DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Huidschimmel crème

Schimmels zijn overal. Wanneer ze de huid binnendringen veroorzaken ze irritatie, roodheid, jeuk en soms pijn. Dit kunt u behandelen met huidschimmel crème. Lees hier alles over de aandoening en de oplossing.Lees meer
 • Healthypharm Antischimmelcrème Miconazolnitraat 20mg 30GR

  Healthypharm Antischimmelcrème Miconazolnitraat ... | 30GR

  Voorraad: > 50
  5,99
 • Daktarin Crème 20mg Miconazol 15GR

  Daktarin Crème 20mg Miconazol | 15GR

  Voorraad: > 50
  8,99
 • Canesten Skin Crème bij Huidschimmel 30GR

  Canesten Skin Crème bij Huidschimmel | 30GR

  (22)
  Voorraad: > 50
  11,99
 • Daktarin Crème 20mg Miconazol 30GR

  Daktarin Crème 20mg Miconazol | 30GR

  Voorraad: > 50
  16,49
 • Daktarin 20mg Miconazol Crème en Strooipoeder 2ST
  Gratis verzending

  Daktarin 20mg Miconazol Crème en Strooipoeder | 2ST

  Voorraad: > 50
  25,48

Wat is huidschimmel?

Er zitten schimmels op onze huid en haren. Ze leven van dode huidcellen in de bovenste laag van de huid, de haren en de nagels. Net zoals een veel bacteriën, behoren ook veel schimmels tot de normale bevolking van de huid. Wanneer de balans verstoord raakt, kan een infectie met huidschimmel ontstaan. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij vaak wassen, of wanneer een plek niet goed wordt afgedroogd. Ook kan een beschadigde huid de oorzaak zijn.

Veel voorkomende soorten huidschimmel

Bij zowel ringworm of zwemmerseczeem doet de naam u aan iets anders denken, maar beiden zijn schimmelinfecties.

Hoe ziet huidschimmel eruit?

Hoe herkennen we huidschimmel? Er ontstaan rode plekken op de huid, soms met schilferige randen. In het geval van ringworm - een veel voorkomende huidschimmel - gaat het vaak om ringvormige plekken, die vanuit het midden genezen terwijl de rand zich verder uitbreidt. Schimmel van de nagels geeft vaak gele verkleuring en brokkelige nagels.

Wat zijn de overige symptomen van huidschimmel?

Soms kan een schimmelinfectie jeuken of branderig aanvoelen, maar dat is niet altijd het geval.

Welke plekken van het lichaam worden vaak getroffen?

In principe kan huidschimmel overal op het lichaam ontstaan. Ook op de nagels. Zwemmerseczeem is een veel voorkomende voetschimmel. Ringworm komt vaak voor rond de liezen, maar kan overal op het lichaam verschijnen. Er zijn specifieke schimmels die een bepaald deel van het lichaam vaker treffen, zoals romp, oksels, hoofd, handen of billen.

Hoe komt u aan huidschimmel?

De huidaandoening kan bij iedereen voorkomen, maar huidschimmel kan vaker voorkomen in het geval van:

 • Een verminderde weerstand. Bijvoorbeeld door ziekte of medicatie. Ouderen worden ook vaker getroffen;
 • Het dragen van strakke kleding die de huid irriteert;
 • Langdurig vochtig zijn van dezelfde plek. Zeker wanneer daar ook warmte bij komt kijken. Dit is vaak het geval bij zwemmerseczeem, een veel voorkomende huidschimmel;
 • Een huid die vaak gewassen wordt met zeep. Zeep kan beschermende vetzuren verwijderen.

Wat kunt u doen om schimmelinfecties te voorkomen?

 • Slippers dragen in openbare ruimten
  Schimmelsporen zitten overal. Het dragen van slippers in openbare ruimten kan helpen om schimmelinfectie op de huid van de voeten te voorkomen;
 • Besmette was op 60 graden wassen

Was ondergoed, sokken en indien mogelijk ook kleding minimaal op 60 graden om eventuele schimmels in uw kleding te verwijderen;

 • Ringworm infecties bij huisdieren behandelen
  Ook huisdieren kunnen ringworm krijgen. Vaak ziet u dan schilferende en soms al kalende plekjes in de vacht. Wanneer u ringworm bij een huisdier ontdekt is het goed om de dierenarts te bezoeken. Uw huisdier kan u (of anderen) namelijk besmetten.

Wat is het verschil tussen schimmel en gist?

Schimmels hebben altijd een voedingsbodem nodig, waar ze hun bouwstoffen uit halen. Bij sommige schimmels is dat dood hout, bij anderen bladeren, graan, kaas of ander voedsel. Huidschimmels groeien op mensen of op dieren. Wanneer ze op de huid groeien, is het huideigen keratine een van hun voedingsstoffen. Weer andere schimmels gebruiken suiker of vet als voedingsbron. Deze schimmels worden gisten genoemd. En daar zijn ook weer veel verschillende soorten van. Er wordt doorgaans geen onderscheid gemaakt tussen gisten en schimmels in de diagnose of behandeling van de huidaandoening.

Wat te doen bij een schimmelinfectie?

Bij DeOnlineDrogist.nl hebben we een fijn aanbod huidschimmel crèmes. Daarnaast hebben we strooipoeder in ons assortiment. Onder andere de crème van Daktarin, Canesten, of van Healthypharm koopt u gemakkelijk en snel online.

Hoe gebruik ik een huidschimmel crème?

Schimmels worden meestal behandeld met een huidschimmel crème waarin een schimmeldodend of groei remmend middel is verwerkt. Wanneer u de crème aanbrengt, smeer dan ook het gebied van ongeveer twee centimeter om de plek heen goed in. Doorgaans moet u een huidschimmel crème een- of tweemaal per dag aanbrengen op de te behandelen plek.

Wanneer de schimmelinfectie niet meer zichtbaar is, smeert u toch nog tenminste 1 week door, zodat helemaal zeker is dat de schimmelinfectie weg is. Dit duurt gemiddeld in totaal 3 weken.

Is huidschimmel besmettelijk?

Niet iedere schimmelinfectie is besmettelijk, maar er zijn wel besmettelijke huidschimmels. Die kunnen worden overgedragen van mens op mens, of van dier op mens. Zo is er bijvoorbeeld een schimmel die bij kinderen regelmatig voorkomt, in de haren. De schimmelinfectie uit zich in de vorm van puistjes, rood schilferende of kale plekken. In dit geval is er vaak jeuk, en is er sprake van verspreiding tussen kinderen. Dat kan door middel van direct contact, maar ook door indirect contact. De schimmels die van dieren afkomstig zijn, zijn vaak niet overdraagbaar tussen mensen onderling.

Gaat huidschimmel vanzelf over?

Wanneer schimmels de huid zijn binnengedrongen, vermenigvuldigen ze zich daar voortdurend. In de meeste gevallen gaat een schimmelinfectie niet vanzelf over. De getroffen plek breidt zich vaak uit, en jeuk of pijn kunnen toenemen. Bij mensen met een verminderde afweer kan zelfs een diepere infectie ontstaan. Ook kunnen sporen van schimmels andere mensen of dieren besmetten. Gebruik van een huidschimmel crème kan u van de schimmel af helpen.

Is huidschimmel gevaarlijk?

Huidschimmels veroorzaken in sommige gevallen jeuk of een branderig gevoel. Doorgaans zijn ze niet ernstig. Maar ze verspreiden zich gemakkelijk. Daardoor kan het lastig zijn om ervan af te komen.

Een voetschimmel kan zich bijvoorbeeld over de benen uitbreiden, bijvoorbeeld door het aantrekken van een broek. Schimmels op de hoofdhuid kunnen blijvende kaalheid veroorzaken, wanneer de haarzakjes ontstoken raken en daardoor kapot gaan.

Waar kan ik huidschimmel crème kopen?

Wilt u huidschimmel crème online bestellen? Dat kan gemakkelijk en snel bij DeOnlineDrogist.nl. Uiteraard is het mogelijk om meer informatie te krijgen over onze producten, de werking ervan of over onze werkwijzen. De klantenservice staat u graag te woord voor het beantwoorden van vragen, of voor deskundig advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag  in huis. Bovendien worden bestellingen die meer dan 20 euro bedragen gratis aan huis geleverd.

Wat kost huidschimmel crème?

Bovenaan deze pagina ziet u de huidige prijs van de verschillende huidschimmel geneesmiddelen. Ook worden eventuele aanbiedingen hier vertoond.