Wat is Tijgerbalsem?
Tijgerbalsem is een balsem of zalf voor op de huid, ter ondersteuning van soepele spieren. Officieel heet de zalf Tiger Balm, dat is de merknaam. Het bestaat al meer dan 100 jaar en het wordt in meer dan 100 landen wereldwijd toegepast. Tiger Balm gebruikt eeuwenoude oosterse wijsheid over kruiden en ingrediënten en hun heilzame werking. De balsem wordt voornamelijk gesmeerd bij stijve spieren en spierpijn, maar er zijn ook nog andere toepassingen voor Tijgerbalsem.
Wanneer kunt u tijgerbalsem gebruiken?
Hieronder vindt u een overzicht van waar u Tijgerbalsem allemaal voor kunt gebruiken:
- Tijgerbalsem voor de spieren: Tijgerbalsem gebruikt u wanneer u de spieren en gewrichten soepel wilt maken, op het moment dat u last heeft van stijve of vermoeide spieren. Of wanneer u last heeft van spierpijn na het sporten. U smeert de Tijgerbalsem op de huid.
- Tijgerbalsem voor warmte: Wanneer u ’s nachts last heeft van koude voeten, kunt u wat rode Tijgerbalsem op de voeten aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat uw voeten warmer worden;
- Tijgerbalsem bij verkoudheid of keelpijn
Heeft u last van een beginnende pijn in de keel? Smeer dan wat tijgerbalsem in uw nek en op de hals, voordat u gaat slapen. Dit kan verzachtend werken voor de keel. In geval van verkoudheid en een verstopte neus smeert u de Tijgerbalsem op de neus. Dit kan het vrijer ademen ondersteunen. Let wel op dat u het alleen op de intacte huid aanbrengt. Is de huid van de neus kapot of schraal? Smeer dan niet Tijgerbalsem direct op deze plek, want dat kan irritatie geven;
- Tijgerbalsem bij insectenbeten: Een muggenbult of insectenbeet? Tiger Balm kan de jeuk verlichten. Bovendien houden insecten ook niet van de geur van Tijgerbalsem. Dus het kan ook gebruikt worden om insecten op afstand te houden en zo steken en beten te voorkomen;
- Tijgerbalsem bij spanningshoofdpijn: Last van spanningshoofdpijn of hoofdpijn door teveel stress? Tijgerbalsem smeren op het voorhoofd en de slapen kan verlichting bieden bij dit type hoofdpijn.
Wat doet Tijgerbalsem?
Hoe werkt Tijgerbalsem, wat zit erin en wat voor effect hebben deze ingrediënten?
Wat zit er in Tijgerbalsem?
Tijgerbalsem bevat verschillende kruiden en oliën, namelijk:
- Menthol;
- Muntolie;
- Kamfer;
- Kruidnagelolie;
- En olie van de kajapoetboom.
Hoe werkt Tijgerbalsem?
De ingrediënten in Tiger Balm zijn allemaal uitgezocht op hun pijnstillende en verachtende werking. Bovendien kan het middel de doorbloeding van de huid stimuleren en zorgen voor een vrijere ademhaling.
Welke Tijgerbalsem, rood of wit?
Er zijn verschillende soorten Tijgerbalsem. Namelijk de rode en de witte Tijgerbalsem. Deze bevatten dezelfde ingrediënten, maar dan in wat andere verhoudingen.
De witte Tijgerbalsem
De witte Tijgerbalsem wordt het meest gebruikt bij hoofdpijn of bij een verstopte neus of beginnende keelpijn. Maar kan ook voor de spieren worden gebruikt. Hij heeft een verzachtend en verkoelend effect op de huid.
Er zijn twee maten van de Tijgerbalsem Wit verkrijgbaar, namelijk:
De rode Tijgerbalsem
De rode balsem is iets anders van samenstelling dan de witte tijgerbalsem. Een verschil tussen de rode en de witte Tijgerbalsem is dat de Rode versie warm wordt als u hem aanbrengt. Dus in plaats van de verkoelende werking van de witte balsem, geeft de rode juist warmte aan de huid en spieren.
De werking van de Rode Tijgerbalsem is wat sterker dan die van de mildere witte variant. En deze Rode balsem wordt dan ook veel gebruikt voor de spieren, door sporters bijvoorbeeld. Het kan voor of na het sporten op de huid worden aangebracht.
De Rode Tijgerbalsem kan vlekken geven in kleding. Daarom is het goed om de plek af te dekken voor u uw kleding aandoet. Dit kan er ook voor zorgen dat de balsem langer zijn werk blijft doen.
Er zijn twee verschillend potjes Rode Tijgerbalsem verkrijgbaar, namelijk:
Tiger Balm Spierbalsem Nek & Schouder
Speciaal voor de verzorging van de vermoeide of stijve spieren in de nek en schouders is er de Tiger Balm Nek & Schouder Spierbalsem. Dit is een handige tube met daarin een balsem die niet vet aanvoelt. Hij zorgt ervoor dat uw spieren weer soepeler aanvoelen.
Hoe kunt u Tijgerbalsem gebruiken?
Tijgerbalsem aanbrengen doet u met uw handen. Smeer wat van de balsem op de pijnlijke plek. En masseer het rustig in tot de balsem is ingetrokken. Was na het aanbrengen altijd uw handen.
Vanaf welke leeftijd mag u Tijgerbalsem gebruiken?
De Tijgerbalsem producten zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.
Waarschuwingen
- Let op: U mag Tijgerbalsem alleen gebruiken op de intacte huid, dus niet op wondjes, slijmvliezen of in de ogen;
- Bewaar Tijgerbalsem op een droge plaats op kamertemperatuur en houd het buiten bereik van jonge kinderen.
Huis, tuin en keukentips met Tijgerbalsem
Behalve voor uw lichaam komt Tijgerbalsem soms zelfs ook in uw huishouden van pas. Wat kunt u allemaal nog meer met Tijgerbalsem?
- Verfvlekken op uw huid verwijderen na het schilderen. Breng wat Tijgerbalsem op aan op de verfvlekken op de huid en wrijf het ervan af met een hand- of theedoek.
- Stickers van producten verwijderen. Iets gekocht met zo’n vervelende plakkerige productsticker erop? Een beetje Tijgerbalsem erover smeren en u trekt hem er een stuk makkelijker vanaf.
Waar is Tijgerbalsem te koop?
Tijgerbalsem bestelt u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u meer weten over Tijgerbalsem, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen graag en voorzien u graag van deskundig advies.
Bestelt u voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis thuisbezorgd.
Wat kost Tijgerbalsem?
Bovenaan deze pagina ziet u de huidige prijs van Tijgerbalsem producten. U ziet het ook hier wanneer Tijgerbalsem in de aanbieding is.
Wat kunt u verder doen om klachten van stijve spieren en spierpijn te verminderen?
- Masseer de spieren. Lichte massage helpt om de doorbloeding in de spieren te verhogen;
- Ook een warm bad of een warme douche heeft dit effect;
Daarnaast is het goed om in beweging te blijven. Niet stil gaan zitten. Door in beweging te blijven blijft de spier ook goed doorbloed.