DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
plantje met aarde in de hand van een persoon

Duurzame producten

Het maken van milieubewuste keuzes is steeds belangrijker geworden. U kunt een bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu door steeds vaker milieubewuste keuzes te maken. Bij DeOnlineDrogist.nl kunt u duurzamer winkelen. In het assortiment vindt u bijvoorbeeld diverse biologische, natuurlijke, duurzame en plantaardige producten, maar ook producten die zijn verpakt met duurzame materialen, hierbij kunt u denken aan bio-based plastic of glas. U kunt deze artikelen gemakkelijk herkennen aan ons speciale 'groene keuze' label, over dit label leest u hier meer.

Duurzame producten bij DeOnlineDrogist.nl

Wilt u duurzamer winkelen? Bij DeOnlineDrogist.nl kunt u diverse biologische en plantaardige producten vinden en producten die zijn verpakt in duurzame verpakkingen.

Duurzame dagelijkse verzorging

Milieubewust leven klinkt als een grote verandering, maar door klein te beginnen kunt u al een groot verschil maken. Producten die u dagelijks gebruikt vervangt u gemakkelijk met duurzame alternatieven. Zo kunt u uw plastic tandenborstel inwisselen voor een duurzame tandenborstel gemaakt van bio-based plastic of een tandenborstel gemaakt van bamboe. Daarnaast kunt u kiezen voor biologische of natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten. De deodorant van Happy Earth is bijvoorbeeld 100% natuurlijk en de shampoo en shower bars van Balade en Provence zijn geheel plasticvrij.

Natuurlijke gezichtsverzorging

Op uw huid stapelen gedurende de dag bacteriën en vuile stoffen uit de lucht zich op. Om uw huid stralend en schoon te houden is het belangrijk om uw gezicht dagelijks te reinigen, na reiniging van uw gezicht kan een serum of een gezichtscrème bovendien beter zijn werk doen. Maar weet u eigenlijk wat u op uw gezicht smeert? In veel gezichtsverzorging zitten ingewikkelde ingrediënten waarvan u de afkomst niet kent. De gezichtsverzorging van Weleda en de producten uit de nieuwe Naturally Good lijn van NIVEA bevatten natuurlijke ingrediënten en worden verpakt in recyclebaar materiaal.

Natuurlijke supplementen

Gebruikt u dagelijks voedingssupplementen om uw dagelijkse voeding aan te vullen? Hierin kunt u ook een bewuste keuze maken. Zo zijn veel voedingssupplementen gemaakt van synthetische stoffen en worden in plastic verpakt. De supplementen van A.Vogel en PlantaVital zijn plantaardig en worden op een duurzame manier verpakt. AOV is een Nederlands merk dat ruim 165 voedingssupplementen aanbiedt. Het merk is onderdeel van ons ‘groene keuze’ assortiment. Zo heeft 80% van de voedingssupplementen van AOV een plantaardige capsule. Ook zijn de supplementen vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen.

Lees hier de blog over duurzame voedingssupplementen.

Milieubewuste keuze voor uw baby

Als u een baby heeft zult u vast veel afval hebben van luiers en babydoekjes. Vaak is afval zoals babyluiers niet goed recyclebaar waardoor de afvalbelasting bij het weggooien hiervan wordt verhoogd. Door hier een milieubewuste keuze in te maken, kunt u uw aandeel in de afvalbelasting verminderen. De Muumi Baby luiers en de SmartKids babydoekjes zijn op een verantwoordelijke wijze en op een ecologische manier geproduceerd, waardoor ze een milieuvriendelijk alternatief zijn voor uw baby.

Duurzame dames hygiëne

Veel vrouwen gooien maandelijks veel afval weg bij het gebruik van maandverband of tampons. Doordat gebruikt maandverband en gebruikte tampons niet gerecycled kunnen worden, eindigen ze bij het restafval en zorgen ze voor een verhoogde milieubelasting. Als u een bewuste en duurzamere keuze wilt maken in het gebruik van deze producten kunt u kiezen voor merken als Yoni en Natracare. De tampons, inlegkruisjes en maandverband van deze merken zijn gemaakt van biologisch materiaal, 100% biologisch afbreekbaar en vrij van chloor, dioxines, kleurstoffen of andere synthetische stoffen.

Naast een biologisch merk, kunt u ook kiezen voor een herbruikbaar product zoals de menstruatiecup. Een menstruatiecup vangt de menstruatie op in plaats van het te absorberen en is geschikt voor 2 tot tien jaar lang hergebruik.

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Een schoon en opgeruimd huis is niet alleen heel fijn voor onze mentale gezondheid, het is ook belangrijk voor onze fysieke gezondheid. Zo kan een slecht onderhouden huis voor gezondheidsklachten zorgen. Maar vaak bevatten de schoonmaakmiddelen die we gebruiken om ons huis mee schoon te maken chemicaliën die giftig kunnen zijn bij het inademen en die het oppervlaktewater vervuilen. Wilt u met een gerust hart uw huis schoon en fris houden? Dan kunt u het beste kiezen voor een duurzaam schoonmaakmiddel gemaakt van natuurlijke ingrediënten die biologisch afbreekbaar zijn. Bijvoorbeeld de schoonmaakmiddelen van Sonett, Marcel’s Green Soap of Ecover.

Duurzame herbruikbare boodschappentas

Tips om milieubewuste keuzes te maken

Lees meer!

Lees meer...

vrouw close up oor met bloem

Tips om uw oorhygiëne in balans te houden

Lees meer
baby in bed

Waarom voor ecologische luiers kiezen?

Lees meer
vrouw zit aan aanrecht met groente

Vegan voedingssupplementen

Lees meer
stelletje op bed

Vegan condooms

Lees meer
Duurzaamheid bij DeOnlineDrogist.nl

Duurzaamheid bij DeOnlineDrogist.nl

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Lees meer
Kiest u voor zonbescherming die oceaanvriendelijk is?

Oceaanvriendelijke zonbescherming

Lees meer
 
1  2  3  4