DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Appelazijn

Appelazijn is een vloeistof gemaakt uit gefermenteerd appelsap. Waar kunt u appelazijn precies voor gebruiken? Hoeveel appelazijn is gezond en welke appelazijn kunt u het beste kiezen? Lees meer
 • Boerjan Appelazijn Bio 750ML

  Boerjan Appelazijn Bio | 750ML

  Voorraad: > 50
  3,29
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Mattisson HealthStyle Biologische Appel Cider Vinegar Pure 1000ML

  Mattisson HealthStyle Biologische Appel Cider Vinegar Pure | 1000ML

  (15)
  Voorraad: 21
  7,49
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Its Amazing Appelazijn Biologisch 1LT

  Its Amazing Appelazijn Biologisch | 1LT

  Voorraad: > 50
  7,95
 • Aman Prana Appelazijn 1LT

  Aman Prana Appelazijn | 1LT

  Voorraad: > 50
  9,19
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Lima Drinking Vinegar Apple 500ML

  Lima Drinking Vinegar Apple | 500ML

  Voorraad: > 50
  3,56
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Mattisson HealthStyle Biologische Appel Cider Vinegar Ginger & Turmeric 500ML

  Mattisson HealthStyle Biologische Appel Cider Vinegar Gin... | 500ML

  (3)
  Voorraad: 23
  6,95
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Lima Drinking Vinegar Pomegranate 500ML

  Lima Drinking Vinegar Pomegranate | 500ML

  Voorraad: 38
  5,03
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Mattisson HealthStyle Biologische Appel Cider Vinegar Cinnamon & Turmeric 500ML

  Mattisson HealthStyle Biologische Appel Cider Vinegar Cin... | 500ML

  Voorraad: 41
  6,95
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Steirerkraft Appel Balsemazijn Bio 250ML

  Steirerkraft Appel Balsemazijn Bio | 250ML

  Voorraad: 4
  8,79
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Mattisson HealthStyle Biologische Appel Cider Vinegar Pure 500ML

  Mattisson HealthStyle Biologische Appel Cider Vinegar Pure | 500ML

  (15)
  Voorraad: 0
  4,95
  Blijf op de hoogte

Wat is appelazijn?

Appelazijn wordt geproduceerd tijdens de vergisting van appels. De suikers uit de appels worden omgezet in alcohol tijdens een fermentatieproces. Hier worden bacteriën aan toegevoegd en zo ontstaat de vloeistof azijn. Een andere naam voor appelazijn is appelciderazijn.

Waar is appelazijn goed voor?

Er zijn verschillende manieren waarop appelazijn gebruikt kan worden. Sommigen gebruiken het om te drinken. Anderen gebruiken appelazijn over een salade. Ook kunt u het gebruiken voor het zuiveren van uw huid, om puistjes en mee-eters te voorkomen. 

Welke appelazijn kies ik?

Bij DeOnlineDrogist.nl vindt u verschillende soorten appelazijn. De volgende drie producten zijn populair:

 • Aman Prana Premium Appelazijn 1000ML: deze biologische, ongepasteuriseerde appelazijn wordt gewonnen uit de pulp van gepureerde appels. De troebele azijn is niet gefilterd en heeft een zuurtegraad van 5%. U gebruikt deze appelazijn voor salades, maar kunt ook iedere ochtend een glas azijn gemengd met water drinken.
 • Fertilia Appelazijn Helder Ongepasteuriseerd 750ML: deze appelazijn is helder en ongepasteuriseerd. De azijn wordt gewonnen uit biologische appels en kan zowel in salades als gemengd met water geconsumeerd worden. De appelazijn van Fertilia is een voordelige keuze.
 • Lima Drinking Vinegar Pomegranate 500ML: de appelazijn van Lima wordt gemaakt door het vergisten van biologisch granaatappelsap. Deze granaatappelazijn is rauw, ongepasteuriseerd en er is geen suiker aan toegevoegd. U neemt de azijn in met water, in een thee of in een vinaigrette.

Is appelazijn gezond?

Appelazijn bevat verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten en heeft een hoge zuurgraad. Appelazijn is alleen gezond wanneer u hier niet teveel van consumeert. Bij een te hoge consumptie is appelazijn juist ongezond.

Kan ik appelazijn drinken?

Ja, u kunt appelazijn drinken. Let er daarbij wel op dat u de appelazijn verdunt met water. Appelazijn is namelijk erg zuur en dat is niet goed voor uw tanden. Het is verstandig om de verdunde appelazijn door een rietje te drinken, om uw tanden te beschermen. Aan een glas water voegt u twee eetlepels appelazijn toe en dit kunt u twee of drie keer per dag doen. Neem niet meer appelazijn in dan dat, omdat dit niet gezond is. De zure azijn kan bijvoorbeeld maagklachten veroorzaken wanneer u teveel azijn consumeert.

Hoe smaakt het?

Appelazijn is zuur van smaak. Vindt u het niet lekker om de appelazijn op deze manier te drinken omdat het te zuur is? U kunt het ook mengen met bijvoorbeeld appelsap. Of u roert er bijvoorbeeld wat honing doorheen om het zoeter te maken.

Liever helemaal niet drinken maar pillen slikken? Er zijn er ook capsules met appelazijn te koop: dan heeft u geen last van de smaak.

Hoe neem ik appelazijn in?

Appelazijn werkt het beste wanneer u het inneemt op een lege maag. Drink bijvoorbeeld direct na het opstaan een glas verdunde appelazijn en wacht een tijdje voordat u iets anders eet of drinkt. Appelazijn kan ook verwerkt worden in een maaltijd of een drankje, zoals een saladedressing. 

Appelazijn voor de huid

Bij huidklachten zoals acne of mee-eters kan de appelazijn helpen wanneer u het uitwendig op de huid gebruikt. Dat komt door de antibacteriële werking van het appelciderazijn. Zo kunt u een wattenschijfje met appelazijn erop gebruiken om de huid mee te deppen. Laat het een klein kwartiertje intrekken en was vervolgens uw gezicht weer schoon. Eventueel kan dit ook met verdunde appelazijn als u last heeft van het pure azijn op uw huid.

Hoe kan ik appelciderazijn het beste bewaren?

U bewaart appelazijn op kamertemperatuur en op een donkere plek. De vloeistof is lang houdbaar, ook wanneer de fles open is, maar verliest na een tijd zijn werking. U kunt appelazijn het beste binnen twee jaar gebruiken. 

Waar koop ik appelazijn?

Op zoek naar appelazijn? Bij DeOnlineDrogist.nl bestelt u eenvoudig en snel appelazijn online. Stel al uw vragen over de verschillende producten en de werkwijze aan de klantenservice. Deze beantwoordt al uw vragen graag en voorziet u van professioneel advies.

Wilt u de bestelling morgen al in huis hebben? Dat kan wanneer u op werkdagen voor 21.30 bestelt. Bestellingen van boven de twintig euro worden gratis verzonden.

Wat kost appelazijn?

Bovenaan deze pagina vindt u het volledige overzicht met alle appelazijn van DeOnlineDrogist.nl. U ziet de huidige prijs per product en ziet ook welke producten momenteel in de aanbieding zijn. Appelazijn is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en van diverse merken.

Andere producten voor smaak en bereiding

Op zoek naar andere producten voor smaak en bereiding? In het assortiment vindt u onder andere kokosraap, edelgistvlokken en bindmiddel. U koopt ook bereidingsproducten zoals zoetstoffen en zout.