DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Multivitamine vegetariërs

Op zoek naar een vegetarische of veganistische multivitamine, die aan uw voedingsbehoeften voldoet? Alle vitaminen die u nodig heeft, handig verzameld in één tablet: dat is een multivitamine. Er zijn verschillende typen multivitaminen beschikbaar, speciaal voor veganisten en/of vegetariërs.Lees meer

Wat zijn multivitaminen voor vegetariërs?

Een multivitamine is een supplement waaraan alle vitaminen en minerelen die u nodig heeft zijn toegevoegd. Als vegetariër of veganist eet u geen vlees of zelfs helemaal geen dierlijke producten. Dit maakt dat u in een multivitamine andere (hoeveelheden) vitaminen en mineralen nodig heeft dan iemand anders.

Een supplement voor veganisten bevat daarnaast uiteraard geen dierlijke stoffen. Niet tussen de werkzame ingrediënten, maar bijvoorbeeld ook niet in de vulstoffen of de bestanddelen van de capsule zelf.

Met een multivitamine neemt u gemakkelijk uw benodigde vitaminen in. Zonder dat u allerlei losse vitaminepillen hoeft te slikken. En dat kan uiteraard ook op een vegetarische of veganistische wijze.

Multivitaminen ter aanvulling op gezonde voeding

Vitaminepillen zijn supplementen. Ze kunnen een aanvulling vormen op uw gezonde leefstijl en gezonde voeding. Maar zijn nooit een vervanging hiervan.

Welke vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor vegetariërs en veganisten?

Wanneer u geen vlees of dierlijke producten binnenkrijgt is het belangrijk om bij uw maaltijden goed eiwitrijk te eten. Ook moet u erop letten dat u voldoende andere bronnen van ijzer, vitamine B1 en vitamine B12 binnenkrijgt.

Zo krijgen vegetariërs het advies om ei te eten. Daarnaast ook peulvruchten, sojaproducten, pitten en noten. Maar ook groenten en graanproducten bijvoorbeeld, en ook zuivel zijn goede voedingsmiddelen voor het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen.

Bent u veganist, dan neemt u natuurlijk ook geen ei en zuivelproducten. Sommige voedingsstoffen komen echter (bijna) alleen voor in dierlijke producten.

Vitamine B12 voor veganisten en vegetariërs

Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke producten. Daarom is het voor vegetariërs en met name ook voor veganisten goed om een vitamine B12 supplement te gebruiken.

Uiteraard kunt u vitamine B12, maar ook ijzer en vitamine B1 tot u nemen in de vorm van losse supplementen. Maar u kunt ook kiezen voor een multivitamine. In een goede multivitamine die speciaal ontwikkeld is voor u als vegetariër of veganist, is uiteraard aandacht besteed aan de aanwezigheid van deze voedingsstoffen.

Wat zit er in een multivitamine?

In een goede multi zijn vitamine B12, B1 en ijzer natuurlijk niet de enige ingrediënten. Een multivitamine staat erom bekend dat hij juist heel compleet is en alle voedingsstoffen bevat waar u behoefte aan heeft, namelijk:

 • Vitamine A;
 • Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12;
 • Vitamine C;
 • Vitamine D;
 • Vitamine E;
 • Vitamine K;
 • Allerlei mineralen.

Wat doen multivitaminen?

Multivitaminen leveren dus een veelzijdigheid aan voedingsstoffen, met ieder hun eigen gezondheidsvoordelen. Zo dragen vitamine C, D en zink bijvoorbeeld bij aan een goede weerstand. Bevordert vitamine B12 de energiestofwisseling. En ondersteunt ijzer de aanmaak van rode bloedlichaampjes. En zo zijn er nog veel meer voordelen.

Welke multivitaminen voor vegetariërs zijn het beste?

Er zijn veel verschillende vega multivitaminen verkrijgbaar. Maar welke is voor u de beste? Wat de beste multivitamine is voor u, dat is natuurlijk lastig te zeggen. Omdat het ook van de persoonlijke situatie afhangt. Maar in het algemeen kunt u letten op de volgende zaken:

 • Is het vitaminesupplement vegetarisch en/of vegan of niet?
 • Bevat het supplement alle benodigde vitaminen en mineralen voor u als vegetariër?
 • Past de multivitamine bij u als persoon en uw levensfase (man, vrouw, zwanger, kinderen, 50-plusser enzovoorts)?
 • Wordt er gebruik gemaakt van hoog kwalitatieve en goed opneembare organische verbindingen?

Enkele voorbeelden van multivitaminen geschikt voor veganisten en/of vegetariërs, zijn:

 • Orthica Multi Vegan Tabletten vormen een goede aanvulling op het voedingspatroon van vegetariërs en veganisten. Er zit onder andere ijzer, zink, calcium en vitamine B12 in. Het bevat bovendien een plantaardige vorm van vitamine D3, uit algen;
 • Elvitaal Vegan Multi Tabletten zijn vegan multivitaminen. Het is een 100% plantaardig en natuurlijk supplement dat een mix bevat van vitamine- en mineraalhoudende plantenextracten.

Wanneer multivitaminen slikken?

‘Zit de R in de maand? Tijd voor vitaminen’. Toch? Veel mensen slikken multivitaminen alleen in het najaar en in de winter. Maar eigenlijk is het goed om het hele jaar door te zorgen dat u voldoende vitaminen binnenkrijgt, via uw voeding. U kunt dit aanvullen met een goed supplement.

Hoe gebruikt u multivitaminen?

Een multivitamine neemt u in tijdens de maaltijd, voor de beste opname van de voedingsstoffen die erin zitten.

Te veel vitaminen schadelijk?

Te veel vitaminen innemen is ook weer niet gezond. U moet altijd letten op de aanbevolen dosering op de verpakking. En deze niet overschrijden.

Het voedingscentrum geeft bovendien aan dat sommige stoffen schadelijk kunnen zijn wanneer u er een overschot aan heeft. Hoe meer hoe beter, gaat niet op. Kies voor een supplement dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijdt.

Waar kan ik multivitaminen voor vegetariërs kopen?

Uw multivitaminen voor vegetariërs of veganisten online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u meer weten over de verschillende supplementen, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen graag en voorzien u graag van deskundig advies.

Doet u uw bestelling voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kosten multivitamine supplementen voor vegetariërs?

Bovenaan deze pagina ziet u de huidige prijs van de multivitamine supplementen. Ook ziet u het hier wanneer er multivitaminen voor vegetariërs in de aanbieding zijn.