DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Huidirritatie medicijnen

Huidirritatie is vervelend! Jeuk, pijn, roodheid of bultjes, natuurlijk wilt u er zo snel mogelijk vanaf zijn. De mogelijke oorzaken van huidirritatie zijn talrijk en gevarieerd. Meestal wordt huidirritatie veroorzaakt door iets dat meer onschuldig is, zoals droge huid, insectenbeten of kleding. Lees meer over de oorzaken en de oplossingen. Lees meer
 • Dr Swaab Zinkolie 100GR

  Dr Swaab Zinkolie | 100GR

  Voorraad: > 50
  9,99
 • Nestosyl Crème 30GR

  Nestosyl Crème | 30GR

  Voorraad: > 50
  9,59
 • Nestosyl Crème 15GR

  Nestosyl Crème | 15GR

  Voorraad: > 50
  6,79
 • Daro Trekzalf Tube 28GR

  Daro Trekzalf Tube | 28GR

  Voorraad: > 50
  5,49

Wat is huidirritatie?

Huidirritatie is een verzamelnaam voor alle ongemak aan uw huid. Of u nou last heeft van jeuk, een gevoelige huid, bultjes, schilfering of andere huidklachten. Irritatie aan de huid is niet prettig en u wilt graag weten wat u zelf kunt doen voor uw huid.

De oorzaak van huidirritatie 

Er is niet één oorzaak van huidirritatie, want er zijn er verschillende soorten huidaandoeningen die irritatie veroorzaken. 

De volgende aandoeningen kunnen elk deel van de huid op het lichaam treffen:

 • Dermatitis - ontsteking van de huid;
 • Eczeem - een chronische huidaandoening die jeukende, schilferende uitslag veroorzaakt;
 • Psoriasis - een auto-immuunziekte die roodheid en irritatie van de huid veroorzaakt, soms met verharding en witte schilfers;

Infecties die jeuk en irritatie veroorzaken zijn onder andere:

Irriterende stoffen die huidirritatie kunnen veroorzaken

Stoffen die de huid irriteren en jeuk veroorzaken, komen veel voor. Planten zoals sommige klimopsoorten en berenklauw, en insecten zoals muggen produceren stoffen die jeuk veroorzaken. Sommige mensen krijgen jeuk bij contact met wol, cosmetica, bepaalde zepen, kleurstoffen of chemicaliën. Ook voedselallergieën, kunnen de huid irriteren.

Huidirritatie tijdens de zwangerschap

Sommige vrouwen hebben jeuk tijdens de zwangerschap. Het komt meestal voor op de borsten, armen, buik of dijen. Soms is dit te wijten aan een bestaande aandoening, zoals eczeem, die door de zwangerschap verergert. Hormonen kunnen hierin een rol spelen. 

Bent u zwanger en heeft u rode bultjes, blaasjes of blaren? Bel dan uw huisarts. Neem ook contact op met uw arts in geval van jeuk op de handpalmen en/of voetzolen en bij hevige jeuk over uw hele lichaam.

Welke zalf bij huidirritatie?

Om de geïrriteerde huid te kalmeren, jeuk en eventueel pijn te verminderen en roodheid tegen te gaan, is een zalf tegen huidirritatie een goed idee:

 • Nestosyl verlicht jeuk en is ook te gebruiken bij huidirritatie door de eikenprocessierups;
 • Dr Swaab Zinkolie beschermt irritaties en droogt de plek in;
 • Daro Trekzalf bevordert de doorbraak van abcessen.

Wat kan ik zelf doen tegen jeuk en huidirritatie?

De geïrriteerde huid is vaak onrustig. Soms kunnen we de huid wat verlichting brengen door:

 • Een goede vochtinbrengende crème te gebruiken om uw huid gehydrateerd te houden;
 • Het vermijden van krabben, wat de jeuk kan verergeren;
 • Even geen zeep, wasmiddelen en andere stoffen te gebruiken die parfum en kleurstoffen bevatten;
 • Een koel te bad nemen, eventueel met havermout of zuiveringszout;

De producten die u bovenaan deze pagina vindt, bieden verlichting bij huidirritatie.

Wanneer naar de huisarts?

De meeste jeuk is goed te behandelen en wijst niet op een ernstig probleem. Het is echter het beste om uw arts te raadplegen om een diagnose en behandeling te bevestigen.

Huidirritatie aan de anus: aambeien

Aambeien zijn gezwollen, vergrote aderen die zich binnen en buiten de anus vormen. Ze kunnen pijnlijk en ongemakkelijk zijn en bloedingen bij de anus veroorzaken. We worden allemaal met aambeien geboren, maar vaak hebben we er geen last van. Pas als ze gezwollen en vergroot zijn, geven ze vervelende symptomen. Inwendige aambeien veroorzaken zelden pijn (en zijn meestal niet voelbaar) tenzij ze verzakken. Veel mensen met inwendige aambeien weten niet dat ze ze hebben, omdat ze geen symptomen hebben.

Symptomen van aambeien

Als u symptomen van inwendige aambeien heeft, kunt u bloed zien op toiletpapier, in de ontlasting of in de toiletpot.
Tekenen van uitwendige aambeien zijn onder andere:

 • Jeukende anus;
 • Harde knobbels bij de anus die pijnlijk of gevoelig aanvoelen;
 • Pijn of pijn in de anus, vooral als u zit;
 • Bloed bij uw ontlasting.

Verzakte aambeien kunnen pijnlijk en ongemakkelijk zijn. U kunt ze voelen uitpuilen buiten de anus en ze voorzichtig terug naar binnen duwen. De Lidocaïne Vaselinecrème maakt de huid plaatselijk gevoelloos, en is veilig te gebruiken op aambeien.

Huidirritatie door droge huid

Als u een droge huid heeft, kunt u uw huid het beste iedere dag hydrateren. Doe dit meteen nadat u hebt gedoucht, in bad bent geweest of uw handen hebt gewassen, terwijl uw huid nog vochtig is. Als u een vettig gevoel kunt verdragen, kies dan voor een vochtinbrengende crème die dik, zwaar en kleverig is. Ze helpen de huid af te sluiten en voorkomen vochtverlies. Dagelijks gebruik van een lichtere lotion helpt ook.

Huidirritatie onder BH of horloge

Er kunnen diverse redenen zijn waarom de huid onder de BH of onder een horloge geïrriteerd raakt. Er is mogelijk sprake zijn van een allergie voor één van de materialen, of voor bijvoorbeeld een wasmiddel (in het geval van een BH). Schimmels kunnen ook gemakkelijk groeien in broeierige plaatsen, zeker wanneer die dagelijks worden afgedekt. Onder of tussen de borsten, maar ook onder een horlogebandje. Zeker wanneer vocht zich ophoopt, kunnen schimmelinfecties goed gedijen. Allereerst is het een goed idee om een ander materiaal te proberen. Het horloge kunt u wellicht beter tijdelijk afdoen. Verder kunt u een zalf tegen huidirritatie gebruiken.

Huidirritatie onder baard

Huidirritatie door een baard is een vorm van irriterende contactdermatitis, die ontstaat als iets tegen de huid schuurt. Als gezichtshaar tegen de huid wrijft, ontstaat er wrijving, en die wrijving veroorzaakt irritatie. Korte stoppels irriteren sneller dan een langere baard. Oliën en vocht verdwijnen uit de buitenste laag van de huid. De huid droogt uit. Bovendien kan een ontsteking en irritatie ontstaan. Houd de baard in eerste instantie goed schoon. Zinkolie kan verlichting bieden op de geïrriteerde huid.

Huidirritatie medicijnen online kopen

Huidirritatie medicijnen bestelt u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, het gebruik ervan of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies. 

Doet u uw bestelling voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kosten de medicijnen tegen huidirritatie?

De prijs van de producten vindt u bovenaan deze pagina, afgebeeld bij de individuele producten.