DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023
Betadine Jodium Shampoo 120ML
Betadine Jodium Shampoo 120ML

Betadine Jodium Shampoo 120ML

8,99

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden wanneer dit product weer op voorraad is? Geef dan uw e-mail adres op:

  • Merk: Betadine
  • Inhoud: 120ML
  • EAN: 8712207037704
  • Bijsluiter:

    lees voor gebruik de bijsluiter

×

of

Productbeschrijving

Ontsmet de hoofdhuid

Algemeen
Betadine Jodium Shampoo is een desinfectans (ziektekiemdodend middel), waarvan het actieve bestanddeel, povidonjood, een snelle en lang aanhoudende micro-organismedodende (doden van uitsluitend microscopisch waarneembare organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen) werking heeft. Betadine Jodium Shampoo wordt gebruikt ter preventie van infectie van de hoofdhuid.

Hoe te gebruiken?
Bevochtig het haar met warm water, zeep in met circa 5 ml Betadine shampoo, zoals bij shampoo gebruikelijk is. Spoel het haar daarna schoon met warm water.

Waarschuwingen
Buiten bereik van kinderen houden. Voorzichtigheid geboden bij personen met een jodiumovergevoeligheid en schildklierafwijkingen. Betadine kan niet in plaats van tetanusprofylaxe worden gebruikt.
Bij langdurige toepassing op grote oppervlakken kan jodium overgaan in de foetale circulatie en daardoor de schildklierfunctie van de vrucht beinvloeden. Gebruik tijdens zwangerschap of lactatie uitsluitend in overleg met arts.
Huidirritatie kan een enkele keer voorkomen. Ook bij personen met een bekende jodiumovergevoeligheid veroorzaakt povidonjood slechts zelden huidirritaties.

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is: povidon jodium. De hulpstoffen in dit middel zijn: ammonium nonylfenoxypoly(ethyleenoxy)ethanolsulfaat, laurinezuurdiethanolamide, natriumhydroxide en gezuiverd water.

Bijsluiter Waarschuwingen

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Bewaren beneden 25ºC. Na de eerste opening van de fles is Betadine shampoo nog 6 maanden houdbaar. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de fles na EXP. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Wees extra voorzichtig met dit middel: - Wanneer u in het verleden allergisch gereageerd heeft op het gebruik van povidon jodium. - Bij schildklierafwijkingen, omdat u dan last kunt krijgen van een te sterk werkende schildklier. U mag geen grote hoeveelheden gedurende een lange periode gebruiken; - Wanneer u behandeld wordt met middelen op de huid waar kwik in zit. Dit kan leiden tot brandwonden. - Niet te gebruiken ter voorkoming van tetanus. - Wanneer u last heeft van nierfunctiestoornissen. Vermijd regelmatig gebruik. - Wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Meer uit ons assortiment:

  • Betadine Zalf 30GR

    Betadine Zalf | 30GR

    6,24
  • Gratis verzending Royal Green Vitamine B12 Vega Capsules 60VCP

    Royal Green Vitamine B12 Vega Capsules | 60VCP

    Product is onderdeel van ons groene assortiment.
    -15%
    22,91
    26,95
  • Gratis verzending Bonusan Magnesan Forte Plus Tabletten 60TB

    Bonusan Magnesan Forte Plus Tabletten | 60TB

    27,25
    28,99
  • Lucovitaal Manuka 500 MGO Honingzalf 100ML

    Lucovitaal Manuka 500 MGO Honingzalf | 100ML

    -50%
    5,00
    9,99
  • Bepanthen Eczeem Crème 50GR

    Bepanthen Eczeem Crème | 50GR

    17,95