DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
Betadine Jodium Oplossing 120ML
Betadine Jodium Oplossing 120ML
Betadine Jodium Oplossing 120ML1

Betadine Jodium Oplossing 120ML

8,89
 • Merk: Betadine
 • Inhoud: 120ML
 • EAN: 8712207037643
 • Bijsluiter:

  lees voor gebruik de bijsluiter

 • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
 • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
 • Op zondag voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
 • U kunt maximaal 5 stuks per persoon bestellen

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

Ontsmettingsmiddel met als actieve stof povidonjood

Algemeen
Betadine Jodium Oplossing is een desinfectans (ziektekiemdodend middel), waarvan de actieve stof, povidonjood, een snelle en lang aanhoudende micro-organismedodende (doden van uitsluitend microscopisch waarneembare organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen) werking heeft. Betadine Jodium Oplossing wordt gebruikt voor desinfectie van snij-, schaaf- en brandwonden en van de huid voor injecties en bloedtransfusies en voor pre- en postoperatieve desinfectie van het operatiegebied.


Hoe te gebruiken?
Onverdunde Betadine oplossing kan direct vanuit de flacon, of door middel van een watje, tampon of nat kompres, op de huid en het wondgebied worden aangebracht. Verdunde Betadine oplossing wordt o.a. toegepast bij het reinigen en het spoelen van geinfecteerde wonden.

Waarschuwingen
Buiten bereik van kinderen houden. Voorzichtigheid geboden bij personen met een jodiumovergevoeligheid en schildklierafwijkingen. Betadine kan niet in plaats van tetanusprofylaxe worden gebruikt. Bij langdurige toepassing op grote oppervlakken kan jodium overgaan in de foetale circulatie en daardoor de schildklierfunctie van de vrucht beinvloeden. Gebruik tijdens zwangerschap of lactatie uitsluitend in overleg met arts. Huidirritatie kan een enkele keer voorkomen. Ook bij personen met een bekende jodiumovergevoeligheid veroorzaakt povidonjood slechts zelden huidirritaties.

ema

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is: povidon jodium. De hulpstoffen (hulpstoffen) in dit middel zijn: dinatriumfosfaat (E339), lauromacrogolen (polyoxyethyleen laurylalcohol ether), glycerol (E422), natriumhydroxide (E524), citroenzuur (E330), kaliumjodaat en gezuiverd water.

Bijsluiter Waarschuwingen

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Bewaren beneden 25ºC. De verpakkingen voor éénmalig gebruik moeten direct gebruikt worden. Eén maal geopende flesjes met overgebleven oplossing moeten weggegooid worden. Na de eerste opening van de overige type verpakkingen is de Betadine oplossing nog 6 maanden houdbaar. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de fles na EXP. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Wees voorzichtig met dit middel wanneer u in het verleden allergisch gereageerd heeft op het gebruik van povidon jodium. Bij langdurige blootstelling (bijvoorbeeld een plas Betadine oplossing op de huid). Dit kan irritatie veroorzaken en in zeldzame gevallen ernstige huidaandoeningen. Bij schildklierafwijkingen, omdat u dan last kunt krijgen van een te sterk werkende schildklier. U mag geen grote hoeveelheden gedurende een lange periode gebruiken. Niet te gebruiken ter voorkoming van tetanus. Wanneer u last heeft van nierfunctiestoornissen. Vermijd regelmatig gebruik.

Vragen & Antwoorden
Prikt Betadine?

Producten op basis van alcohol kunnen prikken. Betadine bevat geen alcohol en prikt dan ook niet wanneer dit op de wond wordt aangebracht. Vroeger werden de wonden veelal ontsmet met een jodiumtinctuur. Deze had een zeer hoge concentratie jodium, waardoor deze wel in de wond prikte. Betadine heeft als werkzame stof povidonjood. Door jodium aan povidon te binden, wordt het water oplosbaar en daardoor makkelijk en prettig in het gebruik, terwijl de ontsmettende eigenschappen van jodium volledig behouden blijven. Een voordeel hiervan is dat het niet prikt bij gebruik.

Verhindert de bruine kleur van Betadine een goede beoordeling van de wond?

De bruine kleur is juist een goede indicator voor de wond. Het is goed te zien, waar Betadine is aangebracht. Wanneer de bruine kleur is verdwenen betekent dit, dat Betadine is uitgewerkt en opnieuw moet worden aangebracht. Zo is de wond beschermt tegen bacteriën, schimmels én virussen. Wanneer slechts een gedeelte van de wond is verkleurd, is daarnaast te zien waar bacteriën, schimmels of virussen aanwezig waren. Voor een goede beoordeling van de wond, kan de Betadine eenvoudig uit de wond worden gewassen, waardoor deze weer goed zichtbaar wordt. Betadine trekt goed in de huid. Zelfs na wassen van een wond, is Betadine nog effectief tegen bacteriën, schimmels en virussen.

Hoe vaak moet dit product worden aangebracht?

Wanneer er een wond is ontstaan is eenmalig ontsmetten niet genoeg. Hiermee worden de eerste micro-organismen gedood. Het kan echter zijn dat er nog micro-organismen zijn achtergebleven. Daarnaast kunnen er nieuwe micro-organismen binnendringen, wanneer de wond nog niet is gesloten. Het is daarom belangrijk de wond lang genoeg te behandelen. Dat wil zeggen totdat de wond gesloten is.
Bij infectie is het goed de wond 1 à 2 maal daags met Betadine te behandelen. De bruine kleur is hierbij een goede indicator. Wanneer deze is verkleurd (geel), betekent dit, dat Betadine is uitgewerkt en opnieuw moet worden aangebracht. Zo is de wond beschermt tegen bacteriën, schimmels én virussen.

Meer uit ons assortiment:

 • Betadine Zalf 30GR

  Betadine Zalf | 30GR

  6,24
 • Betadine Jodium Oplossing 30ML

  Betadine Jodium Oplossing | 30ML

  5,59
 • Sudocrem Multi Expert 125GR

  Sudocrem Multi Expert | 125GR

  -21%
  4,19
  5,29
 • Hansaplast Wondspray 100ML

  Hansaplast Wondspray | 100ML

  6,99
 • Dr Swaab Zinkzalf 30GR

  Dr Swaab Zinkzalf | 30GR

  4,99

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist