Onze drogisten zijn: nu bereikbaar
9364.994 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Geneesmiddelen>Huidaandoeningen>Wondontsmetting

Betadine Zalf Tube 30GR

Voor de preventie dan wel behandeling van oppervlakkige huidinfecties

5,40

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden als dit product weer op voorraad is? Geef dan uw emailadres op:

  Productbeschrijving

  Algemeen
  Betadine zalf is een desinfectans (ziektekiemdodend middel), waarvan het actieve bestanddeel, povidonjood, een snelle en lang aanhoudende micro-organismedodende (doden van uitsluitend microscopisch waarneembare organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen) werking heeft. Dit middel wordt gebruikt voor het behandelen en voorkomen van infecties van de beschadigde huid en bij brandwonden.

  Hoe te gebruiken?
  Na plaatselijke wondverzorging direct dun op de wond aanbrengen. Dit middelkan zonder bezwaar met verband worden afgedekt. Verband wisselen en opnieuw dit middelaanbrengen zolang de wond nog niet dicht, in principe dagelijks of om de dag

  Waarschuwingen
  Buiten bereik van kinderen houden. Voorzichtigheid geboden bij personen met een jodiumovergevoeligheid en schildklierafwijkingen. Betadine kan niet in plaats van tetanusprofylaxe worden gebruikt.

  Actieve stofPovidon-jodium
  Sterkte100 mg
  Vormzalf
  Indicatiewondverzorging
  Contra IndicatieNiet te gebruiken bij toepassing op grote huidoppervlakken en bij een vastgestelde overmatige werking van de schildklier.
  Bijsluiter
  Download de:  bijsluiter [Bijsluiter_betadine_zalf.pdf]
  Vragen & Antwoorden
  Is dit product geschikt voor het behandelen van blaren?

  U kunt zonder problemen de betadine zalf gebruiken voor de behandeling van eventuele infecties die ontstaan zijn door de blaren.

  Prikt Betadine?

  Producten op basis van alcohol kunnen prikken. Betadine bevat geen alcohol en prikt dan ook niet wanneer dit op de wond wordt aangebracht. Vroeger werden de wonden veelal ontsmet met een jodiumtinctuur. Deze had een zeer hoge concentratie jodium, waardoor deze wel in de wond prikte. Betadine heeft als werkzame stof povidonjood. Door jodium aan povidon te binden, wordt het water oplosbaar en daardoor makkelijk en prettig in het gebruik, terwijl de ontsmettende eigenschappen van jodium volledig behouden blijven. Een voordeel hiervan is dat het niet prikt bij gebruik.

  Heeft u een vraag over Betadine Zalf Tube 30GR?

  Meer uit ons assortiment