DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Zonnebrandcrème

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: zorg dat u uzelf tijdig, goed en regelmatig insmeert met een fijne zonnebrandcrème als de zon schijnt! Dat voorkomt verbranding, gaat huidveroudering tegen en verkleint de kans op huidkanker. Er zijn ontelbaar veel soorten zonnebrandcrème verkrijgbaar bij DeOnlineDrogist.nl. Hoe maakt u nu de goede keus? Lees meer
1van

Waarom is zonnebrandcreme belangrijk?

Uw huid tegen de zon beschermen met zonbescherming is altijd belangrijk, ongeacht uw huidtype! Er zijn namelijk twee soorten stralingen waar we rekening mee moeten houden: UVB-straling en UVA-straling. Bent u niet beschermd tegen UVB-straling, dan ziet u hiervan direct de gevolgen: een bruine of (helaas) een verbrande huid. De schade die UVA-straling aanricht is alleen te zien op lange termijn. Deze straling dringt dieper door in de huid en zorgt voor huidveroudering, pigmentvlekken en vergroot de kans op melanoom huidkanker.

Verschillende soorten zonbescherming

Er zijn veel verschillende soorten zonbescherming beschikbaar, hoe maakt u daar nu een keuze in? In zonbescherming zitten filters die de zon voor uw filteren. Daar bestaan er twee soorten van: chemische en minerale/fysische filters. Chemische filters trekken in de huid en houden hier de UV- stralen tegen. Minerale filters leggen een wit laagje op de huid en weerkaatsen het zonlicht. Beide filters beschermen effectief tegen zonneschade. Aan de hand van uw voorkeur en de behoeftes van uw huid kunt u kiezen uit een chemische filter of een minerale filter. Heeft u bijvoorbeeld een vette gezicht huidtype, dan kunt u het beste kiezen voor een chemsische filter. Heeft u een voorkeur voor natuurlijke producten? Dan kunt kiezen voor een zonnebrandcrème met minerale filters Naar alle zonverzorging

Preventie niet- melanome huidkanker

Overmatige blootstelling aan zonlicht geeft schade aan de huid waardoor het DNA in de huidcellen wordt aangetast. Hierdoor kunnen op den duur huidafwijkingen ontstaan zoals actinische keratose. Dit is een huidafwijking die vooral op latere leeftijd voorkomt en zich voordoet als kleine, ruw aanvoelende plekjes. In deze plekjes kunnen na verloop van tijd niet-melanome huidkanker ontstaan. Om actinische keratose te voorkomen is het belangrijk om waar mogelijk uw huid te bedekken met kleding en dagelijks Actinica Lotion aan te brengen. Deze lotion beschermt effectief tegen zowel UVA- als UVB-straling, is parfumvrij en heeft verzorgende eigenschappen. Bovendien is de lotion geschikt voor alle huidtypen. Bestel Actinica met 20% korting

Bescherming voor baby's en kinderen

Niet iedere zonbescherming is geschikt voor alle huidtypes, zo hebben de gevoelige huidjes van baby's en kinderen speciale behoeftes. Bent u op zoek naar een zonnebescherming voor uw hele gezin? Er zijn verschillende merken die zonbescherming hebben ontwikkeld speciaal voor baby’s en kinderen. Zoals Nivea met de speciale Nivea Sun Protect & Play en de Nivea Sun Kids Sensitive voor de gevoelige babyhuid. Of de Capital Soleil Wet Skin Gel Kids SPF50+ van Vichy en de La Roche-Posay Anthelios baby Melk SPF50+. Naar zonbescherming voor baby's en kinderen

Zonnebrandcrème voor het gezicht

Zonbescherming voor het hele lichaam wordt meestal alleen gebruikt wanneer men gaat zonnen. Maar wist u dat het belangrijk is om uw gezicht elke dag tegen zon te beschermen? Het beste kunt u hiervoor een product gebruiken dat speciaal is ontwikkeld voor uw gezicht. Zoals de bescherming van Biodermal, verkrijgbaar in een crème, Anti Age en Matterende formule. De UVA/UVB-filters in dit product helpen rimpels, pigmentvlekken en verbranding te voorkomen. Naar de producten van Biodermal

Veelgestelde vragen

 • Ben ik achter het raam beschermd tegen de zon?

  Nee, als u thuis of op het werk binnen zit, dan bent u niet volledig beschermd tegen de zon die door uw raam schijnt. Hoewel u niet kunt verbranden door het raam, beschadigen de zonnestralen uw huid wel. UVB-straling die zorgt voor verbranding van de huid kan door het raam uw huid niet bereiken, de UVA-straling wel. UVA-straling richt schade aan die op lange termijn pas te zien is: huidveroudering, pigmentvlekken en een vergrote kans op melanoom huidkanker.
 • Kunnen lippen verbranden?

  Jazeker, lippen zijn een van meest gevoelige stukjes huid op ons lichaam en bestaan maar uit een dunne huidlaag. Lippen kunnen zeer snel verbranden, er kunnen zelfs lipblaasjes ontstaan door de zon. Het is daarom erg belangrijk om de lippen niet te vergeten als het gaat om zonbescherming. Klik hier voor lippenbalsem met SPF.
 • Word ik nog wel bruin als ik mij tegen de zon bescherm?

  Als u uzelf beschermt tegen de zonnestralen door middel van SPF, kunt u nog steeds bruin worden. Met zonbescherming wordt u weliswaar minder snel bruin, maar de teint die u huid opbouwt wordt vaak veel mooier, dieper en blijft langer zichtbaar. Tegenwoordig zijn er veel merken die ingrediënten toevoegen voor snellere bruining. Zoals bij de Nivea Protect & Bronze of Australian Gold producten. Daarnaast zijn er producten die ervoor zorgen dat u langer bruin blijft, deze producten brengt u aan na het zonnen.
 • Wat kan ik het beste doen als ik toch ben verbrand?

  Verbranden is heel vervelend. Als u bent verbrand is het goed om met After Sun uw huid extra goed te verzorgen. Een After Sun crème of lotion verkoelt, hydrateert en kalmeert de huid. Het vochtgehalte in de huid wordt weer aangevuld, zodat de huid niet uitdroogt. Heeft u erg veel last van uw verbrande huid? Dan bestelt u bij De Online Drogist speciale crèmes bij zonverbranding.

Voorkom zonnebrand, smeer verstandig

Zonnebrand is het verschijnsel van een verbrande huid na overmatige blootstelling aan de zon. Zonlicht bevat UV-straling welke schadelijk is voor de huid. Met name UV-B straling veroorzaakt zonnebrand, maar ook UV-A kan een bijdrage leveren aan het proces van verbranding. Zonnebrand wordt behalve door een rode huid, ook gekenmerkt door pijn, warmte en zwelling. Hoe sterker de verbranding, hoe meer last u zult hebben van laatstgenoemde verschijnselen. Bij een zeer ernstige verbranding kan door zonnebrand zelfs koorts, hoofdpijn en misselijkheid optreden. Zonnebrand treedt sneller op bij mensen met een licht huidtype dan bij mensen met een donker huidtype.

SPF-factor uitgelegd

Om zonnebrand te voorkomen is het zeer raadzaam om zonnebrandcrème te gebruiken. De mate van bescherming van een zonnebrandcrème of andere zonnebrand producten wordt aangegeven met de sun protector factor, ook wel bekend als SPF. Wanneer iemand bijvoorbeeld een crème smeert met een SPF van 20, dan wordt de periode dat diegene in de zon kan zitten zonder te verbranden 20 keer zo lang. De zonnebrandcrème dient hiervoor wel voldoende aangebracht te worden voor en tijdens het zonnen. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing van zonnebrand producten voor u ermee de zon in gaat! Ook wat after sun betreft.

Minerale of synthetische zonnebrandcrèmes?

Er bestaan twee soorten zonnebrandcrèmes, namelijk op basis van minerale als synthetische filters. Synthetische filters kunt u op de ingrediëntenlijst herkennen aan de benamingen oxybenzone, avobenzone, octyl methoxycinnamate en octocrylene. Synthetische filters worden door de huid opgenomen en UV-A en UV-B straling worden vervolgens in de huid geabsorbeerd. Minerale filters (te herkennen aan de ingrediënten titaniumdioxide en zinkoxide) leggen een laagje op de huid en weerkaatsen zo de straling. Dit is ook de reden waarom sommige zonnebrandcrèmes een witte waas achterlaten. Een combinatie van deze twee soorten filters is overigens ook mogelijk.

Welke van deze twee filters is beter? Over het algemeen kunnen we stellen dat een zongevoelige huid beter op minerale filters reageert. De combinatie van parfum en synthetische filters kunnen bij een gevoelige huid een allergische reactie uitlokken. Zeker bij jonge kinderen komt dit regelmatig voor. In dat geval is een witte waas toch beter!

Wat is wortelextract?

De makers van zonnebrandcrème bijven almaar innoveren. U ziet steeds meer zonproducten met toevoegingen, voor bijvoorbeeld meer en langdurige bescherming of extra hydratatie. Een ingrediënt dat u ook kunt tegenkomen is wortelextract. Een ander woord daarvoor is caroteen. Carotenen zijn roodachtige kleurstoffen die in planten en groenten worden aangemaakt, zoals in wortels. Wortels danken hun oranje kleur aan caroteen. Wortelextract in zonnebrand doet datzelfde in uw huid: het zorgt voor een bruine tint.

zonnebrandcreme op het strand

Zonnebrand met wortelextract

In het assortiment van DeOnlineDrogist.nl vindt u een aantal zonnebrandcrèmes met wortelextract. We zetten ze even voor u op een rijtje:

 • Nivea Sun Caroteen Lotion
  Een zonnemelk met SPF 6 (laag), met caroteen en extra vitamine E. Onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie, Jetske Ultee, zegt het volgende over vitamine E:

‘Vitamine E zorgt ervoor dat u huid minder snel verbrandt, het beperkt de celschade die de zon aanricht en het maakt in combinatie met vitamine C pigmentvlekken lichter. Bovendien versterkt het de barrièrefunctie van de huid.’

 • Ecran Caroteen Sunmilk Spray Carrot
  Dit is een zonnemelkspray met SPF 10. Deze spray is verrijkt met vitamine C, deze vitamine verstevigt de huid. De zonnebrand is waterbestendig en hydrateert bovendien de huid.

Smeren!

Zorg dat u uzelf tijdig, goed en regelmatig insmeert met een goede zonnebrandcrème! Dat voorkomt een hoop narigheid, zoals verbranding, gaat huidveroudering tegen en verkleint de kans op huidkanker. Er zijn ontelbaar veel soorten zonnebrandcrème verkrijgbaar bij DeOnlineDrogist.nl. Hoe maakt u nu de goede keus?

Kies de juiste beschermingsfactor (SPF)

De eenheid waarin de mate van bescherming tegen de zon wordt gemeten heet SPF: Sun Protection Factor. De UV-stralen worden geabsorbeerd, waardoor deze minder sterk worden en dus minder schade kunnen toebrengen aan de huid. Des te hoger de SPF, des te meer bescherming biedt de zonnebrandcrème.

Elke huid is verschillend en heeft een bijpassende bescherming nodig:

 • Extreem lichte huid: SPF 50
 • Lichte huid, huid met pigmentvlekken, kinderen:
  SPF 30 (of SPF 50)
 • Licht getinte huid: SPF 15 of SPF 30
 • Getinte huid: SPF 5 of SPF 10

Een zonnebrandcrème met SPF 15 beschermt tegen 94 procent van de zonnestralen, een product met SPF 30 beschermt tegen 97 procent daarvan. Zorg dat u altijd elke 2 uur smeert! Dat is echt nodig om genoeg bescherming gedurende de dag te hebben. Het beste is ook om de zon te vermijden tussen 11 en 15 uur.

Houdbaarheid van zonnebrandcrèmes

Er heerst veel onduidelijkheid over hoe lang zonnebrandcrème goed blijft. Zonnebrandcrème blijft in principe altijd goed. Wat echter niet veel mensen weten, is dat als de crème geopend is, de SPF elk jaar met de helft terugloopt. Heeft u vorige zomer een fles zonnebrandcrème van SPF30 gebruikt? Dan heeft deze dit jaar nog maar factor 15, en in 2016 zal de bescherming nog verder teruggelopen zijn tot een SPF van 7,5. U kunt de oude zonnebrandcrème gerust nog gebruiken, maar houd er dus wel rekening mee dat de bescherming terugloopt!

Kies of u een melk, olie, spray of crème wilt

Hierbij geldt: kies wat u het prettigst vindt om te gebruiken! U hebt allereerst de keus tussen een zonnebrand in de vorm van een crème, olie, gel; noem maar op. Wat u het fijnst vindt om op te smeren, is aan u! Het beste is om gewoon uit te proberen wat u bevalt.

Daarnaast heeft u de keuze in hoe de zonnebrand de fles uit komt: in de vorm van een spray of gewoon een (knijp)tube waar crème uit komt. Met een spray kunt u zich lekker snel insmeren, maar hierbij bestaat wel het risico dat u te weinig opsmeert. Wist u dat de meeste mensen maar 25 tot 50 procent van de benodigde hoeveelheid zonnebrand gebruiken? Let er dus op dat u dik genoeg smeert! Met een crème uit een knijptube is het risico op te weinig smeren minder groot.

Kies voor eventuele toevoegingen

Tegenwoordig zijn er allerlei fijne zonnebrandcrèmes op de markt met extra toevoegingen. Zo zijn er zonnebrandproducten die ervoor zorgen dat u extra snel bruin wordt. Ook zijn aan sommige crèmes extra hydraterende bestanddelen toegevoegd die uw huid van extra vocht voorzien. En wat dacht u van zonnebrandcrème die waterresistant is? Zo bent u ook beschermd in het water. Smeert u zich na het zwemmen wel altijd opnieuw in!

Geef pigmentvlekken geen kans met zonnebrandcrème

Zorg ervoor dat als u de zon in gaat, u altijd een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF) opsmeert. Daardoor voorkomt u verbranding, huidveroudering en pigmentvlekken. Pigmentvlekjes ontstaan onder andere door een teveel aan zonlicht (UV-straling), waardoor de aanmaak van pigment in de war komt en er teveel pigment wordt aangemaakt. Het resultaat is ontsierende, donkere vlekjes op de huid.

Zonnebrand tegen pigmentvlekken

Door te smeren met een goede zonnebrandcrème geeft u de slechte UV-straling geen kans om door te dringen tot in de huid. Wilt u speciale bescherming tegen pigmentvlekjes door de zon? Er is tegenwoordig speciale zonnebrand tegen pigmentvlekken te koop. Hieronder bespreken we er een paar.

L’Oreal Paris Solar Expertise Anti-Rimpel & Anti-Pigmentvlekken Zonnebrandcrème

Deze zonnebrand tegen pigmentvlekken heeft een SPF van 15. Er zit een geavanceerde bescherming tegen UVA-stralen in; dat is de straling die huidveroudering en pigmentvlekken veroorzaakt. Er zit een actief anti-oxidant bestanddeel in die de huidcellen beschermt. Pigmentvlekken worden dus voorkomen als u regelmatig met deze zonnebrandcrème smeert!

Earth Line Argan Bio Sun Face Age Control

Ook deze zonnebrandcrème heeft een SPF van 15. Deze crème is speciaal bedoeld voor het gezicht. De diverse kruidencomplexen en een tarwe-extract helpen irritatie en pigmentvlekken te voorkomen. Verder zitten er diverse oliën in die de huid voeden en hydrateren en zorgen de toegevoegde vitamine A, C en E voor een gezonde huid.

Garnier Ambre Solaire Sensitive Zonnemelk

Deze zonnemelk heeft een SPF van 50 en is dus geschikt voor de zongevoelige huid. U bent met deze crème optimaal beschermd tegen de schadelijke UV-stralen. De crème bevat vitamine E, waardoor pigmentvlekken worden voorkomen.

Een fijne zonnebrandcrème bestelt u bij DeOnlineDrogist.nl

Genoeg gelezen, smeren maar! DeOnlineDrogist.nl heeft een ontzettend groot assortiment aan zonverzorgingsproducten. Zorg goed voor uw huid en kies de zonnebrand die bij u past!

zonnebrand tube op het strand

De beste zonnebrand SPF 30 en SPF 50(+)

Lees meer
zonnebrand smeren op hand

Zo kiest u de beste zonnebrandcrème

Lees meer