Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: duurzame producten

plantje met aarde in de hand van een persoon

Milieubewuster en duurzamer leven? Lees de tips van DeOnlineDrogist.nl

Advies

5 minuten leestijd

Het maken van milieubewuste keuzes is steeds belangrijker geworden. U kunt een bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu door steeds vaker milieubewuste keuzes te maken. Bij DeOnlineDrogist.nl kunt u duurzamer winkelen. In het assortiment vindt u bijvoorbeeld diverse biologische, natuurlijke, duurzame en plantaardige producten, maar ook producten die zijn verpakt met duurzame materialen, hierbij kunt u denken aan bio-based plastic of glas. U kunt deze artikelen gemakkelijk herkennen aan ons speciale 'groene keuze' label, over dit label leest u hier meer.

Duurzame producten bij DeOnlineDrogist.nl

Wilt u duurzamer winkelen? Bij DeOnlineDrogist.nl kunt u diverse biologische en plantaardige producten vinden en producten die zijn verpakt in duurzame verpakkingen.

Duurzame dagelijkse verzorging

Milieubewust leven klinkt als een grote verandering, maar door klein te beginnen kunt u al een groot verschil maken. Producten die u dagelijks gebruikt kunt u vervangen met duurzame alternatieven. Zo kunt u uw plastic tandenborstel inwisselen voor een duurzame tandenborstel gemaakt van bio-based plastic of een tandenborstel gemaakt van bamboe. Daarnaast kunt u kiezen voor biologische of natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten. De deodorant van Salt Of The Earth is bijvoorbeeld 100% natuurlijk en de shampoo en shower bars van Balade en Provence zijn geheel plasticvrij.


Natuurlijke gezichtsverzorging

Op uw huid stapelen gedurende de dag bacteriën en vuile stoffen uit de lucht zich op. Om uw huid stralend en schoon te houden is het belangrijk om uw gezicht dagelijks te reinigen, na reiniging van uw gezicht kan een serum of een gezichtscrème bovendien beter zijn werk doen. Maar weet u eigenlijk wat u op uw gezicht smeert? In veel gezichtsverzorging zitten ingewikkelde ingrediënten waarvan u de afkomst niet kent. De gezichtsverzorging van Weleda en de producten uit de nieuwe Naturally Good lijn van NIVEA bevatten natuurlijke ingrediënten en worden verpakt in recyclebaar materiaal.

Natuurlijke supplementen

Gebruikt u dagelijks voedingssupplementen om uw dagelijkse voeding aan te vullen? Hierin kunt u ook een bewuste keuze maken. Zo zijn veel voedingssupplementen gemaakt van synthetische stoffen en worden in plastic verpakt. De supplementen van A.Vogel en PlantaVital zijn plantaardig en worden op een duurzame manier verpakt.


Milieubewuste keuze voor uw baby

Als u een baby heeft zult u vast veel afval hebben van luiers en babydoekjes. Vaak is afval zoals babyluiers niet goed recyclebaar waardoor de afvalbelasting bij het weggooien hiervan wordt verhoogd. Door hier een milieubewuste keuze in te maken, kunt u uw aandeel in de afvalbelasting verminderen. De Muumi Baby luiers en de SmartKids babydoekjes zijn op een verantwoordelijke wijze en op een ecologische manier geproduceerd, waardoor ze een milieuvriendelijk alternatief zijn voor uw baby.


Duurzame dames hygiëne

Veel vrouwen gooien maandelijks veel afval weg bij het gebruik van maandverband of tampons. Doordat gebruikt maandverband en gebruikte tampons niet gerecycled kunnen worden, eindigen ze bij het restafval en zorgen ze voor een verhoogde milieubelasting. Als u een bewuste en duurzamere keuze wilt maken in het gebruik van deze producten kunt u kiezen voor merken als Yoni en Natracare. De tampons, inlegkruisjes en maandverband van deze merken zijn gemaakt van biologisch materiaal, 100% biologisch afbreekbaar en vrij van chloor, dioxines, kleurstoffen of andere synthetische stoffen.


Naast een biologisch merk, kunt u ook kiezen voor een herbruikbaar product zoals de menstruatiecup. Een menstruatiecup vangt de menstruatie op in plaats van het te absorberen en is geschikt voor 2 tot tien jaar lang hergebruik.

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Een schoon en opgeruimd huis is niet alleen heel fijn voor onze mentale gezondheid, het is ook belangrijk voor onze fysieke gezondheid. Zo kan een slecht onderhouden huis voor gezondheidsklachten zorgen. Maar vaak bevatten de schoonmaakmiddelen die we gebruiken om ons huis mee schoon te maken chemicaliën die giftig kunnen zijn bij het inademen en die het oppervlaktewater vervuilen. Wilt u met een gerust hart uw huis schoon en fris houden? Dan kunt u het beste kiezen voor een duurzaam schoonmaakmiddel gemaakt van natuurlijke ingrediënten die biologisch afbreekbaar zijn. Bijvoorbeeld de schoonmaakmiddelen van Sonett, Marcel’s Green Soap of Ecover.

Tips om milieubewuste keuzes te maken

 • Douche minder lang

  Tijdens het douchen verbruiken we zo’n 6 liter water per minuut, Nederlanders nemen elke dag gemiddeld een douche van 9 minuten lang. Dit betekent dat er per persoon dagelijks 60 liter water wordt verbruikt alleen al bij het douchen. Door elke dag maximaal 5 minuten te douchen kunt u aanzienlijk veel water besparen op jaarbasis.

 • Gebruik een herbruikbare fles

  Jaarlijks komt er veel plastic in de oceaan terecht wat voor vervuiling van het milieu zorgt. Door een herbruikbare drinkfleste gebruiken en geen plastic flesjes meer te kopen, draagt u bij aan vermindering van de plastic productie. Daarnaast kunt u bij het boodschappen doen en winkelen uw eigen boodschappentas meenemen.

 • Eet een dagje minder vlees

  De productie en consumptie van ons voedsel draagt voor zo’n 35% bij aan de uitstoot van C02. De productie van vlees en zuivel heeft hierin een grote bijdrage. Kies daarom eens voor een dagje minder vlees. Om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen hoeft u immers niet elke dag vlees te eten. Kies daarom eens voor een plantaardig alternatief. Probeer daarnaast voedselverspilling te voorkomen, door niet meer te kopen dan dat u nodig heeft en te ruiken en te kijken of een product echt niet meer goed is voordat u het weggooit.

 • Koop bewust

  Koopt u vaak spullen zonder dat u het nodig heeft? Denk bij uw volgende aankoop na over de noodzaak van de aanschaf en kies waar mogelijk voor een duurzaam alternatief. Bij DeOnlineDrogist.nl kunt u kiezen uit biologische, natuurlijke en vegan producten.

Duurzame herbruikbare boodschappentas

Lees meer...

Vegan voedingssupplementen

vrouw zit aan aanrecht met groente

U eet veganistisch, maar u wilt voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Welke supplementen zijn er voor veganisten? Lees hier alles over vegan supplementen.

Lees meer

Vegan condooms

stelletje op bed

Wist u dat de meeste condooms niet vegan zijn? Vaak worden condooms gemaakt met behulp van dierliijke eiwitten, Bij DeOnlineDrogist.nl bestel u vegan condooms

Lees meer

Duurzaamheid bij DeOnlineDrogist.nl

Duurzaamheid bij DeOnlineDrogist.nl

Bewuste keuzes maken wordt steeds belangrijker, bij DeOnlineDrogist.nl maken we verschillende bewuste keuzes in het assortiment en het logistiek proces. Lees hier meer.

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Tanden poetsen doen we elke dag om een schoon en gezond gebit te behouden, daarvoor moeten we regelmatig onze tandenborstel vervangen. Maakt u hier al een bewuste keuze in?

Lees meer

Oceaanvriendelijke zonbescherming

Kiest u voor zonbescherming die oceaanvriendelijk is?

Wist u dat veel zonbescherming zonnefilters bevat die een slechte invloed hebben op het koraal? Gelukkig zijn er ook zonbeschermingsproducten met koraalvriendelijke zonnefilters, bestel ze bij DeOnlineDrogist.nl.

Lees meer
 
1  2  3