DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Tiger Balm: dé tijgerbalsem

 • Tiger balm Tijgerbalsem Rood (sterk) Pot 19GR

  Tiger balm Tijgerbalsem Rood (sterk) Pot | 19GR

  (29)
  Voorraad: > 50
  8,69
  10% korting
  7,79
 • Tiger balm Spierbalsem Neck & Shoulder 50GR

  Tiger balm Spierbalsem Neck & Shoulder | 50GR

  (17)
  Voorraad: > 50
  10,19
  10% korting
  9,19
 • Tiger balm Tijgerbalsem Wit Pot 30GR

  Tiger balm Tijgerbalsem Wit Pot | 30GR

  (14)
  Voorraad: > 50
  11,99
  10% korting
  10,79
 • Tiger balm Tijgerbalsem Wit Pot 19GR

  Tiger balm Tijgerbalsem Wit Pot | 19GR

  (14)
  Voorraad: > 50
  8,69
  10% korting
  7,79
 • Tiger balm Fluid 90ML

  Tiger balm Fluid | 90ML

  Voorraad: > 50
  9,99
 • Tiger balm Tijgerbalsem Rood Sterk Pot 30GR

  Tiger balm Tijgerbalsem Rood Sterk Pot | 30GR

  (29)
  Voorraad: 0
  11,09
  10% korting
  9,99
  Blijf op de hoogte

Tiger Balm: dé tijgerbalsem

Tijgerbalsem, ofwel Tiger Balm, wordt voornamelijk gebruikt voor het behoud van soepele spieren en gewrichten. Maar het heeft ook nog andere toepassingen. Waarvoor kunt u Tijgerbalsem gebruiken en hoe gebruikt u het en hoe vaak? En welke is geschikt, de rode of de witte Tijgerbalsem?

Wat is Tijgerbalsem?

Tijgerbalsem is een balsem of zalf voor op de huid, ter ondersteuning van soepele spieren en gewrichten. Officieel heet de zalf Tiger Balm, dat is de merknaam. Het bestaat al meer dan 100 jaar en het wordt in meer dan 100 landen wereldwijd toegepast. Tiger Balm gebruikt eeuwenoude oosterse wijsheid over kruiden en ingrediënten en hun verzachtende werking. De balsem wordt voornamelijk gesmeerd voor de verzorging van spieren, maar er zijn ook nog andere toepassingen voor Tijgerbalsem.

Wanneer kunt u tijgerbalsem gebruiken?

Hieronder vindt u een overzicht van waar u Tijgerbalsem allemaal voor kunt gebruiken:

 • Tijgerbalsem voor de spieren: Tijgerbalsem gebruikt u wanneer u de spieren en gewrichten soepel wilt maken of op het moment dat u last heeft van stijve of vermoeide spieren. U smeert de Tijgerbalsem op de huid
 • Tijgerbalsem voor warmte: Wanneer u ’s nachts last heeft van koude voeten, kunt u wat rode Tijgerbalsem op de voeten aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat uw voeten warmer worden;
 • Tijgerbalsem bij verkoudheid: bij verkoudheid en een verstopte neus smeert u de Tijgerbalsem op de neus. Dit kan het vrijer ademen ondersteunen. Let wel op dat u het alleen op de intacte huid aanbrengt. Is de huid van de neus kapot of schraal? Smeer dan niet Tijgerbalsem direct op deze plek, want dat kan irritatie geven;
 • Tijgerbalsem bij insectenbeten: Een muggenbult of insectenbeet? Tiger Balm kan de jeuk verlichten. Bovendien houden insecten ook niet van de geur van Tijgerbalsem. Dus het kan ook gebruikt worden om insecten op afstand te houden en zo steken en beten te voorkomen;

Wat doet Tijgerbalsem?

Hoe werkt Tijgerbalsem, wat zit erin en wat voor effect hebben deze ingrediënten?

Wat zit er in Tijgerbalsem?

Tijgerbalsem bevat verschillende kruiden en oliën, namelijk:

 • Menthol;
 • Muntolie;
 • Kamfer;
 • Kruidnagelolie;
 • En olie van de kajapoetboom.

Hoe werkt Tijgerbalsem?

De ingrediënten in Tiger Balm zijn allemaal uitgezocht op hun verzachtende werking. Bovendien kan het middel de doorbloeding van de huid stimuleren en zorgen voor een vrijere ademhaling.

Welke Tijgerbalsem, rood of wit?

Er zijn verschillende soorten Tijgerbalsem. Namelijk de rode en de witte Tijgerbalsem. Deze bevatten dezelfde ingrediënten, maar dan in andere verhoudingen.

De witte Tijgerbalsem

De witte Tijgerbalsem heeft een verzachtende invloed op voorhoofd en slapen. Ook kan de witte variant gebruikt worden voor het behoud van soepele spieren en gewrichten. Het heeft een verzachtend en verkoelend effect op de huid. Er zijn twee maten van de Tijgerbalsem Wit verkrijgbaar, namelijk:

De rode Tijgerbalsem

De rode balsem is iets anders van samenstelling dan de witte tijgerbalsem. Een verschil tussen de rode en de witte Tijgerbalsem is dat de rode versie warm wordt als u hem aanbrengt. Dus in plaats van de verkoelende werking van de witte balsem, geeft de rode juist warmte aan de huid en spieren.

De werking van de Rode Tijgerbalsem is wat sterker dan die van de mildere witte variant. En deze Rode balsem wordt dan ook veel gebruikt voor de spieren, door sporters bijvoorbeeld. Het kan voor of na het sporten op de huid worden aangebracht.

Let op: de Rode Tijgerbalsem kan vlekken geven in kleding. Daarom is het goed om de plek af te dekken voor u uw kleding aandoet. Dit kan er ook voor zorgen dat de balsem langer zijn werk blijft doen.

Er zijn twee verschillende potjes Rode Tijgerbalsem verkrijgbaar, namelijk:

Tiger Balm Spierbalsem Nek & Schouder

Speciaal voor de verzorging van de vermoeide of stijve spieren in de nek en schouders is er de Tiger Balm Nek & Schouder Spierbalsem. Dit is een handige tube met daarin een balsem die snel intrekt en niet vet aanvoelt. De balsem zorgt voor ontspanning van nek en schouders. De geur is kalmerend en ontspannend. 

Hoe kunt u Tijgerbalsem gebruiken?

Tijgerbalsem aanbrengen doet u met uw handen. Smeer wat van de balsem op de pijnlijke plek. En masseer het rustig in tot de balsem is ingetrokken. Was na het aanbrengen altijd uw handen.

Vanaf welke leeftijd mag u Tijgerbalsem gebruiken?

De Tijgerbalsem producten zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. 

Waarschuwingen

 • U mag Tijgerbalsem alleen gebruiken op de intacte huid, dus niet op wondjes, slijmvliezen of in de ogen;
 • Bewaar Tijgerbalsem op een droge plaats op kamertemperatuur en houd het buiten bereik van jonge kinderen.

Huis, tuin en keukentips met Tijgerbalsem

Behalve voor uw lichaam komt Tijgerbalsem soms zelfs ook in uw huishouden van pas. Wat kunt u allemaal nog meer met Tijgerbalsem?

 • Verfvlekken op uw huid verwijderen na het schilderen. Breng wat Tijgerbalsem aan op de verfvlekken op de huid en wrijf het er vanaf met een hand- of theedoek.
 • Stickers van producten verwijderen. Iets gekocht met zo’n vervelende plakkerige productsticker erop? Een beetje Tijgerbalsem erover smeren en u trekt hem er een stuk makkelijker vanaf. 

Waar is Tijgerbalsem te koop?

Tijgerbalsem bestelt u gemakkelijk en snel online bij De Online Drogist. Wilt u meer weten over Tijgerbalsem, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen graag en voorzien u van deskundig advies. 

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag. Bestellingen boven de €20 worden bovendien gratis (thuis)bezorgd.

Wat kost Tijgerbalsem?

Bovenaan deze pagina ziet u de huidige prijzen van de Tijgerbalsem producten. U ziet hier ook wanneer Tijgerbalsem in de aanbieding is. 

Wat kunt u verder doen om klachten van stijve spieren te verminderen?

 • Masseer de spieren. Lichte massage helpt om de doorbloeding in de spieren te verhogen;
 • Ook een warm bad of een warme douche heeft dit effect;
 • Daarnaast is het goed om in beweging te blijven. Niet stil gaan zitten. Door in beweging te blijven blijft de spier ook goed doorbloed.