DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Warmtepleisters

Zoals de naam van dit product al suggereert, zijn warmtepleisters kompressen die uit zichzelf warm worden. Ze zijn bedoeld om pijn aan spieren en gewrichten te verlichten. Meer weten?Lees meer
  • ThermaCare Warmte Kompressen Rugpijnverlichting 4ST

    ThermaCare Warmte Kompressen Rugpijnverlichting | 4ST

    (5)
    Voorraad: > 50
    16,95
  • ThermaCare Nek-Schouder-Pols Warmtekompressen 6ST

    ThermaCare Nek-Schouder-Pols Warmtekompressen | 6ST

    (2)
    Voorraad: > 50
    16,95
  • Voltaren Warmtepleister bij spierpijn, nekpijn, rugpijn en schouderpijn 2ST

    Voltaren Warmtepleister bij spierpijn, nekpi... | 2ST

    (3)
    Voorraad: > 50
    9,99
  • ThermaCare Warmte Kompressen Nek Schouder Pols 3ST

    ThermaCare Warmte Kompressen Nek Schouder Pols | 3ST

    Voorraad: > 50
    13,49
  • Star Balm Aqua Gel Warmtepleister 4ST

    Star Balm Aqua Gel Warmtepleister | 4ST

    Voorraad: > 50
    7,99
  • Cura Heat Pain Relief Warmtepleisters 3ST

    Cura Heat Pain Relief Warmtepleisters | 3ST

    Voorraad: > 50
    9,29
  • ThermaCare Warmte Kompressen Rugpijnverlichting 2ST

    ThermaCare Warmte Kompressen Rugpijnverlichting | 2ST

    (5)
    Voorraad: > 50
    13,49
  • Axanova Cool Patch 5ST

    Axanova Cool Patch | 5ST

    Voorraad: 31
    13,33
  • Hile Ban Hile-Ban Magneetpleisters 25ST

    Hile Ban Hile-Ban Magneetpleisters | 25ST

    Voorraad: > 50
    19,79

Wat u moet weten over warmtepleisters

Warmtepleisters worden over het algemeen gemaakt van stretchstof, waardoor ze zich aanpassen aan uw lichaam en daardoor perfect op hun plaats blijven zitten. U plakt op deze manier eenvoudig een warmtepleister op uw rug of in uw nek. Zo kunnen ze uw pijn (afhankelijk van de warmtepleister) 8 tot 12 uur lang verzachten. Enkele bekende merken warmtepleisters zijn Voltaren, ThermaCare en Cura Heat, die alle deel uitmaken van ons assortiment.

Warmtepleisters: voor welke soorten pijn?

Warmtepleisters zijn effectief bij verschillende soorten pijn die het effect zijn van onder andere spierspanning of verrekking. Hierbij zijn de meeste warmtepleisters specifiek ontworpen voor pijn in de rug, nek en schouders. Enkele varianten kunnen echter ook op andere locaties op het lichaam worden aangebracht.

Warmtepleisters voor artritis

Voor artritis bestaan speciale warmtepleisters die bedoeld zijn om artritisklachten in de polsen en handen te bestrijden. Deze warmtepleisters zijn specifiek aangepast aan de vorm van de handen en kunnen daardoor niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Hoewel artritis specifiek ontsteking van de gewrichten is, en dus niet van de spieren, kan ook de pijn van deze ontstekingen worden verlicht door middel van de warmte die van warmtepleisters afkomstig is.

Hoe worden warmtepleisters gebruikt?

Wanneer u een warmtepleister wilt gebruiken, dient u hiervoor de verpakking te openen en de warmtepleister direct op de pijnlijke plek aan te brengen. Het kan dan tot 30 minuten duren voordat de warmtepleister volledig is opgewarmd en zijn werk begint te doen. De warmte van de warmtepleisters doet vervolgens uw spieren plaatselijk ontspannen, wat pijn vermindert. Ook wordt de bloedsomloop door de warmte gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd, waardoor het spierherstel versnelt. Daarbij heeft de warmte zelf direct een verlichtende werking, zodat u snel minder pijn heeft. Dit geldt eveneens in het geval van warmtepleisters die worden gebruikt bij artritisklachten.

Hoe werken warmtepleisters?

Hoewel de specifieke werking van warmtepleisters verschilt per merk en per type, kan in grote lijnen worden gesteld dat warmtepleisters werken op basis van reactieve stoffen. Wanneer deze stoffen in aanraking komen met de lucht, dus wanneer u de verpakking opent, ontstaat er een chemische reactie en begint de warmtepleister warmte te produceren. Hierbij gaat het om temperaturen van circa 40 graden Celsius. Enkele actieve bestanddelen in warmtepleisters kunnen onder andere ijzer, actieve kool en capsaïcine zijn.

Hoelang merkt u het effect van warmtepleisters?

Afhankelijk van de specifieke warmtepleister geeft deze tussen de 8 en 12 uur lang warmte af, waarbij u het effect soms nog enkele uren kunt blijven merken. Wel is het belangrijk om hierbij te vermelden dat het niet de bedoeling is om vaker dan eens per 24 uur een nieuwe warmtepleister aan te brengen, ook als de effecten van de vorige lijken te zijn uitgewerkt. Dit zou namelijk uw huid kunnen schaden.

Voordelen van warmtepleisters

Warmtepleisters hebben enkele voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld pijnmedicatie of pijnbestrijdende crèmes en zalven. Zo werken warmtepleisters op natuurlijke wijze en hebben ze geen invloed op uw organen, doordat ze enkel een bepaalde plek op uw lichaam verwarmen. Warmtepleisters zijn een effectieve vorm van pijnvermindering die langdurig aanhoudt en die ook kan helpen uw spieren weer te ontspannen. Tot slot zijn warmtepleisters ontworpen om uw lichaamsvormen te volgen, zodat ze perfect op hun plek blijven zitten.

Waarschuwingen bij het gebruik van warmtepleisters

Warmtepleisters zijn een effectieve manier om pijn aan uw spieren te verminderen. Echter, omdat het hier om een medisch hulpmiddel gaat, is het cruciaal om enkele waarschuwingen in acht te nemen. Mocht u deze waarschuwingen negeren, dan zou dit kunnen leiden tot (ernstig) lichamelijk letsel.

Volg de gebruiksaanwijzingen van uw warmtepleisters op

Als u warmtepleisters wilt gebruiken bij pijnlijke spieren, is het van het grootste belang om de gebruiksaanwijzing van het door u gekozen product op te volgen. Open de verpakking van de warmtepleisters zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing en breng het product voorzichtig aan op uw huid. Verwijder de warmtepleisters binnen de aangegeven tijdsperiode.

Vermijd druk op de warmtepleisters

Vermijd druk op de warmtepleisters zoveel mogelijk en gebruik ze niet onder een broekrand, riem of andere knellende kleding. Hierdoor zou de warmte van het product uw huid kunnen schroeien en zou u last kunnen krijgen van brandwonden of zwellingen.

Combineer warmtepleisters niet met andere lokale methodes

Warmtepleisters mogen nooit worden gebruikt in combinatie met andere crèmes of zalven die op de huid worden aangebracht. Dit zou namelijk een chemische reactie teweeg kunnen brengen die eveneens tot brandwonden zou kunnen leiden. Breng daarnaast geen extra warmtebronnen aan op de plek van de warmtepleister om de opwarming te versnellen; warmtepleisters worden van zichzelf al erg warm en zouden u dan kunnen branden.

Draag warmtepleisters niet op een beschadigde huid

Als u een kwetsbare huid heeft, bijvoorbeeld omdat de huid gebarsten is of omdat u in de afgelopen 48 uur kneuzingen of zwellingen heeft opgelopen, wordt het gebruik van warmtepleisters eveneens ten zeerste afgeraden.

Gebruik nooit lekkende of beschadigde warmtepleisters

Indien de werkzame bestanddelen van de warmtepleister kunnen vrijkomen, is deze niet langer veilig te gebruiken. Direct contact met de huid van deze werkzame bestanddelen moet te allen tijde worden vermeden. Ook mogen deze stoffen niet in contact komen met de ogen en mond.

Plak warmtepleisters nooit op hulpbehoevenden

In verband met de eventuele schade die warmtepleisters kunnen veroorzaken bij verkeerd gebruik dient u deze medische hulpmiddelen niet aan te brengen op de huid van personen die ze niet zelf kunnen verwijderen. Hierbij kunt u denken aan kinderen, ouderen en andere hulpbehoevende personen. Gebruik ze bovendien niet op personen die niet zelf in staat zijn de gebruiksaanwijzing te lezen en op te volgen.

Warmtepleisters online bestellen

Wilt u nu online warmtepleisters bestellen? Dit kan eenvoudig via DeOnlineDrogist.nl. Mocht u vragen hebben over de werkzame stoffen in bepaalde producten of over het gebruik ervan, dan kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice. Dan beantwoorden wij uw vragen en voorzien wij u graag van professioneel advies.

Bestelt u uw warmtepleisters voor 21.30 uur (op werkdagen), dan heeft u ze morgen al in huis. Bovendien profiteert u van gratis verzending bij bestellingen boven de 20 euro