DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Vingerpleisters

Wat zijn vingerpleisters en wanneer gebruikt u ze? Wat is het voordeel van een gewone pleister ten opzichte van een lange vingerpleister? En welke verschillende lange pleisters zijn er verkrijgbaar? Dat en meer leest u hier. Lees meer

Wat is een vingerpleister?

Een vingerpleister is een speciale lange pleister die u gemakkelijk om uw vinger plakt. Ongelukjes gebeuren. Het is niet onwerkelijk om jezelf te snijden met een mes in de keuken of tijdens het werken aan een project in het huis. De vingers raken daarbij vaak als eerste beschadigd, terwijl een gewone pleister eigenlijk niet goed blijft zitten. 

Een vingerpleister is ervoor bedoeld een wond aan de vinger af te dekken. De vorm is aangepast aan de smalle vorm en beweegbare aard van vingers. Met een vingerpleister plakt u eenvoudig een pleister op u vinger zonder onhandig vouwen en verlies van kleefkracht. Voorbeeld van een vingerpleisters, zijn:

De vorm van vingerpleisters

Een vingerpleister is een zelfklevend wondverband dat speciaal is ontworpen om aan de contouren van een vingertop te passen. Het is extra lang en smal, waardoor het uitstekend om de vinger te wikkelen is.

Verzorging van een wond aan de vinger

Een wond kan heel oppervlakkig zijn, of wat dieper en soms zelfs ernstig. De eerste stap is in alle gevallen om het bloeden te stoppen. Door dit te doen, krijgt u een duidelijker beeld van hoe diep de snijwond is en of u deze zelf kunt verzorgen. Bij diepe wonden, of wanneer het bloeden niet stopt, kunt u het beste naar een arts gaan.

Bij kleine snijwonden en schrammen die een beetje bloed afgeven, is meestal niet veel actie nodig om het bloeden te stoppen. Normaal gesproken stopt het vanzelf, maar u kunt wel druk uitoefenen om dit te helpen.

Wat is de beste manier om een vingertop te verzorgen?

Verzorg enkel wonden die u zelf kunt behandelen. Moet u naar een arts omdat de wond groot is of hevig bloedt? Doe er dan niets aan, maar laat een arts eerst kijken. Voor wondjes aan de vingers die u zelf kunt behandelen, volgt u deze stappen:

  • Spoel de wond af onder stromend water; 
  • Als er vuil of ander afval in de wond zit, maak dan een pincet schoon met alcohol. Gebruik deze vervolgens om voorzichtig alle deeltjes te verwijderen die u kunt zien. Als u niet alles eruit krijgt, moet u dit misschien door een arts laten doen;
  • Breng een vingerpleister aan.

 

Een vingerpleister op de wond aanbrengen

Kleefpleisters beschermen de snijwond tegen besmetting. Ze zijn niet altijd nodig voor kleine snij- en schaafwonden, tenzij de kans bestaat dat ze vuil worden of geïrriteerd raken. Omdat u de vingers veel gebruikt, is de kans dat ze vies worden groot.

Raak bij het aanbrengen van een vingerpleister het kompres (het witte gaasje dat tegen de wond komt) nooit aan. Trek één kant van de beschermende laag van de pleister af en bevestig het klevende deel aan de vinger. Wikkel vervolgens het verband om de vinger en verwijder gaandeweg de andere beschermlaag. Probeer de plek waar de vinger buigt te vermijden als dat mogelijk is. De vingerpleister blijft dan langer op zijn plek zitten.

Vervang het verband minstens eenmaal per dag of telkens wanneer het vuil wordt. Om de pleister te beschermen tegen vuil of vocht, kunt u een vingercondoom gebruiken, welke u over de pleister draagt

Wat is het verschil tussen een vingerpleister en een gewone pleister?

Bij een vingerpleister is de kleefstrip langer dan bij een gewone pleister. Hiermee kunt u de pleister meerdere keren vinger om de vinger winden. Dat is handig want vingers buigen op meerdere plekken. Een vingerpleister verliest u dus minder snel dan een gewone pleister.

Wat zijn detecteerbare vingerpleisters?

Detecteerbare pleisters zijn voorzien van een stukje metaalfolie. Dit is nauwelijks merkbaar, maar het maakt het mogelijk om de pleister op te sporen met een metaaldetector. De detecteerbare blauwe geweven elastische vingerpleisters zijn ontworpen voor voedselverwerkende bedrijven en andere specialistische bedrijfstakken.

De blauwe kleur is voor gemakkelijke visuele detectie. Een huidskleurige pleister zou namelijk gemakkelijker kwijt kunnen raken, bijvoorbeeld in voedsel. Het is inmiddels verplicht in de voedselverwerkingsindustrie om blauwe pleisters te gebruiken. Deze pleisters zijn makkelijke terug te vinden. De pleisters hebben bovendien extra sterke kleefkracht, om zelfs bij transpiratie te blijven zitten, terwijl ze bestand zijn tegen water, olie of vet en vuil.

Waterdichte vingerpleister

Hansaplast Finger Cohesive is een soort waterafstotende tape die u gemakkelijk rondom de vinger kunt winden. Dat maakt de tap geschikt om de wond aan uw vinger te beschermen. Deze vingerpleister is gemaakt van waterafstotend materiaal, en bevat geen latex. Bovendien plakt het materiaal voornamelijk aan zichzelf, en niet aan uw huid. Hiermee is de wond goed beschermt. Ook detecteerbare pleisters zijn waterdicht. Vervang de pleister vaker naarmate deze meer blootgesteld wordt aan vocht.

Vingerpleisters online bestellen

Vingerpleisters bestelt u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over vingerpleisters, het gebruik ervan of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan vooral contact op met de klantenservice. Deskundige drogisten beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van passend advies. 

Doet u uw bestelling voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kosten vingerpleisters?

De prijs van de vingerpleisters vindt u bovenaan deze pagina, afgebeeld bij de individuele producten. Ook ziet u hier welke producten in de aanbieding zijn.