DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Koolhydraatarme pasta

Sporters eten vaak pasta voor een grote wedstrijd, vanwege de extra koolhydraten. Maar wat nou als u geen sporter bent en eigenlijk liever de hoeveelheid koolhydraten in uw dieet iets zou verlagen? Dan is er pasta met minder koolhydraten. Lees er alles over. Lees meer
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  TerraSana Konjac Tagliatelle 250GR

  TerraSana Konjac Tagliatelle | 250GR

  Voorraad: > 50
  3,79
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  TerraSana Konjac Spaghetti 250GR

  TerraSana Konjac Spaghetti | 250GR

  Voorraad: > 50
  3,79
 • Smaakt Less Carb Vezelrijke Pasta 300GR

  Smaakt Less Carb Vezelrijke Pasta | 300GR

  Voorraad: 27
  3,99
 • Adams Pasta Alla Eva 250GR

  Adams Pasta Alla Eva | 250GR

  Voorraad: 33
  4,39
 • WeCare Lower Carb Pasta Penne 250GR

  WeCare Lower Carb Pasta Penne | 250GR

  Voorraad: 0
  5,09
  12% korting
  4,49
  Blijf op de hoogte

Pasta met minder koolhydraten

Pasta wordt in Nederland veel gegeten. Het is een veelzijdige basis voor veel gerechten en het is ook nog eens snel klaar. Dat is fijn, in onze drukke levens. Pasta bevat normaal gesproken vrij veel koolhydraten. Eigenlijk zou hier wel onderscheid gemaakt moeten worden tussen gewone pasta en volkoren pasta. De laatste bevat meer vezels en iets minder koolhydraten. Maar om echt minder koolhydraten binnen te krijgen, kunt u het beste kiezen voor een koolhydraatarmere pasta.

Hoe zit het met die koolhydraten in pasta?

Volkoren pasta wordt gemaakt van de volledige tarwekorrel. Daardoor bevat volkoren pasta meer vezels, vitaminen en mineralen dan pasta’s van geraffineerde granen, die alleen tarwebloem bevatten. 

 • 100 gram ‘witte’ pasta bevat 72 gram koolhydraten. 
 • Volkoren pasta heeft 66 gram koolhydraten. 

Maar volkoren pasta bestaat uit complexe koolhydraten. Het lichaam moet harder werken om deze af te breken, waardoor het uiteindelijk beter voor u is. Bovendien heeft volkorenpasta veel meer vezels, namelijk 6,9 gram per 100 gram. Witte pasta heeft slechts 3 gram vezels per 100 gram. Volkorenpasta staat dan ook in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Witte pasta niet.

(Bron: het Voedingscentrum). 

Pasta met minder koolhydraten bevatten doorgaans 40-65% minder koolhydraten dan gewone (witte) pasta. 

Complexe en enkelvoudige koolhydraten

Koolhydraten zijn één van de drie macronutriënten (voedingsstoffen die een groot deel van onze voeding uitmaken) die in voeding voorkomen. De andere twee zijn vet en eiwit. We hebben koolhydraten nodig om ons lichaam van energie te voorzien. In principe zijn koolhydraten onder te verdelen in:

 • Enkelvoudige koolhydraten;
 • Complexe koolhydraten.

Enkelvoudige koolhydraten

Enkelvoudige koolhydraten zitten in voedingsmiddelen zoals kristalsuiker en frisdranken. Ze zijn opgebouwd uit kortere ketens van moleculen en zijn sneller verteerbaar dan complexe koolhydraten. 

Het is wel belangrijk om rekening te houden met het soort voedsel dat de enkelvoudige koolhydraten bevat. Meestal luidt het advies om enkelvoudige koolhydraten zoveel mogelijk te vermijden. Sommige enkelvoudige koolhydraten komen echter voor in gezonde voedingsmiddelen die ook vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen bevatten. Denk bijvoorbeeld aan melk en fruit. Maar andere enkelvoudige koolhydraten zijn aanwezig in voedingsmiddelen met een lage voedingswaarde, zoals suikerhoudende dranken en snoep.

Complexe koolhydraten

Complexe koolhydraten bevatten langere ketens van suikermoleculen dan  enkelvoudige koolhydraten. Het lichaam zet deze suikermoleculen om in glucose. Glucose wordt in uw lichaamscellen omgezet in energie. Omdat complexe koolhydraten langere ketens hebben, duurt het langer voordat ze worden afgebroken. Hierdoor leveren ze langduriger energie aan het lichaam dan enkelvoudige koolhydraten. 

Vezels zijn ook complexe koolhydraten. Vezels zijn noodzakelijk om het spijsverteringsstelsel gezond te houden. 

Heb ik koolhydraten nodig?

Hoewel we zonder suikers kunnen overleven, zou het moeilijk zijn om koolhydraten volledig uit het dieet te weren. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van het lichaam. Als ze ontbreken gebruikt het lichaam eiwitten en vetten voor het verkrijgen van de nodige energie. Het zou waarschijnlijk ook lastig worden om voldoende vezels binnen te krijgen wanneer u helemaal geen koolhydraten neemt. En vezels zijn belangrijk voor de spijsvertering en voor uw gezondheid op de langere termijn. 


Gezonde bronnen van koolhydraten, zoals zetmeelrijke voedingsmiddelen met een hoger vezelgehalte, groenten, fruit en peulvruchten, zijn ook belangrijke bronnen van andere voedingsstoffen. Denk bijvoorbeeld aan calcium, ijzer en B-vitamines.

Als u op de lange termijn aanzienlijk minder koolhydraten inneemt, kan dat tot gevolg hebben dat u niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Op lange termijn leidt dat mogelijk tot gezondheidsproblemen. Als u koolhydraten vervangt door vetten en eiwitbronnen met een hoger vetgehalte, krijgt u mogelijk meer verzadigd vet binnen, waardoor de hoeveelheid cholesterol in uw bloed stijgt - een risicofactor voor hartaandoeningen. Het kiezen van voeding met minder koolhydraten is dan ook een beter idee dan koolhydraten helemaal te schrappen. 

Pasta in een koolhydraatarmer dieet

Een koolhydraatarmer dieet beperkt de hoeveelheid koolhydraten, die vooral voorkomen in suikerhoudende voedingsmiddelen, pasta en brood. In plaats van koolhydraten te eten, concentreert het dieet zich op eiwitrijke, volle voedingsmiddelen en groenten. Of op een vervanging van de voedingsmiddelen met een koolhydraatarmere variant, zoals deze pasta’s met minder koolhydraten of koolhydraatarmer brood

Er zijn diverse koolhydraat-verminderende diëten, zoals Atkins en Keto. Ook kiezen sommige mensen ervoor om geen strikt dieetplan te volgen, maar wel minder koolhydraten te eten.

Pasta en lower carb pasta

Pasta is een soort deeg dat traditioneel wordt gemaakt van harde tarwe, water of eieren. Het wordt in verschillende vormen gemaakt en dan gekookt in kokend water alvorens u het kunt eten. Tegenwoordig worden de meeste gedroogde pasta’s gemaakt van zachte tarwe. In sommige gevallen zijn andere granen de basis, bijvoorbeeld rijst, gerst of boekweit.

Sommige soorten (witte) pasta worden tijdens de verwerking geraffineerd, waarbij de tarwekorrel wordt ontdaan van de zemelen en de kiem. Hierdoor verdwijnen veel van de voedingsstoffen.

Enkele voorbeelden van veelgebruikte soorten pasta zijn:

 • Spaghetti;
 • Tortellini;
 • Ravioli;
 • Penne;
 • Fettuccine;
 • Macaroni.

In sommige lower carb pasta’s wordt tarwe vervangen door groenten of andere granen. Smaakt Vezelrijke Pasta Less Carb is bijvoorbeeld gemaakt met erwtenmeel en lijnzaadmeel. Vaak zijn koolhydraatarmere pasta’s rijk aan eiwitten.

Pasta met een laag koolhydraatgehalte online bestellen

Koolhydraatarmere pasta bestelt u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, het gebruik ervan of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. Gediplomeerde drogisten beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies. 

Doet u uw bestelling voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kost lower carb pasta?

De prijs van de pasta producten met minder koolhydraten vindt u bovenaan deze pagina, afgebeeld bij de individuele producten. Ook ziet u hier welke koolhydraatarmere pasta’s in de aanbieding zijn.