Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Supplementen per therapie>Orthomoleculair

Bonusan Niacine 500mg Capsules 60CP

Geeft meer energie

21,49 20,42
  • Merk:  Bonusan 
  • Inhoud: 60CP
  • EAN: 8711827008736
  • Op voorraad:  10  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland!
Productbeschrijving

Algemeen
Niacine:
Geeft meer energie;
Bevordert een goede spijsvertering;
Ondersteunt het zenuwstelsel;
Is goed voor de innerlijke rust en geestelijke balans;
Draagt bij aan een verantwoord cholesterolgehalte; tevens heeft niacine een gunstige invloed op de bloedspiegel van andere lipiden, waaronder lipoproteïne-(a) en triglycerides;
Is goed voor hart en bloedvaten;
Bevordert de bloedsomloop, ook in de haarvaten;
Is gunstig voor de bloeddruk;
Ondersteunt de synthese van hormonen, waaronder geslachtshormonen, cortisol, thyroxine en insuline;
Is van belang voor de vorming van rode bloedcellen;
Helpt bij de regulatie van de glucosestofwisseling als onderdeel van GTF (glucosetolerantiefactor);
Beschermt het cellulaire DNA; de bescherming van cellen is afhankelijk van vitamine B3 afhankelijke enzymen.

Hoe werkt het?
Werking
Vitamine B3, in de vorm van niacine, wordt in de dunne darm snel en volledig geabsorbeerd. Niacine is een bouwsteen van de coenzymen NAD+ (nicotinamide adenine dinucleotide) en NADP+ (NAD-fosfaat); meer dan 200 enzymen zijn voor hun functioneren afhankelijk van deze coenzymen, waaronder enzymen betrokken bij de energiestofwisseling.

Gebruiksadvies

Dagelijks 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen. Het gebruik van hoge doseringen niacine (enkele grammen) moet altijd geleidelijk worden opgebouwd. Start daarom met een lage dosering (bijvoorbeeld 500 mg) en vervolgens in enkele weken opbouwen.

Waarschuwing
Niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding.
Terughoudendheid in het gebruik van hoge doses (gewone) niacine moet worden betracht bij patiënten met een verminderde leverfunctie, maagzweer, diabetes, galblaasstoornissen, arythmieen en prikkelbare darmsyndroom. Om deze reden wordt aangeraden niacine alleen onder goede medische begeleiding toe te passen.
In combinatie met antibioticagebruik kan niacinesuppletie heftige niacineflushes tot gevolg hebben. Er zijn een aantal medicijnen met een antagonistische invloed op vitamine B3, waaronder Levodopa (Parkinsonmiddel) en het tuberculosemiddel isoniazide. Bij gebruik van dergelijke geneesmiddelen kan het nodig zijn de dosering niacine te verhogen. Ook andere invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Niacine werkt in de energiestofwisseling nauw samen met andere B-vitaminen in de energiestofwisseling. Om een optimale werking van niacine te waarborgen, is het daarom raadzaam om ook in die andere B-vitamines te voorzien, bijvoorbeeld in de vorm van vitamine B-50 complex. Naast dit product wordt een goede basisvoeding aanbevolen, evenals een basissuppletie van Multi Vital Forte, Vitamine C-1000 ascorbatencomplex en Omega-3 drinkolie (of Omega-3 capsules).


Ingredienten

Samenstelling per capsule:
Vitamine B3 (niacine) 500 ml

Ingredienten:
microkristallijne cellulose, cellulose (HPMC), magnesiumstearaat

Bevat geen:
GMO, maïs, soja, gist, gluten, lactose, toegevoegde sacharose, gelatine, dierlijke substanties, conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven:
Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Niacine 500mg Capsules 60CP?

Andere artikelen uit deze categorie:

Artiken 1-4van 100