Likdoorns behandelen
Wilt u snel verbetering zien en direct minder pijn hebben? Gebruik dan de likdoornverwijderpen van Scholl. Het werkt in twee stappen:
1: Haal de bovenste laagjes van de likdoorn weg met de schraper. Dit vermindert wrijving en pijn. Herhalen om de drie dagen
2: Breng met de speciale applicator de vloeistof aan op de likdoorn. Zo bent u snel en doeltreffend van de likdoorn af.
Waar herkent u likdoorns aan, hoe voorkomt u ze en wat kan u eraan doen als u ze eenmaal hebt? Een tipje van de sluier: gebruik de likdoornpleister van Scholl, Compeed, Hansaplast of Mercurochrome.
Likdoorns: ingegroeid eelt
Bijna iedereen heeft wel eelt op de voeten. Het beschermt de buitenste huidlaag van de voeten en zorgt dat deze niet beschadigt. In sommige gevallen kan eelt zich ontwikkelen tot een likdoorn. Het eelt gaat dan ingroeien in de huid. Dat kan omdat de huid van de tenen tegen elkaar schuurt of omdat er teveel druk op de huid wordt uitgeoefend. Een teveel aan druk ontstaat door te nauwe schoenen, een verkeerde manier van lopen of tenen die in een afwijkende stand staan. Zorg dus dat u goed passende, niet te strakke schoenen draagt en let eens op de houding van de voeten. Ga bij twijfel naar de huisarts of een pedicure!
Likdoorns zien eruit als kleine, ronde puntjes en zitten vaak op of onder je voeten en tussen je tenen. Ze kunnen zeer pijnlijk worden. Blijf er niet te lang mee rondlopen, maar zoek een oplossing, zoals het gebruik van een likdoornpleister.