9371.276 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Orthomoleculair

Bonusan MSM Tabletten 120TB

Organisch gebonden vorm van zwavel

26,49 24,90
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 120TB
  • EAN: 8711827009412
  • Op voorraad:  5  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland!
Productbeschrijving

Algemeen
Methylsulfonylmethaan (MSM) is een organisch gebonden vorm van zwavel, waarbij twee methylgroepen zijn gekoppeld aan een zwavelatoom. MSM is daarmee leverancier van zwavel én methylgroepen (methylering is van belang voor de hele stofwisseling). Zwavel behoort met calcium, magnesium, kalium, natrium en fosfor tot de macromineralen: mineralen die het lichaam dagelijks in grote hoeveelheden nodig heeft.

Dosering
Dagelijks 1 tot 3 tabletten tijdens of vlak na de maaltijd innemen.
Tijdelijk kan de dosering tot 4 of meer tabletten per dag worden verhoogd. Daarna kan met een onderhoudsdosering van 1 tot 3 tabletten per dag worden volstaan. Bij hoge doseringen is het raadzaam de dosering langzaam op te bouwen.
Het effect van MSM is soms pas na enige weken merkbaar.

Waarschuwing
Bij gevoelige personen kunnen zich na aanvang van het gebruik van MSM onder meer gastrointestinale stoornissen (o.a. darmkrampen, lichte diarree) voordoen. In dergelijke gevallen wordt geadviseerd de inname van MSM meer over de dag te spreiden of de dosering te verlagen en geleidelijk weer op te bouwen. Een soortgelijk advies geldt wanneer zich typische verschijnselen voordoen van leverontgifting.
Wanneer de leverfunctie moet worden bepaald, wordt aangeraden het gebruik van MSM minimaal vier dagen voor de test te stoppen. MSM kan de uitslag van de test beïnvloeden.
MSM kan de bloedplaatjesaggregatie remmen. Bij gebruik van anticoagulantia kan MSM de werking beïnvloeden! Ook andere invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
MSM is voor haar werking afhankelijk van een aantal synergisten. Zo dienen bijvoorbeeld ook alle andere mineralen in voldoende hoeveelheden aanwezig te zijn. Hiervoor kan zo nodig Multi Mineral Forte worden ingezet. Naast dit product wordt een goede basisvoeding aanbevolen, evenals een basissuppletie van Multi Vital Forte, Vitamine C-1000 ascorbatencomplex en Omega-3 drinkolie (of Omega-3 capsules).


Ingredienten

Samenstelling per tablet:
Methylsulfonylmethaan (MSM) 1000 mg

Ingredienten:
microkristallijne cellulose, cellulose (HPC), magnesiumstearaat.

Bevat geen:
maïs, soja, gist, gluten, lactose, toegevoegde sacharose, gelatine, dierlijke substanties, conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Informatie folder Vragen & Antwoorden
Wat is MSM?

MSM is de afkorting van MethylSulfonylMethaan, ofwel organisch-gebonden zwavel. MSM is de vorm waarin zwavel voorkomt in alle levende organismen, en waarin het biologisch actief is. MSM wordt van nature aangetroffen in regenwater, vers fruit en verse groente. MSM is relatief vluchtig en verdwijnt gemakkelijk indien voedingsmiddelen worden bewerkt (vnl. verhit) of langdurig worden opgeslagen.
Zwavel is een belangrijk bestanddeel van keratine, een eiwit dat vooral voorkomt in haren en in nagels. MSM, als zwavelbron, voedt daarom het haar en de nagels, waardoor deze er gezond en glanzend uitzien. Zwavel is ook bestanddeel van glucosamine en chondroïtine en draagt zo bij aan stevig en flexibel kraakbeen. Daarnaast bevatten de bindweefsels collageen en elastine ook zwavel. Deze twee eiwitten zorgen voor de elasticiteit van de huid.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan MSM Tabletten 120TB?

Meer uit ons assortiment