DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
Betadine Jodium Oplossing 30ML
Betadine Jodium Oplossing 30ML
Betadine Jodium Oplossing 30MLverpakking 1
Betadine Jodium Oplossing 30MLverpakking 2

Betadine Jodium Oplossing 30ML

5,59
 • Merk: Betadine
 • Inhoud: 30ML
 • EAN: 8712207037612
 • Geneesmiddel:

  lees voor gebruik de bijsluiter

 • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
 • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
 • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
 • U kunt maximaal 3 stuks per persoon bestellenAanbiedingsprijs voor dit product geldt alleen voor verzendingen binnen Nederland!

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

Ontsmettingsmiddel met als actieve stof povidonjood

Algemeen
Betadine Jodium Oplossing is een desinfectans (ziektekiemdodend middel), waarvan de actieve stof, povidonjood, een snelle en lang aanhoudende micro-organismedodende (doden van uitsluitend microscopisch waarneembare organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen) werking heeft. Betadine Jodium Oplossingl wordt gebruikt voor desinfectie van snij-, schaaf- en brandwonden en van de huid voor injecties en bloedtransfusies en voor pre- en postoperatieve desinfectie van het operatiegebied.

Dosering
Behandelen totdat er geen tekenen van infectie meer zijn of tot er geen duidelijk risico meer is dat de randen van de wond worden geïnfecteerd. Bij ernstig ontstoken of vochtige wonden elke 4-6 uren aanbrengen.

Lees voor het gebruik de bijsluiter

Actieve stofPovidon-jodium
Sterkte100 mg
Vormoplossing
Indicatiewondverzorging
Contra IndicatieNiet te gebruiken bij toepassing op grote huidoppervlakken en bij een vastgestelde overmatige werking van de schildklier.

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering.
Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.
Voor advies kunt u terecht bij onze gediplomeerde drogisten.

ema

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is: povidon jodium. De hulpstoffen in dit middel zijn dinatriumfosfaat (E339), lauromacrogolen (polyoxyethyleen laurylalcohol ether), glycerol (E422), natriumhydroxide (E524), citroenzuur (E330), kaliumjodaat en gezuiverd water.

Bijsluiter Vragen & Antwoorden
Wat zijn de waarschuwingen voor dit product?

Let op:
Voorzichtigheid bij gebruik van Povidon-Jood is geboden bij overgevoeligheid voor Jodium eb bij schildklierafwijkingen. Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Het is raadzaam povidon-jood niet voor babyverzorging te gebruiken. Contact met de ogen vermijden.

Prikt Betadine?

Producten op basis van alcohol kunnen prikken. Betadine bevat geen alcohol en prikt dan ook niet wanneer dit op de wond wordt aangebracht. Vroeger werden de wonden veelal ontsmet met een jodiumtinctuur. Deze had een zeer hoge concentratie jodium, waardoor deze wel in de wond prikte. Betadine heeft als werkzame stof povidonjood. Door jodium aan povidon te binden, wordt het water oplosbaar en daardoor makkelijk en prettig in het gebruik, terwijl de ontsmettende eigenschappen van jodium volledig behouden blijven. Een voordeel hiervan is dat het niet prikt bij gebruik.

Verhindert de bruine kleur van Betadine een goede beoordeling van de wond?

De bruine kleur is juist een goede indicator voor de wond. Het is goed te zien, waar Betadine is aangebracht. Wanneer de bruine kleur is verdwenen betekent dit, dat Betadine is uitgewerkt en opnieuw moet worden aangebracht. Zo is de wond beschermt tegen bacteriën, schimmels én virussen. Wanneer slechts een gedeelte van de wond is verkleurd, is daarnaast te zien waar bacteriën, schimmels of virussen aanwezig waren. Voor een goede beoordeling van de wond, kan de Betadine eenvoudig uit de wond worden gewassen, waardoor deze weer goed zichtbaar wordt. Betadine trekt goed in de huid. Zelfs na wassen van een wond, is Betadine nog effectief tegen bacteriën, schimmels en virussen.

Hoe vaak moet dit product worden aangebracht?

Wanneer er een wond is ontstaan is eenmalig ontsmetten niet genoeg. Hiermee worden de eerste micro-organismen gedood. Het kan echter zijn dat er nog micro-organismen zijn achtergebleven. Daarnaast kunnen er nieuwe micro-organismen binnendringen, wanneer de wond nog niet is gesloten. Het is daarom belangrijk de wond lang genoeg te behandelen. Dat wil zeggen totdat de wond gesloten is.
Bij infectie is het goed de wond 1 à 2 maal daags met Betadine te behandelen. De bruine kleur is hierbij een goede indicator. Wanneer deze is verkleurd (geel), betekent dit, dat Betadine is uitgewerkt en opnieuw moet worden aangebracht. Zo is de wond beschermt tegen bacteriën, schimmels én virussen.

Meer uit ons assortiment:

 • HeltiQ Wondhechtstrips 12ST

  HeltiQ Wondhechtstrips | 12ST

  3,31
 • HeltiQ Wondsnelverband Nr.2 6x8 cm 1ST

  HeltiQ Wondsnelverband Nr.2 6x8 cm | 1ST

  2,22
 • Hansaplast Pleisterspray 30GR

  Hansaplast Pleisterspray | 30GR

  -30%
  5,17
  7,39
 • HeltiQ Eerste Hulp Set 1ST

  HeltiQ Eerste Hulp Set | 1ST

  16,51
 • Betadine Zalf 30GR

  Betadine Zalf | 30GR

  6,24