DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

L-Theanine

L-theanine is een aminozuur. Waar zit het van nature in? En wanneer kunt u l-theanine supplementen innemen? Welke verschillende supplementen zijn er? En wanneer kunt u beter géén extra aminozuren gebruiken? Lees hier alles over l-theanine supplementen.Lees meer

Wat is l-theanine?

L-theanine is een aminozuur dat oplosbaar is in water. Aminozuren zijn de bouwstoffen voor eiwitten. Eiwitten spelen een belangrijke rol bij processen in het lichaam, zoals bij de opbouw en het behoud van gezonde spieren. Verder zijn aminozuren een bron van energie voor het lichaam. 

L-theanine lijkt qua structuur op het aminozuur glutamine. Net als van veel andere aminozuren zijn er twee verschillende vormen van theanine: l-theanine en d-theanine. Deze vormen van theanine hebben een klein verschil in moleculaire rangschikking. 

De vorm die in voedingsmiddelen en supplementen wordt gebruikt, is l-theanine. Sommige producenten vermelden het als l-theanine, terwijl andere de term theanine gebruiken. L-theanine is verkrijgbaar als voedingssupplement, in de vorm van capsules, tabletten of poeder.

Waar zit l-theanine in?

L-theanine is afkomstig van de theeplant, welke van oorsprong voorkomt in Zuidoost-Azië. Het stofje zit in de bladeren van de plant: de Camellia sinensis.  Van deze Camelllia sinensis plant worden verschillende soorten thee gemaakt: witte thee, groene thee, oolong en zwarte thee. Theanine geeft thee zijn typische, herkenbare smaak. Het gehalte theanine is het hoogst in groene en zwarte thee. Gedroogde groene thee bevat zo’n 1 tot 2% theanine. Dit komt neer op ongeveer 8 mg theanine per kop thee.

Verwar l-theanine niet met theïne. Theïne is de benaming voor de cafeïne in thee. Scheikundig gezien is dat hetzelfde als cafeïne. L-theanine is niet hetzelfde. Dat is een andere stof.

Wanneer l-theanine gebruiken?

U kunt l-theanine als supplement gebruiken ter aanvulling op uw normale voeding. Theanine supplementen bevatten vaak ook andere stoffen, zoals saffraan of vitamine B11 (foliumzuur). 

 • Saffraan draagt bij aan een positieve gemoedstoestand
 • Foliumzuur is ondersteunt de groei en goede werking van ons lichaam en de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Ook draagt foliumzuur bij aan het gezonde houden van uw immuunsysteem en de goede werking van het geheugen en het zenuwstelsel.

L-theanine supplementen

Bij DeOnlineDrogist.nl kunt u verschillende supplementen met l-theanine gemakkelijk en snel online bestellen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van de supplementen in het assortiment.

 • AOV 602 Suntheanine Vegacaps: deze capsules bevatten 200 mg l-theanine. Dit is een zuivere vorm van het aminozuur theanine dat van nature voorkomt in groene thee. Neem van deze vega capsules dagelijks 1 capsule in.
 • Vitakruid Saffraan & Suntheanine Vegacaps: deze capsules bevatten saffraan-extract, dat bijdraagt aan het behoud van een positieve gemoedstoestand wanneer de dagelijkse dosering 28 mg bedraagt. Het complex is tevens verrijkt met Suntheanine, wat rijk is aan l-theanine. Van dit supplement gebruikt u 1 capsule per dag, tenzij anders geadviseerd.
 • Orthica Stress Support Tabletten: deze tabletten bevatten actief foliumzuur. Daarnaast bevat dit supplement ook Lactium® en l-theanine. Lactium® is een melkeiwithydrolysaat. De foliumzuur in de tabletten draagt bij aan de weerstand tegen stress, maakt minder stressgevoelig en draagt bij aan de geestelijke veerkracht. Het ondersteunt ook uw geheugen en het concentratievermogen. De aanbevolen dosering van deze tabletten is 1 tablet per dag, tenzij anders wordt geadviseerd. Bij voorkeur kunt u ze het beste innemen tijdens of na een maaltijd.

Zijn er bijwerkingen van theanine supplementen bekend?

Er zijn nauwelijks bijwerkingen bekend van l-theanine. Wel kunt u, zoals bij elke stof, mogelijk een allergische reactie krijgen. Stop met het gebruik van de supplementen en neem contact op met uw huisarts als dit het geval is.

Let op:

 • Overschrijd de aanbevolen dosering van de supplementen niet;
 • Supplementen zijn een eventuele aanvulling op de gezonde voeding. U mag het niet zien als een vervanging van gezond en gevarieerd eten en een gezonde levensstijl;
 • Bewaar supplementen bij kamertemperatuur en in het donker om ze goed te houden;
 • Houd supplementen altijd buiten bereik van kinderen.

Het gebruik van extra aminozuren wordt afgeraden voor:

 • Zwangere vrouwen;
 • Vrouwen die borstvoeding geven:
 • Kinderen tot 13 jaar;
 • Patiënten met stofwisselingsziekten;
 • Mensen die bepaalde medicijnen gebruiken (onder andere MAO-remmers);
 • Mensen die eiwitarm moeten eten.

Waar koop ik l-theanine supplementen?

L-theanine supplementen online bestellen? Dat doet u eenvoudig online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. Gediplomeerde drogisten beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies waar u wat aan heeft.

Plaatst u uw bestelling voor 21.30 uur? Dan heeft u uw l-theanine supplementen de volgende dag in huis. Bestellingen van boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kost l-theanine?

Bovenaan deze pagina ziet u ons uitgebreide assortiment l-theanine supplementen, met de huidige prijs. Ook ziet u het hier wanneer acties of aanbiedingen zijn rondom deze theanine tabletten.