geheugen³. 5-HTP is een aminozuur dat de voorloper is van onder andere serotonine.

Vitakruid Saffraan & Suntheanine – Deze formule draagt bij aan een emotionele balans en ontspanning en is met de meeste antidepressiva te gebruiken.

Vitakruid Magnesium Tauraat- Dit supplement bevat de cofactor Magnesium Tauraat die goed is voor de gemoedstoestand en de beste magnesiumvorm voor de ondersteuning van de hersenfunctie.

Vitakruid Mucuna Pruriens Vega – Deze formule bevat het Mucuna pruriens extract. Mucuna is een natuurlijke bron van L-Dopa, de voorloper van dopamine.

¹Magnesium is goed voor de gemoedstoestand en draagt bij aan een normaal psychologisch functioneren.

²Magnesium en Vitamine B1 zijn goed voor de gemoedstoestand en het concentratievermogen.

³Griffonia is goed voor het geheugen. Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

Lees meer...

Relaxol Energetica Natura

Relaxol helpt u natuurlijk te ontspannen!*

Lees meer

Examenstress? DeOnlineDrogist.nl geeft tips en advies

Lees meer
vrouw onder deken gaapt

Welke vitamine B12 vorm is het beste bij vermoeidheid?

Lees meer
vrouw ligt verdrietig in bed

Wat te doen bij een neerslachtig gevoel?

Lees meer

Slecht slapen: 5 tips bij slapeloosheid

Lees meer

Gestreste huid

Lees meer

Aan het werk na uw zwangerschapsverlof

Lees meer
 
1  2  3  4