DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Steenzout

Steenzout is een zoutsoort die uit de zee gewonnen wordt. Waarvoor kunt u steenzout gebruiken? En welke soorten steenzout bestaan er? Lees alles over steenzout en de verschillen tussen deze en andere zoutsoorten. U bestelt gemakkelijk en snel steenzout online. Lees meer
 • Waddengoud Waddendelicatessen Kruidenzout Bus Eko 200GR

  Waddengoud Waddendelicatessen Kruidenzout Bus Eko | 200GR

  Voorraad: > 50
  3,79
 • Esspo Wereldzout Perzisch Blauw 160GR

  Esspo Wereldzout Perzisch Blauw | 160GR

  Voorraad: 15
  8,95
 • Esspo Perzisch Blauw Zoutmolen 105GR

  Esspo Perzisch Blauw Zoutmolen | 105GR

  Voorraad: 17
  6,95
 • Waddengoud Waddenzout Naturel Bus 200GR

  Waddengoud Waddenzout Naturel Bus | 200GR

  Voorraad: > 50
  2,69

Wat is steenzout?

Steenzout is een zoutsoort die afkomstig is uit de zee. Deze zoutsoort wordt uit ondergrondse mijnen gedolven op plekken waar vroeger zeewater stroomde, maar nu niet meer. Het zout is ingekapseld in de aarde en is wit of kleurloos. De kleur ontstaat door de vele krassen en breuken in het zout en daarom heeft fijner steenzout een wittere kleur dan grover steenzout. Steenzout wordt gezien als het schoonste zeezout, omdat het niet in contact is met eventueel vervuild zeewater.

Waarvoor kan ik steenzout gebruiken?

Steenzout heeft verschillende functies. Het kan onder andere gebruikt worden om te strooien wanneer het vriest, voor waterontharding en ter bereiding in de keuken. Vooral onder fijnproevers is steenzout vanwege de krachtige smaak populair. Steenzout wordt soms ook gebruikt om onkruid te verwijderen in de tuin. Het steenzout van DeOnlineDrogist.nl is geschikt voor de bereiding van voedsel.

Welke soorten steenzout zijn er?

Steenzout is een specifieke zoutsoort die te koop is in een grovere en fijnere uitvoering. Het gaat om hetzelfde type zout, maar de korrels hebben een ander formaat. Naast steenzout, kiest u ook voor zeezout of keukenzout voor de bereiding van eten. Zeezout wordt uit de zee gewonnen en keukenzout ontstaat door een proces waarbij heet water in de grond gespoten wordt. Andere bekende zoutsoorten zijn Himalayazout (gewonnen uit het Himalayagebergte), Perzisch blauwzout (afkomstig uit een zoutmijn in Iran) en Kala Namak (vulkanisch zeezout uit India).

Welke steenzout kies ik?

Bij DeOnlineDrogist.nl vindt u verschillende soorten steenzout. De volgende soorten zijn populaire producten:

 • Waddengoud Waddenzout Naturel Bus 200GR: dit steenzout is zuiver en afkomstig uit de Harlinger bodem. Deze bus met steenzout uit de Waddenzee gebruikt u voor de bereiding van diverse gerechten;
 • Waddengoud Waddendelicatessen Kruidenzout Bus Eko 200GR: aan dit steenzout ui de Waddenzee, eveneens afkomstig uit de Harlinger bodem, zijn kruiden toegevoegd. Dat geeft het zout een bijzondere en volle smaak; 
 • Esspo Wereldzout Perzisch Blauw 160GR: Perzisch blauwzout is van nature blauw en kan maar in één mijn ter wereld gewonnen worden. Dit steenzout is zeer zeldzaam en heeft een krachtige smaak met een milde nasmaak. Dit zout voegt een heerlijke smaak toe aan een tal van gerechten.

Hoe smaakt steenzout?

Steenzout heeft in eerste instantie een krachtige smaak en de nasmaak van deze zoutsoort is mild. De verschillende zoutsoorten hebben ieder een unieke smaak en het hangt van het gerecht af welke zoutsoort de beste keuze is. De ene zoutsoort is sterker, terwijl een andere soort een mildere smaak heeft of juist bijzondere eigenschappen.

Wat is het verschil tussen steenzout en gewoon zout?

Het grootste verschil tussen steenzout en gewoon zout is de manier waarop het gewonnen wordt. Steenzout is afkomstig uit de zee, maar komt niet in contact met het zeewater. Het zout is ingekapseld in de aarde in de zee. Tafelzout of keukenzout is niet afkomstig uit de zee en heeft een iets andere smaak.

Wat is het verschil tussen steenzout en zeezout?

Zeezout en steenzout zijn beiden zoutsoorten die uit de zee gewonnen worden. Zeezout wordt gewonnen in warme landen, omdat water daar makkelijker verdampt en er zo zoutkorrels ontstaan. Zeezout is dus in direct contact met het zeewater. Steenzout komt ook uit de zee, maar is ingekapseld en heeft geen direct contact meer met het zeewater. Dit is het grootste verschil tussen steenzout en zeezout. Ook qua smaak verschillen steenzout en zeezout enigszins van elkaar.

Steenzout afkomstig uit Nederland

In Nederland wordt er steenzout gewonnen, bijvoorbeeld uit de Waddenzee. Zo’n 250 miljoen jaar geleden was ons land nog een ondiepe randzee waarin zeewater kon drogen en verdampen. Zo werd dit gebied steeds opnieuw aangevuld met zout en ontstond een zuivere zoutlaag. Deze laag is op sommige plekken wel 200 meter diep. Tegenwoordig liggen deze zoutlagen diep in de zee, wat het lastig maakt om het zout te bereiken. Dit zuivere zout kan naar de oppervlakte gebracht worden en gebruikt worden als voedingszout.

Wat is het beste zout?

Zoutsoorten verschillen van elkaar in samenstelling. De ene zoutsoort bevat bijvoorbeeld meer mineralen dan een andere soort en niet iedere zoutsoort is gelijk bewerkt. Tafelzout of keukenzout is het meest bewerkt en bevat enkel chloride en natrium. Zoutsoorten zoals steenzout en zeezout zijn veelal onbewerkt. 

Keukenzout wordt over het algemeen gezien als de minder gezonde keuze, omdat de mineralen en spoorelementen niet langer in het zout zitten. Zeezout of steenzout bevat deze mineralen nog wel. Maar kan daarentegen soms ook verontreinigd zijn slechte stoffen.

Het lichaam heeft maar heel weinig zout nodig. Het is dus belangrijk dat u er niet te veel van gebruikt. In veel producten zit zout en daarom krijgt u al snel te veel zout binnen.

Waar koop ik steenzout?

Op zoek naar steenzout? Bij DeOnlineDrogist.nl bestelt u eenvoudig en snel steenzout voor gebruik in de keuken. U stelt al uw vragen over de producten en de werkwijze aan de klantenservice. DeOnlineDrogist.nl voorziet u graag van advies over het gebruik van dit product en beantwoordt al uw vragen.

Plaats uw bestelling voor 21.30 op werkdagen, zodat uw bestelling de volgende dag al thuis bezorgd wordt. Bestelt u voor meer dan twintig euro? Dan profiteert u van een gratis verzending.

Wat kost steenzout?

Bovenaan deze pagina vindt u het volledige overzicht met steenzout van DeOnlineDrogist.nl. Per product staat duidelijk de huidige prijs aangegeven en u ziet welke producten er momenteel in de aanbieding zijn. U koopt steenzout van verschillende merken en in diverse prijsklassen.

Andere producten voor smaak en bereiding

Op zoek naar andere producten voor smaak en bereiding? U koopt onder andere kokosraap, edelgistvlokken en bindmiddel. In ons assortiment vindt u ook bereidingsproducten zoals zoetstoffen en appelazijn.