DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
Canesten Skin

Ingrid: ‘Hey Renée, ik heb last van jeukende en brandende rode plekken op mijn huid. Ook heb ik last van huidschilfers. Ik blijf er maar aan krabben, want het jeukt zo erg. Weet jij wat dit is en ben ik besmettelijk voor anderen?’

Renée: ‘De omschreven symptomen passen bij een huidschimmel ofwel ringworm genoemd. Een huidschimmel is erg vervelend, maar gelukkig niet gevaarlijk. Helaas gaat huidschimmel niet vanzelf over en is wel besmettelijk. Mijn tip: Canesten SKIN Crème. Deze crème remt effectief de groei en doodt de huidschimmel. Hierdoor zal de jeuk en het branderige gevoel verlicht worden.’

Hoe herken ik een huidschimmel en ringworm?

Een huidschimmel kan zorgen voor jeuk en een branderig gevoel. Hierdoor ontstaat vaak de neiging om te krabben, waarmee de huid kan worden aangetast. Ook schilfers, kloofjes en roodheid horen bij een huidschimmel. Via huidschilfers is de huidschimmel overdraagbaar aan anderen. Op het moment dat de schimmel begint is de huid vaak vochtig en wit van kleur. Het kan ook dat er blaasjes op de huid ontstaan. Hier kan helder vocht uitkomen. Deze blaasjes zijn een gevolg van de huidschimmel en kunnen zorgen voor jeuk en een branderig gevoel.

Ringworm is een vorm van huidschimmel, waardoor u ook jeuk, een branderig gevoel en schilfers kan krijgen. Het verschil bij ringworm zijn de ronde plekken op de huid met een rode opstaande rand en een duidelijk midden. Deze ringen kunnen op meerdere plekken van het lichaam komen.

Hoe ontstaat huidschimmel en ringworm?

Huidschimmel en ringworm kunnen ontstaan door een vochtige huidomgeving. Een verandering van de huidomgeving kan ervoor zorgen dat schimmels groeien. In de meeste gevallen krijgt u een huidschimmel door een directe besmetting van een ander persoon met een schimmelinfectie. De huidschimmel ontstaat vaak in de huidplooien van ons lichaam, zoals onder de oksels en in de knieholtes. Ook op de borst, de rug, de armen en benen kan een huidschimmel ontstaan.

Oorzaken voor het krijgen van een huidschimmel en ringworm:

• Verminderde weerstand;

• Het gebruik van bepaalde geneesmiddelen zoals antibiotica;

• Een vochtige huid, bijvoorbeeld door slecht afdrogen of overmatig transpireren;

• Het gebruik van zeep of douchegel;

• Diabetes.

Huidschimmel behandelen: Canesten SKIN Crème

Huidschimmels zijn vervelend en gaan niet zonder behandeling weg. De aanbevolen behandeling voor huidschimmelinfecties zijn antischimmelcrèmes. Deze crèmes pakken de schimmels grondig aan, om zo de huid te kunnen genezen. Canesten SKIN crème is een antischimmelcrèmes, die gemakkelijk aan te brengen is. Deze crème doodt de schimmel van binnenuit en verlicht de symptomen, dankzij de werkzame stof clotrimazol. De huid wordt zo herstelt en beschermt tegen invloeden van buitenaf. De crème is een reukloze, niet vettige zalf en trekt snel in de huid.

Hoe gebruik ik Canesten SKIN Crème?

De Canesten SKIN Crème is makkelijk in gebruik. Voor het aanbrengen van de crème dient u uw huid te wassen en loszittende schilfers weg te halen. Droog de huid vervolgens goed af, met een schone handdoek. Breng tweemaal daags een dun laagje op de aangedane huid aan. Deze huid herkent u aan de jeuk, rode kleur, schilfers of blaasjes op de huid.

De huidschimmel gaat over het algemeen na drie tot vier weken weg, met behulp van de Canesten SKIN crème. Hiervoor is het wel belangrijk om de behandeling niet te onderbreken, want dan kunnen de schimmels niet uit de diepere huidlagen verwijderd worden en weer terugkomen. Blijf daarom twee keer daags de crème voor gedurende zes weken smeren.

Huidschimmel voorkomen? Check deze tips

Een huidschimmel kan weerhouden van gewoontes, zoals het dragen van een korte broek in de zomer. Hieronder staan tips om huidschimmel te voorkomen:

• Was uw huid zonder zeep of met een wasemulsie met een lage pH-waarde.

Het gebruik van zeep kan de natuurlijke beschermingslaag van de huid aantasten, waardoor huidschimmel zich makkelijker in de huid nestelt. Als u toch zeep of shampoo wilt gebruiken:

• Spoel de huid dan goed af zodat er geen zeepresten achterblijven.

• Droog uw huid goed af na het douchen of bad.

Schimmels groeien namelijk het liefst in een warme, vochtige omgeving, ook huidschimmel.

• Draag ruim zittende kleding zodat uw huid niet bekneld raakt of dat kleding kan schuren over de huid.

• Vermijd kleding waar u makkelijk in zweet, maar draag bijvoorbeeld katoen om huidschimmel zoveel mogelijk te voorkomen.

Heeft u ook een vraag voor Renee? Laat het ons hier weten! 

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.